Putin lägger ut rökridå om fredssamtal

UKRAINA. Många tolkar Vladimir Putins tal 25 december som att han öppnar för fredsförhandlingar – men det stämmer inte, enligt en analys från Institute for the Study of War.

Enligt den amerikanska tankesmedjan är den ryske presidentens hintar del av en desinformationskampanj för att få västvärlden att uppmana Ukraina till att gå med på eftergifter.

Inte heller överstelöjtnant Joakim Paasikivi tror att några fredssamtal är nära, utifrån vad parterna sagt.

Putin vill förhandla om fred, men behålla det de har tagit. Ukraina vill ha en fredskonferens som ska genomföras utan Ryssland, säger han i SVT:s Morgonstudion.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Putin lägger ut rökridå om fredssamtal

 1. Med ryssen förhandlar man inte. Ryssen bryter alltid avtal. Den totala avsaknaden av omdöme, gör Putin extremfarlig. Världen mår bäst av en krossad rysk nation, lämpligen skickad ett hundra år bakom i tiden.
  Fånen Putin ylar om kärnvapen. Utan dem skulle Ryssland vara ett jätteskämt. Inte ens med kärnvapen, kan man annat än dra på läpparna år skitlandet!
  Slava Ukraini!

  17
  6
 2. Putin år en opålitlig terrorist. Terrorister förhandlar vi inte med, utan bekämpar dem med alla till buds stående medel. PS för övrigt anser jag att Ukraina äger hela sitt territorium och att Putin ska till Haag

  20
  8
  • 2 dårar här som vill förneka Ukraina sitt territorium och förhandla med terrorister? Som vanligt ingen som vågar kliva fram. H Dahlberg kanske? Ni är små kryp, som sitter på tummen!

   14
   9
 3. Petterson skriver: Enligt den amerikanska tankesmedjan…

  Alternativ formulering: “Enligt den amerikanska krigsindustrin, som bland annar financierar tankesmedjan ISW.

  Förresten… har ni tänkt hur hade detta kris utvecklad sig utan GLOBALISMEN; dvs om ukraina inte hade haft icke-ukrainska organisationer EU + Nato att gärna ansluta sig till. Då hade Ukraina varit bara självständig som Finland, Sverige och…. England. I det fallet hade ukrainate och ryssarna varit tvungna att lösa deras problem sinsemellan.

  Russarna skulle alldrig på riktigt kunnat påstå att Ukraina ensam hotar deras säkerhet. Och ukrainare skulle alldrig ha haft möjligheten att ansluta sig till krigsorganisationen som skulle utan tvekan installera avancerade vapensystem och missiler nära Ryssland.

  Så det vi ser nu hända i Ukraina är globalism. Visst den alltid säljs som någonting mänskligt(mena-flyktingar), ekologist(klimat-skatter) och bra för ekonomin (de-indistrialiseringen av väst, effektiv gig-economy)… men det enda som på riktigt tjänar på globalismen är få och oftast långt borta är dom.

  I dagens värld är ISW värd krigsindustrin varenda krona som de har satsat på den.

  14
  23
  • Granne, du har inte en aning om hur det gått för Ukraina ensamma. Jag tror landet blivit en lydstat med en regering som styrdes av Putin alternativt helt annekterat och en del av Ryska federationen.

   Du verkar ha glömt att drygt 90 procent av Ukrainarna ville lämna den ryska intressesfären och närma sig väst. Det är inte globalism, det är folkvilja.

   18
   3
   • Som det är idag styrs ju Ukraina/Zelensky av USA och Storbritannien, är det verkligen att föredra?
    Den ekonomiska utvecklingen i landet har brakat samman sedan Majdan 2014, västvärlden har aldrig varit intresserade av ukrainska varor.

    Att några 90% vill lämna öst för väst finns inte på kartan annat än i oblasten i väster.
    I sydöstra delen av landet är en stor majoritet emot EU och Nato medans man vill ha goda relationer med ryssen.
    Framkom i presidentvalet 2019 att omkring 3 miljoner röstberättigade ukrainare var bosatta i Ryssland, bara det är 10% av befolkningen.
    Då var förstås inte krimborna medräknade.
    Historiskt sätt har ukrainarna röstat fram såväl provästliga presidenter likväl som proryska.
    Det ukrainska folket är extremt delat här.

    7
    13
   • Ja, efter att kriget bröt ut, ensamlämnad Ukraina skulle ha fallit snabbt och blivit ett ryskt lydstat; troligen tidigare president Janukovic som landets marionettledare. Det hade varit högst beklagligt, men ändå Ukraina hade inte blivit förstörd till grunden. Nu är ~10 miljoner ukrainare flyktingar utomlands, dom bästa, yngsta och mest utbildade åker längst och de kommer inte tillbaks. Detta hjärnflykt garanterar ekonomisk kris som varar flera årtionden. Samma sak hände vid kriget i Syria, som förlorade hälften av sina akademiskt utbildade till Tyskland.

    Angående Ukraina som ett ryskt lydstat, jag märkte att år 2019 genast efter att Zelensky hade blivit president, Zelensky pressade för land reform som tilllåter utlänska företag att köpa ukrainsk jordbrukmark. Som du väl vet är ryssarna fattiga, men ukrainare är lika fattiga och landet också lider av enormt korruption. Det som var på väg att hända i Ukraina var att dom amerikanska bankerna och oligarkkerna, som äger FIAT-pengarmaskinen (som konverterar skulder till pengar), skulle ha snart köpt hela Ukrainas jordbruk från dom fattiga ukrainare och deras korrupta hövdingar. Och på det sättet var/är Ukraina på väg att bli GLOBALISTERNAS lydstat.

    https://apnews.com/article/business-china-russia-europe-international-news-485c96d4fc5e49378b101eb0f0c4b051

    Så, med dessa valmöjligheter anser jag varit bättre för ukrainare att kapitulera och bli ett lydstat för ryssarna för några års tid, bättre än att bli förstört och förlora massor… av allt. Hade ockupationen blivit för hård att tolerera, gerillakrig hade fört ryssarna bort. Resultat: Ukraina skulle vinna självständigheten tillbaka inom några års tid.

    6
    10
  • Kretin
   Kaja Kallas har fått 22 tummar upp och en enda kommentar på 1 mån.
   Det är svårt att bilda sig en egen uppfattning om henne när underlagen är så bristfälliga.

   8
   11
   • Låt bloggens åsiktsanalytiker hemliga Hemlig X-sson analysera det, han/hon är expert på att dra slutsatser av dåligt underlag.

Kommentera