Sarnecki – Polisen presterar inte bra

BROTTSLIGHET. ”Polisen presterar inte särskilt bra” när det kommer till utredningar av brott kopplade till gängkriminalitet, säger kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki till Svenska Dagbladet. Detta efter att det under jul- och nyårshelgerna inträffat nio explosioner och skjutningar i Stockholmsområdet.

Jerzy Sarnecki

I nuläget är endast fyra häktade och två anhållna. Detta trots att poliser lånats in från andra delar av landet för att hantera eskaleringen av grova brott.

Det är inte tillräckligt, säger Sarnecki som menar att en alldeles för lite andel av de grova våldsbrotten klaras upp och leder till lagföring. – När det väl blir domar så är det ofta inte så att alla de som medverkade i brottet blir dömda.

Det pågår för närvarande, (5 januari) 379 förundersökningar som rör brott begångna i den gängkriminella miljön i region Stockholm. I 175 av ärendena sitter misstänka personer häktade.

-Pettersson säger att Jerzy Sarnecki har rätt, polisen fungerar inte bra på grund av organisationsförändringar och tillsättningar av chefer utan rätt kompetens.

Däremot anser jag inte att polisen behöver bli fler eller få mer resurser. Jag tycker att det behöver bli färre kriminella från Mellanöstern och Nordafrika. Rättsväsendets klarar svenska kriminella med inte alla dysfunktionella från Mena.

Jag tycker också att kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki har presterat dåligt under knappt 50 år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Sarnecki – Polisen presterar inte bra

 1. Snickesnacky ska inte snacka prestation. Själv har han haft fel om det mesta i 30år. Han borde dra sig in i skuggan och stänga igen foderluckan!

  14
 2. Märklig omvändelse? Av Snickesnacki? Naturligtvis inte! Vi har ju fått en ny regering. Då låter inte kritiken vänta på sig från typer som just Sarnecki.
  Vänstern kör på med beprövade metoder. Och med “Drakarna” DN och SvD benägna hjälp.
  Mera kommer, var så säker. Det gäller att stå emot massiv (skit)kritik. Pallar den nya regeringen detta i sitt paradigmskifte? Lille Uffe känns väl inte som den tryggaste politiker vi haft?

  11
 3. Vi vet alla hur vänstern och statliga media förhåller sig till polisen. Jag har skrivit många, många gånger till SVT när de har rubrik ” polisen sköt person”. Dom måste börja med att skriva vad den kriminella gjort för brott innan dom skriver att polisen sköt honom. Och så är det att vänsterns gullponkar de kriminella muslimerna har alltid mördat, skadat eller hotat innan polisen skjuter, men det är inte lika intressant för vänstern. De bara hatar och hatskriver om polisen.

  11
 4. Men vad hjälper det om polisen arresterar drägget, när kärringarna i rättsrötan släpper dom på fri fot.

  15
 5. Nu kommer de på rad .
  Medlöparna
  Lena Mellin , Sarnecki .
  De gamla förrädarna .
  Nu vill de inte vara med och ta ansvar för vad de ställt till med .
  (S) Kommer att bli det nya kommunistpartiet med 5-8 % av rösterna.
  (C) och (V) går skakig framtid till mötes . Tack Annie .
  (MP) Sprattlar emot ett tag till , men är redan uträknade .
  (AFS) Kommer att växa .

  15
 6. Snillet Sarnecki har i allt han gjort försökt skylla sina blodsbröders uppträdande på inbillade omständligheter, vilket absolut ej gjort poisens arbete lättare.
  Vi hade sparat massor av pengar om herr S hade fått avslag då han sökte asyl hos oss.
  Värt rykte om att vara lite dumma stämmer om vi skriver dumsnälla.

  15
 7. Det är väl inte undra på om dom underpresterar dom har ju fullt upp med att ragga fruntimmer , sedan att det kvinnliga “vandringspriset” går ifrån en hög polischefs säng till ÖBs borde ringa i alla alarmklockor inom Säpo .

  29
  3
 8. Snackenecki är sossarnas megafon i kriminal politiken. Rapar sosse floskler likt en papegoja. Husby, Järva och Runkeby, flåt Rinkeby, är hans paradis.

  12
  1
 9. Han har koncekvent pratat skit i 30 år, så han ska nog inte prata om vem som gör
  ett dåligt jobb, Jerzi Sarnecki har inte bidragit till att brottsligheten minskat , snarare
  att den ökat.

  Men fan vad han liknar ugglan Helge i den gamla julkalendern där Ugglan satt i sitt bo och häcklade Birgitta Andersson när hon ljög så växte hennes näsa? Det borde Jerzis
  näsa också göra när han förklarar varför Brottsligheten är så stor här? Han är Sosse,
  därför har han sitt jobb!

  28
  15
 10. Nu är det väl professor Snicksnack som har varit ledande att sabotera polisens arbete.

  När man ska efterforska ett mord så får man inte bara förhöra unga araber utan man ska kroppsvisitera minst lika många 70åriga damer från Lidingö för att hitta mordvapnet. Allt annat är rasism.

  Om man ska efterforska ett släktbaserat kriminellt närverk så får man inte registrera vem som är släkt med vem, och vem som har barn med vem.

  33
  1
  • Hur illa ställt det är i Polisväsendet idag kan vi nog till stor del tacka Herr Dan Eliasson för.Han lyckades på kort tid omorganisera en relativt bra fungerande organisation till ett sjunkande skepp fullt med inkompetenser utan adekvat utbildning och inkvoteringar som inte har fyllt upp sina kostymer till fullo..

Kommentera