32 fotbollsspelare fast för åldersfusk

ÅLDER. Internationella fotbollsförbundet, Fifa, tar i med hårdhandskarna för att motverka åldersfusk inom ungdomsfotbollen. Nu har 32 kamerunska landslagsspelare åkt fast. – Det förstör vårt rykte, säger förbundets president Samuel Eto’o, enligt Fecafoot.

Bild från Fecafoot

Åldersfiffel har varit ett återkommande problem inom afrikansk ungdomsfotboll. År 2017 bestämde sig fotbollens styrande organ Fifa för att agera och man började begära att samtliga landslag ska testa sina spelare.

För några år sedan åkte 26 nigerianska spelare fast när de skulle spela U17-VM i fotboll.

Fotbollens styrande organ har bestämt att samtliga spelares handleder ska undersökas med magnetkamera för att fastställa deras egentliga ålder. Enligt experter kan den nya metoden med 99 procents säkerhet avslöja om en spelare är över eller under 17 år.

Varje grenförbund ska säkerställa att deras spelare är i den åldersklass turneringen gäller. Därför har Internationella fotbollsförbundet (Fifa) beslutat att låta göra den här magnetundersökningen på alla i U17-turneringen, uppger en talesperson från Fifa,

Testerna sker genom att spelarnas handleder undersöks med magnetkamera och enligt experter kan metoden med 99 procents säkerhet fastställa deras ålder.

I mitten av förra veckan meddelade man att 21 av de 30 spelare som ingick i U17-landslaget åkt fast i ålderstestet och i själva verket varit för gamla.

Sedan dess har man kallat in ersättare, men nu har flera av dem också åkt fast och den totala siffran är nu uppe i 32.

-Pettersson tycker det är märkligt att man i mörkaste Afrika klarar av att testa unga fotbollsspelare med 99 procent säkerhet när det enligt många inte går att testa åldern på ensamkommande afghaner i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “32 fotbollsspelare fast för åldersfusk

  • Kan sverige i sin tur få ett bättre betyg gällande just ålders bedömning ?
   antingen är de 12 år som senare blir 15
   32 åring som går i skola som en tonårig 15 åring.
   Och allt är helt okey ……..
   man kan skratta tills man tappar förståndet i detta land

 1. Vi hade samma problem(?) med afghaner 2015. Debatten blossade upp och alla minns väl batikhäxan som skrek: “Men det är ju baaarn!”
  Diverse mätningar skulle avslöja fuskare, Men vad händer i Sverige. Jo, då börjar man ifrågasätta mätmetoder och slutligen löser Annie Lööf problemet genom att ge alla amnesti. Voila!

  13
 2. Och när ska Fifa ta tag i sin egen korruption och mygel vid lottningen av vilka lag som möter varandra i turneringarna?

  15
  2

Kommentera