Lesbisk makt får sju miljoner i bidrag

BIDRAG. Lesbisk Makt är en ideell förening som bildades i november 2013. Föreningens syfte är att bredda förståelsen och innebörden av begreppet ”lesbisk” samt skapa, sprida och bevara lesbisk kultur och historia i hela landet. Föreningen arbetar med detta genom att arrangera lesbiska mötesplatser, aktiviteter, evenemang och nätverk. Lesbisk Makt har lokalavdelningar runt om i landet, som arrangerar events och mötesplatser där lesbiskheten står i fokus. Lesbisk frukost, lesbisk bokcirkel, lesbisk festival, lesbisk bio…

Organisationen Lesbisk Makt har blivit beviljade sju miljoner kronor av statliga Allmänna Arvsfonden – pengar som tillhört svenskar som saknat arvinge när de avlidit. Pengarna ska gå till ett rikstäckande projekt som ska leda till att ”unga hbtqi-personer kan organisera sig i landsbygder”, skriver Allmänna Arvsfonden på sin hemsida.

Projektet ska utveckla och testa nya sätt att skapa mötesplatser i landsbygdsorter för målgruppen, både fysiska och digitala.

Projektet Lesbisk Plats handlar om att skapa bättre förutsättningar för att att unga hbtqi-personer ska kunna leva ett meningsfullt liv i landsbygd. Lesbisk Plats ska öka delaktighet, synlighet och inflytande för hbtqi-personer som bor i landsbygder. Målgruppen är unga hbtqi-personer som är kvinnor, ickebinära och/eller transpersoner, som bor i landsbygd.

Projektet ska utveckla metoder och tillgängliggöra verktyg för hur unga hbtqi-personer kan organisera sig i landsbygder, samt hur de kan jobba med påverkansarbete för att förbättra livssituationen för målgruppen.

Vid projektets slut ska det finnas fler aktiviteter och mötesplatser för unga hbtqi-personer på flera orter.

Projektet bygger genom de fysiska och digitala mötesplatserna upp ett helt nytt arbetssätt där erfarenheter och kunskaper delas. Metoderna som utvecklas ska formuleras i en metodbok. Denna kommer efter projektets slut att användas inom Lesbisk Makts ordinarie verksamhet, samt av andra aktörer som vill skapa hållbart lesbiskt engagemang för unga på landsbygden.

Projektet är nationellt. Beviljat belopp 7 018 219 kronor. Projektet startade i september 2021 och avslutas i september 2024.

-Pettersson skulle kunna tänka sig tusen olika projekt som har bättre användning för sju miljoner…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Lesbisk makt får sju miljoner i bidrag

 1. Inget fel i att vara homosexuell men var det mer bidrag till den här typen av organisationer vi röstade för?

  11
  1
 2. Allmänna arvsfondens verksamhet är fullständigt sinnessjuk. Fientligheten mot Sverige och svenska folket är allenarådande.

  34
 3. Sverige är ett sjukt land. Bidrag delas ut till människor som aldrig bidragit med någonting. Ej heller deras tidigare generationer. Som om det inte var nog, får diverse föreningar för perverst beteende, bidrag för att utveckla sitt sjuka uppträdande.
  Sverige är ett sjukt land!

  46
 4. Hur många miljrder har dom som skulle vara som det här avlidna personer utan arvingar slängt på totalt idiotiska projekt som det här, och andra, bland annat Muslimska föreningar har fonden stöttat med miljoner och åter miljoner. Hade givarna haft en
  aning om vilka man öser pengarna över hade dom skrivit om testamentet, men
  man tror att dom kan lita på att en statligt institut, men detta, precis som så mycket
  annat i samhället har blivit Sossifierade, som tror att dom kan bete sig hur som
  helst med personers förtroende. Lägg ner A.F , och alla som vet om någon som
  tänker skänka sina jordiska medel till denna difusa förening, avråd dem!

  Denna förenings sexuella läggning har väl inte dessa givare med att göra,
  eller kan man få bidrag till vridna poolitrucker med??? I så fall kommer en hel
  del sådana med att få en väl tilltagen dussör.

  32
 5. De som söker ekonomiska medel från allmänna arvsfonden: Är de luft-slotts företag som tillfälligt uppstår för detta ändamål att plundra denna fond på pengar eller är det suspekta avantgardistiska sekter som vill sticka ut eller en kombination av både och. Lesbiska kvinnor som är seriösa vill säkert inte skylta i sådana sammanhang. En reprimand får man också ge till personer i denna fond som har denna omdömeslöshet att godtyckligt dela ut bidrag.

  38
 6. Att det finns möjlighete för skattesänkningar är helt uppenbart.
  Dessutom så är väl detta bara toppen på ett enormt isberg.
  Vansinnig dumhet har tydligen ingen bortre gräns.

  37

Kommentera