Tesla bötfälls för överdriven reklam

ELBILAR. Sydkoreas konkurrensmyndighet ger den amerikanska elbilstillverkaren Tesla böter på motsvarande 23 miljoner kronor. Detta bland annat med hänvisning till att Tesla inte varit tillräckligt tydliga med att informera kunderna om hur den uppgivna räckvidden minskar vid lägre temperaturer, rapporterar Reuters.

Teslaägare och andra elbilsägare riskerar körförbud i Schweiz om elimporten misslyckas nästa vinter. Illustrationsfoto: Tesla

Myndigheten skriver att Tesla sedan i augusti 2019 har överdrivit ”bilarnas räckvidd på en laddning, effektiviteten jämfört med bensindrivna bilar samt Superladdningsprestandan” i informationen på sin webbsida.

Tesla har inte kommenterat saken ännu.

Elon Musk, var en gång en av världesn rikaste män. Han ägde bland annat aktier i SpaceX, Neuralink, Paypal, Twitter och Tesla och hade tillgångar värda 340 miljarder dollar, nu har Musk blivit den första personen någonsin att förlora 200 miljarder dollar,

Orsaken till det saftiga tappet är att en stor del av Musks tillgångar är uppknutna i Teslaaktier, vars kurs rasade 65 procent under 2022.

-Pettersson tror inte Tesla är värre än andra elbilsfabrikanter. Alla räknar med helt nya batterier, minst plus 20 grader, nedörsbacke och medvind när de uppger räckvidden. Diesel och bensinbilstillverkare är lite bättre, men inte mycket. Jag har ägt ett tiotal bilar men aldrig haft någon som hållit de förbrukningssiffror som uppges i reklamen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Tesla bötfälls för överdriven reklam

  1. Hmmm… Undrar om de varit lika noggranna att kontrollera Hyundais eller Kias siffror? Sydkorea är känt för att vara extremt protektionistiska.

    Annars kostar det på med kyla även för diesel- och bensindrivna bilar. Tesla är utrustade med både batterikonditionering och värmepump så att ”få igång” den i kyla bör inte vara något problem.

    1
    1
  2. Om man förvärmer batteriet på en elbil, med en blåslampa driven av fotogen, så är det högst troligt att det uppstår en s.k. Litium-brand, som är i stort sett omöjlig att släcka.

    Man kan värma ett litium-batteri i fickan, men om det väger 1000 kg och sitter fast på undersidan av biljäveln, så måtte det vara väldigt svårt.

  3. Trodde att Tesla var batteridrivna och inte överdrivna ! Å andra sidan om det är kallt så får man elda i ett fat med diesel under tråget på bilen som var brukligt förr . Försiktighet krävdes . Några nätter så fick bilen stå och gå över natten . Tider förändras .
    Hälsningar Sjöström

    3
    1
  4. Bensinmotorer har den fördelen, att de KAN starta bra ned till -40°C, om motoroljan är av högsta kvalitet (5W-50) och startbatteriet är på samma vis av hög standard och fulladdat. Dieslar som vi använde i värnplikten, kan kräva förvärmning och snapsning med eter-patroner.

    Att starta en nedkyld el-bil med litium-batteri i -40° kan vara som att väcka en död människa ur graven.

  5. Det är ju så att alla med någon teknisk kunnighet degriper att man blir blåst på batterina i dessa el bilar ..
    Detta är ju ett bedrägeri idé satt av miljömupparna ! Trots att konserter ifrågasatts i åratal .. just dessa Tesla produkter kommer inte att bli långlivade !? Inte heller miljöreligonen dom driver. En av många new veaw

    12
      • Vet du några andra amerikanska bilar som det regnar in i eller tappar hjulen?

        Lustigt med din åsikt som man ibland får höra från folk, samtidigt som det rullar allsköns franskt, kinesiskt och annat mög på svenska vägar…

        1
        2

Kommentera