Rysslands hot: ”Kraftfulla förstörelsevapen”

RYSSLAND. Rysslands tidigare president Dmitrij Medvedev hävdar att landet ökar produktionen av de mest ”kraftfulla förstörelsevapnen”. Samtidigt säger Medvedev att Ryssland har fiender i hela världen. Medvedev har vid upprepade tillfällen hotat väst om att använda kärnvapen för att försvara Ryssland.

Tandemparet Dmitrij Medvedev och Vladimir Putin Bild: Giocomai

På söndagen kom Medvedev, som i dag dag vice ordförande i det ryska säkerhetsrådet, med ett nytt utspel på sin Telegram. Han hävdar att Ryssland ökar produktionen ”av de mest kraftfulla förstörelsevapnen”. ”Det inkluderar de som bygger på nya principer”, skriver han i inlägget.

Enligt Medvedev sker detta då Ryssland har ”fiender” runtom i världen.”De är förankrade(…) i Europa, Nordamerika, Japan, Australien, Nya Zeeland och en mängd andra platser”, skriver han.

Dmitrij Medvedev har varit en av Putins närmaste män under dennes tid vid makten. Medvedev var själv president mellan 2008 och 2012, detta då Putin enligt rysk lag inte kunde vara president under ytterligare en mandatperiod. Efter valet 2012 lämnade Medvedev sedan lydigt tillbaka presidentposten.

I fredags hävdade USA:s försvarsminister Lloyd Austin att Ryssland ”utvidgar och moderniserar” sin kärnvapenarsenal.

Försvarsministerns uttalande kom efter att Putin återigen hotat väst med att Ryssland skulle använda kärnvapen för att försvara landet.

Samtidigt som Kreml fortsätter sitt grymma och oprovocerade krig mot Ukraina, har världen fått se Putins djupt oansvariga kärnvapenskrammel, säger Lloyd Austin.

-Pettersson hoppas att Medvedev och Putin ställer sig frågan varför Ryssland har fiender runtom i världen och så få vänner…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Rysslands hot: ”Kraftfulla förstörelsevapen”

 1. Herr Pettersson vad skulle du göra om du våre Putin i dag?

  Att börja med…tänk hur du skulle tänka om du våre Putin. Visst kan man skoja att jag skulle genast beordra tillbakadraganen för trupperna i Ukraina och sedan skjuta mig i skallen som Hitler. Men ditatorerna är inte sådana skojare fungerar inte så. Om Hitlers vetenskapman hade fått fram ett hundratal atombomber när dom allierade redan närmade Berlin, Hitler skulle inte ha tvekat en second att kärnvapenbomba först dom ryska och amerikanska trupper och sedan börja kärnvapenbomba varenda av allierandes större stad (London, Leningrad, New York o.s.v)… tills de allierade gav upp.

  Problemet är att om jag skulle inbilla mig att vara (ett narsisistiskt) Putin och på väg att förlora kriget/makten/friheten/livet. Jag skulle..
  1) i dag hålla ett tal och varna världen om den kommande användning av taktiska kärnvapen i Ukraina, den som börjar i mårgon och kommer att fortsätta tills Ukraina kapitulerar ovillkorligt. På samma tal jag skulle beordna alla kärnvapenstyrkorna till full stridsberedsskap.
  2) I mårgon klockan 12 jag skulle skjuta två 25 kiloton (Hirosima klass) taktiska kärnvapen mot ukrainska truppsamlingar och hålla ett nytt tal. Budskapen i detta tal skulle vara ett löfte att varje dag under det kommande 100 dagar skjuta 10 mindre taktiska kärnvapen någonstans i Ukraina. Och framåt från dag hälften av 50 dessa kärnvapen skulle skjutas mot ukrainska städer i storleksordning. Och i fall någon atombomber skulle bli nedskjuten eller skulle annars inte expodera, den skulle genast bli förstört med ett kärnvapen ladning på 250 kiloton. Också EU / NATO-ländernas löften om nya vapenleveransser eller om utländska trupper attakerar våra trupper…. ja detta skulle betraktas som en krigsförklaring och svaras med 1 megaton kärnvapenleverrans mot deras huvudstad. Cheerio!

  Efter dessa två tal kan…
  a) NATO-länderna bestämma om de vill dö p.g.a Ukrainas vägrar att ge upp och för Ukrainas önskan om att bli NATO-medlem
  b) Ukrainare kan genast räkna hur deras arme och land kommer att se ut efter att ryssarna har levererad 1000 taktiska kärnvapen till Ukraina och sprängd deras 250 största befolkningscenter.

  Men kanske ni krigshetsarna har rätt och Putin faktiskt hällre förlorar kriget/friheten/livet. Jag tror inte det.

  ps. fel krigat

  8
  25
  • Då dör mänskligheten, även ryssarna, pga allt stoft som sprids i rymden… Putin har trots allt familjer han bryr sig om.

   Att ge upp inför ett kärnvapenhot är att överlämna hela mänsklighetens framtid till den onde.

   Alltså (som många sagt förut) om Putin skickar en bomb måste det bemötas med ett ännu kraftigare svar. Det viktiga är att han förstår det.

   24
   9
   • Hubertus skriver: Då dör mänskligheten, även ryssarna…

    Om Putin gör ungefär som jag skrev, flyttar han genast ansvared om mänsklighetens död eller överlevnad till NATO-länder. Efter Putin första uttalande alla skulle väta att det smäller i Ukraina i morgon, men det skulle inte betyda döden för hela mänskligheten. Nato länderna skulle bara få välja själv om de vill alla dö i morgon _for Ukrainas skull_ eller om de vill fortsätta leva leva som vanligt. Du säjer att “om Putin skickar en bomb måste det bemötas med ett ännu kraftigare”. Och vem skulle då skicka detta kraftigare bomb Nato eller USA. Biden skulle inte döda alla amerikanare för Ukrainas skull och NATO AB har inga egna bomber. Tidigare har Kissinger också gjort klart att USA skulle inte ens ha begått självmord om soviet hade någon gång attakerad US-allierade i Europa med ett mindre taktiskt kärnvapen under det kalla kriget. Varför skulle USA bego självmord för ett land som inte ens är med i deras krigsallians.

    https://www.newyorker.com/news/daily-comment/henry-kissingers-tactical-nuclear-shadow

    Så, Putins alternativt till att förlora kriget mot bättre västerländska vapensystem, är att vinna kriget snabbt inom 1-3 dagar – genom användingen att använda 0-32 taktiska kärnvapen. Dessutom om ryssarna ändå aldrig använder deras massiva kärnvapenarsenal, de kunde ju ha lika väl använd alla dessa pengar fär att bygga bättre pansarvagnar eller vattentoaletter för befolkningen.

    3
    10
   • Putin vet redan att om han använder kärnvapen så blir svaret ännu kraftigare. Ansvaret har därför enligt din logik legat hos Putin hela tiden. Enligt min logik kan han aldrig flytta ansvaret för sina galenskaper till någon annan!

    9
    1
 2. När jag växte upp, bodde det en tokig kärring i våningen under. Alla undvek att ha med henne att göra. Vi ungar gick långa omvägar, när vi såg henne. Värst var att smyga förbi hennes ytterdörr.
  Hon var ofta ute och gapade och skrek, alltid beväpnad med kniv. Hela världen var ”fiender”.
  Alla fattar ju att tanten var tokig. Sista gången vi såg henne, transporterades hon iväg, iförd tvångströja, av två vitklädda män, i en vit bil, med ”röda plus”.
  Varje gång jag läser eller hör, uttalanden från dårarna i Kreml, tänker jag på kärringen. Ryssdjävlarna är tokiga.

  27
  12
 3. Spritt språngande galna är min diagnos.Ena dagen utlovas det att inte använda kärnvapen.Nästa dag skryter man med att det rustas för fullt.Vilken värld våra barn och barnbarn får växa upp i tack vare den ständiga jakten om vem som har den största makten att styra mänskligheten.

  24
  8
 4. Nu när BRICS utvidgas först till BRICS+ och därefter till BRICS++, då kommer sammanslutningen att omfatta mer än halva världsbefolkningen, drygt 4 miljarder.
  Detta medan hela västvärlden endast omfattar ca 1,2 miljarder. De resterande 2,8 miljarderna här på Jorden är knappast några vänner till USA.

  17
  41
  • Håkan, det är Medvedev som säger att “Ryssland har ”fiender” runtom i världen.”De är förankrade(…) i Europa, Nordamerika, Japan, Australien, Nya Zeeland och en mängd andra platser”

   Menar du att Medvedev ljuger?

   Under omröstning i FN:s generalförsamling förlorade Ryssland med 141-5 och 145-5. Det är skapligt tydligt tycker jag. Du kan ju komma tillbaka med antalet människor när alla har fått rösträtt. Jag tror till exempel att det finns en och annan svensk som håller på Putin.

   30
   10
   • Ja, han menar ju USA:s vasallstater, alltså NATO-länder i Europa, Kanada, Japan, Australien, Nya Zeeland plus diverse länder runt om i världen där USA har militärbaser.

    2
    13
  • Europa (EES+), Nordamerika (USA och Kanada), Japan, Australien och Nya Zeeland är de länder eller världsdelar som infört sanktioner mot Ryssland. Japan har infört “politiska sanktioner” vad nu det innebär.

   Tar man också i beaktande att oligarker i väst flyttat produktion till Kina verkar sanktionsförespråkarna inte ha den bästa handen att spela ut. Dessa sanktioner kommer inte att slå mot Ryssland och den styrande eliten medan den styrande eliten i ovan nämnda länder inte kommer att behöva försaka mycket. Det är istället folket i dessa länder som tar smällen med bland annat tio till tjugodubblade energipriser främst på el.

   13
   9
  • Håkan D, när tänker du svara mig på frågan jag ställt dig om vilka fler suveräna stater har Fascist Ryssland rätt att invadera och utplåna befolkningarna? Kan du dessutom förklara för mig med vilken rätt Fascist Ryssland agerar,. Jag hittar inga internationella konventioner som ger länder typ Fascist Ryssland rätten att utplåna andra folkgrupper.
   Jag tror INTE fascismen har svaren på de problem vi ser idag på jorden.

   Vad gäller BRICS tror jag inte att ett demokratiskt land som Indien känner sig väl till mods att bli sammanlänkade med Fascist Ryssland.

   19
   10
   • Ändå ÄR Indien ett av grundarländerna av BRICS. Efter att ha sett vad som händer med statliga pengar i Västerländska banker, så står länder i kö för att ansluta till BRICS. Stölden av Ryska handelsinkomster insatta i västbanker slår nu bakut. Det handlar om typ 2/3 av världens omsättning för handel. Det gemensamma för BRICS är att BNP inte tillåts räkna “immateriella värden”, att resp valuta skall stöttas av fysiskt “guld” resp att dollar inte skall hållas som “reserv-valuta”.
    BRICS har ju även en internationell investeringsbank, NDB. Denna gör allt som IMF m fl INTE gör och älskas av 2/3 av världens länder. Vilka länder vill ha s k “grön hållbarhet” där i princip endast västerländska byggföretag tillåts bygga (och då blir allt 25% dyrare pg a korruption) när de f n inte har något alls. Med NDB så kan de bygga vad som behövs, t ex hamnar, motorvägar, flygfält, kolkraftverk, kärnkraft, stålverk, stamnät för el, oljeprospektering mm. Trump varnade för detta en gång. När NDB (BRICS) lånar ut så blir allt färdigt i rätt tid och utan korruption.

    12
    30
   • Roland, nu svamlar du igen.

    “När NDB (BRICS) lånar ut så blir allt färdigt i rätt tid och utan korruption”

    Det är inte västvärlden som har dom största problemen med korruption.

    23
    9
   • Du får först tala om din åsikt om kriget i Yemen. Men där är det ju “snälla” amerikanska, engelska och tyska bomber som dödat och lemlästat över 11 000 barn.

    2
    11
  • Håkan, du ser tydligen upp till alla typer av skurkar. Islamister, fascister, kleptokrater, diktatorer. Du måste ha misslyckats totalt i livet för att kunna bygga upp ett sådant hat. Stackare! Mobbad som vill ge tillbaka?

   Fråga dessa miljarder förtryckta analfabeter om de vill flytta till USA eller hellre stanna kvar med sin get och elva barn (varav tre kommer överleva) och låta sig räknas till din hatsvans…

   11
   1

Kommentera