9 thoughts on “Rekordpriser på el i Storbritannien

 1. Det tyska miljöpartiet (som är kommunister; dessa förbjöds i Tyskland och då blev de miljöpartister) la ner den fungerande kärnkraften. Därför har vi denna vansinnespolitik. Svenska Mp är av samma skrot och korn. Helt världsfrånvarande.

  15
 2. EU-Avtalen kräver att man tillhandahåller 70% av kapaciteten för export. Omvänt får man reservera maximalt 30% för att använda hemma. Det är bra när alla aktörer har någorlunda balans mellan tillgång och efterfrågan, man kan då köpa där det är billigare. När en aktör, som just nu exempelvis Tyskland och Finland, har latent underskott, så blir modellen till nackdel för medborgare i områden som förhåller sig solidariskt.

  12
 3. Den nya kabeln mellan södra Norge och Skottland överför 1400 MW vattenkraftsel eller så mycket den kan leverera.
  Men ändå är elpriset i GB UTAN lokala nätavgifter, skatter, moms mm ändå 30:-/kWh omräknat…

  11
 4. Notera att vissa länder inte är med i EU-samarbetet för el. Dessa länder har låga el-priser. Likaså har Polen relativt lågt el-pris trots att de exporterar till Tyskland. Varför kan inte Sydsverige hålla liknande el-priser, som Polens, trots export till Tyskland? Polen skickar ingen el på export om det finns brist hemma och då hålls priserna låga.

  I EU-kansliet har Sverige beordrats att bygga ut havsbaserad vindkrafty och direktivet säger tydligt att denna elekticitét är enbart avsedd för MellanEuropa (läs Tyskland). Riksdagens vänstermajoritét har beslutat i enlighet med direktivet. Därvid skall svenska elkonsumenter finansiera landförbindelser resp exportkablar och i brist på “tunga generatorer” kompensera företagen för de energiförluster nätet ger p g a brist på Tunga Generatorer. Dessa har MP/S samtidigt lagt ned. Till Brussel skulle det komma högst 40% av all producerad energi, utan Tunga Generatorer.

  18
  2
 5. Kommer bli värre nästa år säger Tekniska Verken i Linköping.
  Det ser mörkt ut för Sverige.

  Och ändå har vi försökt. Vi har energilampor, platt-tv, energiklassade kylskåp, primärswitchade väggtransformatorer med 90% verkningsgrad, induktionshällar mm mm.
  Tekniken har räddat oss hittills men det blir svårare och svårare framöver.

  17
 6. Elslavar i alla länder, förenen eder.

  Vad vi ser framför våra ögon är historiens största förmögenhetsomfördelning, från fattig till rik. Större än Parisavtalet. WEF, Bilderberggruppen och Romklubben firar dagarna i ända.

  29

Kommentera