Ett succéår för epadunk

GOTT & BLANDAT. Musikgenren epadunk har fått ett stort genomslag under 2022, så pass att Språkrådet tog med ordet på nyordslistan – samtidigt som en epadunklåt var mest spelad på Spotify.

Edvin Johansson gillar dunk. Foto: Dan Luthman/Sveriges Radio

Namnet kommer från att genren är populär bland a-traktorförare, och i år var Falubandet Bolagets låt ”kan inte gå” Sveriges mest spelade på Spotify.

A-traktorföraren Edvin Johansson utanför Färgelanda, beskriver det som en kultur. – Man är liksom ute med vännerna, det betyder mycket för man får liksom umgås med alla och allt, säger han till P4 Väst.

Bland de största epadunkartisterna finns Rasmus Gozzi, Fröken Snusk och Hooja.

Nyordslistan 2022

-Pettersson är inte så imponerad över musiken, men ungdomarna med A-traktorer, epadunk och förmodar jag lite pilsner har ungefär tusen gånger bättre intressen än de som ägnar sig åt rap, knark och skjutvapen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ett succéår för epadunk

 1. Det är INTE EPA-dunkarna som bränner upp bilarna i “hooden”.
  Det är EPA-dunkarna som sedan ser till att Sverige fungerar och rullar, som sköter sig, betalar skatt, skaffar familj och lever “Svensson”
  Fastän de blir nedtrycka i halsen att de är de som inte begriper något, som inte kan något , som röstar på SD, som inte har fina vanor och kultur.

  Det är EPA-dunkarna som är VERKLIGHETENS FOLK !

 2. EPA-dunket är en spark i “arslet” på den av PK media så omhuldade gangsta-rappen ! EPA-dunken kommer från trakterna bortanför både Stureplan och RInkeby/Rosengård/Gårdsten och hatas därför av det finkänsliga PK innerstadsetablissemanget som istället älskar rappande gangsters från “orten” …

  Det är ju inte Ahmed, Mehmet, Muhammed eller någon annan från MENA/Afrikas horn som gör denna musik eller lyssnar på den utan helt vanliga “svennar” från den “töntiga” landsorten

 3. Vilken milsvid skillnad på musikutbud från vår ungdom och vad som nu dunkas ut. Vi hade Thory Bernhards sjungande Vildandens säng och Mjölnarens Irene, det var ingen grogrund för buset.
  För de som ej fortsatte skolgången efter folkskolan var det att jobba 07:00-17:00, 48 timmars vecka för ett par kronor i timmen, om du inte jobbade på ackord då kunde du bättra på din lön om du var både noggrann och snabb

 4. Den “miljöpartistiska statstelevisionen” trummar även igenom “Putinpriser” som egentligen är sossepriser.

 5. Nyord….är det något som Sverige behöver?
  Och ska vi verkligen bekosta ett “språkråd” för att syssla med sånt löjligt trams?
  Fjantladet Sverige i ett nötskal!
  Precis lika galet och idiotiskt som att flera millioner svenskar sitter och glor på en Kalle anka film på självaste Julafton, samma j…a film som dom har visat i över 50 år! Och till på köpet kallar dom det för en “svensk jultradition” och blev upprödra och gick upp i limningen när det blev ett strömavbrott precis när spektaklet skulle börja!
  Vad fan är det för fel på det svenska folket?

  10
  • Hemsk musik enligt mig, men ändå så mycket bättre än gangster rappen.
   Sen är det inte såna här ungdomar som skjuter.

 6. Och fra. är dom här ungdomarna inte kända för åldringsbrott, gruppvåldtäkter och bilgrillande.

  13
  1

Kommentera