Somalier rånade Coop i Fredriksberg – döms till ungdomsvård

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Nu har de båda tonårspojkarna som rånade Coop i Fredriksberg i somras fått sina domar. Straffet blir ungdomsvård för rån och grovt olaga hot. De ska också betala skadestånd till offren, skriver Nya Ludvika tidning, (bakom betalvägg). Fredriksberg kallas också Säfsen och ligger 60 km väster om Ludvika i södra Dalarna.

Rån i Fredriksberg Bild: Polisen

Det var i juli som Coop i Fredriksberg rånades strax innan stängningsdags. Två maskerade yngre män trängde sig in i butiken och med pistol tvingade de personal och en kund att lägga sig på golvet. De uttalade också att en anställd skulle skjutas.

Falu Tingsrätt målnummer B 2584-22:

 • Usama Elmi, född 2007, medborgare i Somalia döms för grovt olaga hot och rån till ungdomsvård.
 • Abdulkadir Bashir Ibrahim, född 2005, döms grovt olaga hot, rån, hot mot tjänsteman och 3 st ringa narkotikabrott till ungdomsvård.

Abdulkadir var på rymmen från tidigare straff när rånet skedde, det ger inget extra straff. I Sverige är det inte olagligt att rymma.

Ungdomsvård är en påföljd i det svenska rättssystemet som infördes den 1 januari 2007. Påföljden är avsedd för ungdomar, främst sådana som är 15-17 år, som har ett särskilt behov av stöd eller hjälp från socialtjänsten. Påföljden motsvarar det som tidigare kallades “vård inom socialtjänsten” och preciseras i varje enskilt fall i ett ungdomskontrakt eller en vårdplan, som bifogas domen i fråga. Påföljden kan innebära allt från att till exempel lämna urinprov i ett par månader till en längre vistelse på ett behandlingshem.

-Pettersson tycker straffet är löjligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Somalier rånade Coop i Fredriksberg – döms till ungdomsvård

 1. En brand bröt ut på måndagsmorgonen i huvudbyggnaden på skidanläggningen Säfsen i Fredriksberg.

  • Det är cheferna, aktivisterna och [d]juristerna som sätter hämsko på polisen. Om de tar i mot buset blir de åtalade. Sedan har man givetvis släppt i ett antal syltryggar och knäböjare.

 2. Aktare’ för fan , Pettersson .
  Du kan få hela kärringmaffian från Östermalm påre.
  Tycka ett straff e’ löjligt e’ å’ ifrågasätta rättsstaten å’ demokratin å’ hela köret . Tänk på alla överenskommelser vi har med EU , å tänk på alla fattiga i Afghanistan . Å alla transor å sånt .
  Kärringarna på öfre kan sätta oxfilén i vrångstrupen .
  Själv tycker jag det är ett helt rimligt straff i ett land som sossarna helt kört i botten .
  Men nya kvastar väntar på sin tur .

  26
 3. Man får intrycket av att domstolarna är ute för att jävlas med medborgarna, i vart
  fall liknar domarna dom får inte straff!

  32
 4. I Tingrätten satt väl en sosse 2 Miljöpartister någon kommunist eller centerpartist,
  jag ger mig fan på att sammansättningen liknar det, och skyldiga till böterna är skattebetalarna? Straffen retar nästan mer än brotten. Mesigtv så det förslår!

  37
 5. NÄR KOMMER Kristersson och Åkesson att göra vad dom lovade före valet ?
  De importerade kriminella skall omg utvisas !
  Kristersson , Åkesson kör samma agenda med silkesvantar som Morgan.

  31
  2
 6. RÄTTSRÖTAN sprider sig!!!

  Varför utvisas inte grabbarna och deras familjer? Hur mycket får det kosta att behålla dem och familjerna i Sverige? Tror någon på full allvar att de kommer att bli självförsörjande?

  JAG TROR DET INTE!!! Vad hände med paradigm skiftet? BLEV VI BLÅSTA?

  Södertörns tingsrätt och rättsrötan . NU HA DET HÄNT IGEN!!

  https://www.expressen.se/nyheter/krim/kvinna-gruppvaldtagen–och-filmad-i-skogsparti/

  Här visar rättsrötan upp sig i full blom. Det är viktigare att skydda dessa våldtäktsmän än att skydda våra tjejer och kvinnor! Tala om hål i huvudet eller är det bara ett fråga om infiltration av migrantaktivister?

  ÅTERIGEN, VAD HÄNDE MED PARADIGMSKIFTET??? (SD) får nog passa sig. Prat gör ingen lycklig!! Jomshof (SD) borde även ta tag i Södertörns tingsrätt och ge dem en påminnelse om vem som behöver skyddas, de kriminella utlänningarna eller de svenska skattebetalarna

  53
  2

Kommentera