Sluta diskutera etnicitet – det är helt meningslöst

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Debatten om ungdomsrånen har fastnat i samma hjulspår som alla andra debatter. Att bara prata om etnicitet är meningslöst. På sin höjd är det ett populistiskt knep för att håva in likes på sociala medier.Vi pratar för lite om de riskfaktorer vi faktiskt kan påverka, skriver polisen Nadim Ghazale på Expressen.

Polisen Nadim Ghazale Bild: Expressen/Twitter

Polisen Nadim Ghazale är stammis på bloggen, han har fel i sak och det är inte meningslöst att prata etnicitet eller invandrad kultur för det är ungdomar med invandrarbakgrund som i grupp rånar och förnedrar svenska ungdomar.

-Pettersson är övertygad om att polisen Nadim Ghazale, som är en rasist, SD-hatande, muslimsk aktivist som skulle vara den första att prata om etnicitet om det var svenska ungdomar som rånade invandrare. Det är ofattbart att Ghazale kan tjänstgöra som polis.

Ghazale föreslår en rad åtgärder för att minska brottsligheten och det är samma som de vänsterblivna pratat om i 40 år. Han säger inget om minskad invandring, återvandring och utvisning.

Om ungdomsrån på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Sluta diskutera etnicitet – det är helt meningslöst

 1. inte konstigt att polisen fungerar så uselt som dom gör, med sådana som han i kåren
  kommer det bara att gå utför!

  26
 2. Nu kliver allah socio kulturellt efterblivna fram i försvar av de invandrar kriminella.

  Vi som levt länge i Sverige vet hur det tidigare såg ut och hur illa massinvandringen av socio kulturellt efterblivna påverkat oss.

  25
 3. Kultur/ etnicitet är avgörande på hur personer ser på brott. En muslim anser inte att det är fel att ljuga, misshandla, trakassera, förtrycka, våldta eller ens mörda personer som inte tillhör islam. En kristen anser att allt detta är fel.
  Detta är en viktig jämförelse då kristendomen är grunden för majoritetens av världens lagar medan islam är den näst största kulturen som lagar är baserade på.

  35
 4. Det är bara och inse sanningen. Utan Mena-folket, hade Sverige fortfarande varit ett framtidsland. Med Mena-folket, kommer landet att sjunka ner på den tekniskt och intellektuellt låga nivå, som, de land Mena-soporna kommer ifrån.
  Det finns en lösning: släng ut alla, absolut alla, Mena-människor, som kommit till Sverige de senaste 25åren. Utan pardon!

  49
 5. Han har helt rätt, det handlar inte om etnicitet. Det handlar om kultur. Nadim Ghazale föddes i Libanon av gissningsvis arabiska föräldrar och flyttade till Sverige som sjuåring och fortsatte gissningsvis att bo med sina föräldrar. Vid ankomsten till Sverige var han redan marinerad av det arabiska kynnet.

  Om Nadim Ghazale hade adopterats av svenska föräldrar i späd ålder och växt upp helt utan den arabiska kulturen hade han antagligen varit som en svensk. Men nu slapp han inte undan den islampåverkade arabiska kulturen och de tankemönster som den inpräntar i barnen.

  Vi måste börja inse att det handlar om religion och kultur. Svenska är sekulariserade men kulturen handlar om de kristna dygderna.

  37
  1
  • Etnicitet är allt för dom här människorna. Deras kultur är en spegling av deras etnicitet. Dom enda som inte förstår det är vänsterliberaler med europeiskt ursprung, vänsterliberaler är dessutom dom enda i hela världen som ser negativt på sin egen ingrupp. Dom är sanna extremister.

   20
 6. Vi pratar för lite om de riskfaktorer vi faktiskt kan påverka. Helt rätt det måste framhållas vilka etniciteter som tillhör de kriminella verken och vilka dessa individer är !!!!

  41
  • Den polisen skämmer ut hela gamla polisväsendet.
   Fy fan han är ingen polis.
   Kicken direkt i dag.
   Är vad jag tycker.

   42
 7. Han föreslår 5 saker,
  Att ge socialtjänsten större befogenhet kanske funkar,
  att låta socialen och polisen utbyta mer information är säkert bra,
  att tvinga föräldrar att ta ansvar för sina barn låter bra men går nog inte att genomföra,
  att satsa på ökad vuxen närvaro funkar troligen inte
  att stänga skolor med dåliga resultat löser inget problem, det flyttar problemet.

  Vad gäller skolan så konstaterade Skolverket 2015 att 54% av alla barn som invandrat under skoltiden inte når gymnasiebehörighet, totalt är det 14% av alla barn som inte når gymnasiebehörighet. I Danmark, där man för statistik på dylikt, lyckas första generationens invandrare betydligt sämre i skolan än danska elever, andra generationens invandrare lyckas bara marginellt bättre än sina föräldrar och tredje generationens invandrare uppvisar ingen förbättring mot sina föräldrar.

  45
  • Det verkar stämma. Jag såg ett inslag från dansk TV med vetenskapsjournalisten Lone Frank. Dom diskuterade en vetenskaplig undersökning med Marockanska invandrare i Nederländerna.

   Första generationen hade ett genomsnitts IQ på 85. Andra generationen landade runt 89, antagligen en ökning pga de sk Flynn effekten. Efter det såg man inga förbättringar. Europeiskt genomsnitt ligger runt 100 satt efter det engelska genomsnittet.

   13

Kommentera