Förundersökning inledd om grovt tjänstefel vid tillsättning av polischefstjänst till Linda Staaf

KORRUPTION. Åklagare har inlett en förundersökning om grovt tjänstefel i samband med tillsättningen av en polischefstjänst i Stockholm 2015. Åklagaren är tillgänglig för media i eftermiddag.

För ett år sedan gjorde jag en förutredning då vi hämtade in uppgifter om ärendet. Jag inledde inte någon förundersökning då eftersom det inte fanns anledning att anta att brott begåtts. Nu har vi fått in polisanmälningar som tillsammans med tidigare uppgifter och medieuppgifter gör att jag numer anser att det finns anledning att anta att brott har förövats. Jag väljer därför att inleda en förundersökning. Det finns ingen som är delgiven misstanke om brott, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren.

Åsbäck leder förundersökningen med biträde av utredare vid Polismyndighetens avdelningar för särskilda utredningar, SU.

***

TIDIGARE 2022-12-11 Polisen tillsätter särskild utredare efter misstänkta korruptionen

KORRUPTION. Polisen tillsätter en extern särskild utredare, Runar Viksten, efter kritiken om kaos i polisledningen, enligt ett pressmeddelande.

Rikspolischef Anders Thornberg Bild: Polisen

Myndigheten har genomfört ett antal åtgärder i de ärenden som varit föremål för mediernas granskning, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Thornberg tillägger att han av sekretess- och integritetsskäl inte kan säga vilka typer av åtgärder det rör sig om.

-Pettersson säger att utreda gärna men byt ut polischefen ändå. Polisen fungerar dåligt…

***

TIDIGARE 2022-12-09 Linda Staaf är utsatt för en smutskastningskampanj

KORRUPTION. Underrättelsechefen Linda Staaf slår tillbaka i en intervju med Dagens Nyheter.

Många män klarar inte att en kvinna får makt och inflytande i en mansdominerad bransch, säger Linda Staaf till DN.

De senaste dagarna har också Staafs meriter hamnat under lupp där Expressen skrivit att hon fått jobbet som underrättelsechef utan någon poliserfarenhet.

Det är en smutskastningskampanj mot mig som kvinna och chef inom polisen. Fakta undanhålls och förvrängs, säger hon till DN.

Hon säger att tidigare Noa-chefen Mats Löfving utsatt henne för ett “respektlöst beteende”.

Jag har inte blivit utsatt för något brottsligt, däremot har det funnits ett respektlöst beteende som jag varit orolig för och som jag till slut valde att prata med säkerhetschefen om, säger Linda Staaf.

-Pettersson umgås inte i dessa kretsar och kan inga detaljer men helt klart är att hela polisledningen behöver bytas ut och att Linda Staaf inte har varit i närheten av någon polisutbildning och ändå bär uniform.

Staaf har fel, hon smutskastas inte för att hon är kvinna utan för att hon och cheferna är korrupta.

***

TIDIGARE 2022-12-09 Rikspolischefen kallas upp till justitieutskottet

KORRUPTION. Rikspolischef Anders Thornberg kallas upp till justitieutskottet av Miljöpartiet. – Jag menar att det finns oklarheter som behöver redas ut. Annars riskerar förtroendet att påverkas både internt och från allmänheten, säger MP:s rättspolitiske talesperson Bassem Nasr.

Expressen avslöjade tidigare i veckan att dåvarande Noa-chefen Mats Löfving anmäldes för brott mot underrättelsechefen Linda Staaf, som han hade en relation med. Löfving kritiseras även för att ha gett Staaf toppjobb på Noa – trots att hon saknade erfarenhet, skriver tidningen.

Polisledningen har kritiserats för att inte ha utrett händelserna tillräckligt.

Dåvarande justitieminister Morgan Johansson (S) och rikspolischef Anders Thornberg. Bild: Polisen

-Pettersson är lite förvånad över att Miljöpartiet kallar till justitieutskottet. Mp satt i regeringen när detta utspelade sig. Undrar vad riktiga utbildade poliser tycker om att Linda Staaf springer omkring i polisuniform med tjänstevapen utan polisutbildning?

***

TIDIGARE 2022-12-06 Polischef anmäld för grov fridskränkning av polischef

SÅPOPERA. Att verkligheten ibland överträffar dikten märks bland annat hos polisen. Ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving polisanmäldes i fjol för grov fridskränkning, olaga förföljelse och ofredande. Det utpekade brottsoffret var Noas underrättelsechef Linda H Staaf, som tidigare haft ett förhållande med Löfving.

Anmälan gjordes av polisens säkerhetschef. – Jag har känt oro för min egen säkerhet, säger Linda H Staaf. Anmälan lades ned av åklagare utan att någon utredningsåtgärd vidtagits.

Linda Staaf anställdes i februari 2015 som chef för underrättelseverksamheten på nationella operativa avdelningen, Noa. Hon arbetade då som ekonomichef på Polismyndigheten. Beslutet fattades av Mats Löfving som i november 2014 hade blivit chef för Noa. Han har under åren också bland annat höjt hennes lön och tilldelat henne tjänstevapen.

Sverige är i ett läge där vi har rekordmånga många skjutningar med kris i samhället och polismyndigheten ägnar sig åt korruption och svågerpolitik.

-Pettersson kan inte polisen organisation och vilka olika kvalifikationer och kompetenser som ställs på olika chefsnivåer, men utifrån sett tycks Linda H Staaf har gjort en remarkabel och annorlunda karriär inom Polismyndigheten. Tydligen gick Staaf från en tjänst som ekonomichef på Polismyndigheten till att bli chef på för underrättelseverksamheten på nationella operativa avdelningen, Noa, där hon under sina år även tilldelats tjänstevapen och en rejäl lönehöjning! Från ekonomichef med miniräknare som arbetsredskap till underrättelsechef med tillhörande tjänstevapen är steget i min värld ganska långt, men så jobbar jag heller inte inom Polismyndigheten.

Men det slutar inte där, under hösten berättade Linda H Staaf att hon på egen begäran valt att lämna sitt jobb som Noa-chef för att i stället börja arbeta på Justitiedepartementet med organiserad brottslighet. Staaf byte av arbetsuppgifter och arbetsplats har inget med ställföreträdande Mats Löfvings påstådda grova fridskränkning, olaga förföljelse och ofredande att göra påstår polischeferna och hon är fortfarande anställd av polismyndigheten.

Nåväl, Linda H Staaf verkar inte vara ledsen. Hon träffade rätt snabbt en ny kärlek. Den 7 juni i år skickade Sveriges överbefälhavare Micael Bydén in sin slutliga skilsmässoansökan efter 23 års äktenskap.

Inte heller Micael Bydén är ledsen. Bydén och Staaf blev snabbt ett nytt par. Det känns tryggt, de båda har nyckelpositioner i landets yttre och inre försvar – han leder de militära styrkorna, hon arbetar med polisens arbete mot organiserad brottslighet och terrorism.

Släng er i väggen ni som skrivit Big Brother och de andra såporna.

NOA vs Pettersson när Pettersson “lånat” en bild på Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

d

11 thoughts on “Förundersökning inledd om grovt tjänstefel vid tillsättning av polischefstjänst till Linda Staaf

 1. Hahahaha
  Myndigheter undersöker myndigheter, med myndigheter över axeln.
  Tror inte någon är skyldig för oansvar.
  Det kommer kanske heta inkvotering i stället.
  Det är först för sådana som “kommisarie Klänning” de känner att något är fel.

  24
 2. När Mats Löfving var hennes chef var han inte bara Linda H Staafs älskare, han passade även på att höja hennes lön.
  Mats Löfving inte är den enda polischef som Linda H Staaf haft sex med. Hon har även haft en intim relation och oskyddat sex med kommissarie Jan Staaf, 60, chef för utredningssektionen i polisområde Östergötland som hon tidigare varit gift och sedermera lämnade och blev älskarinna åt Mats Löfving.

  Mats Löfving skaffade sig en ny älskarinna inom Polisen efter Linda H Staaf. Hans nya kärlek uppges ha fått en skräddarsydd tjänst vid region Stockholm där den omstridde polismästaren är chef.
  https://stoppapressarna.se/politik/efter-staaf-mats-lofvings-nya-alskarinna-inom-polisen/

  Mvh.

  Ps. Betydligt allvarligare oegentligheten inom åklagarsfären upprätthålls med stöd av i Sverige besudlade mörkläggningsredaktörer och journalister, ds.

  30
  • Stoppa pressarna har spridit felaktigheter förr och blir stämda då och då. Man ska vara försiktig med att återge vad dom skriver även om de har rätt ibland.

   13
   • @ Informationen är naturligtvis inte baserad på Stoppa Pressarna skriverier, utan det var de enda artiklarna på svenska, som jag i skrivande stund fann på nätet!
    Mvh.

 3. Ja man kan se en femenistiskt dynga i detta ! Misshandeln anklagelserna haglar ? Det är liksom inte buset som spöar kärringar dom kvinnliga poliserna åker visst alltid på stryk dåav sina egna män ? Man får väl göra som prästerna i kyrkorna man får av kragar dom manliga poliserna .!
  Manlig personal poliser som inte gråtit ut i diskbänken eller
  gått i priad tåg måste ju avskedas! Det vore alldeles för skräkligt om dess toyboys plötsligt desarmera så kärringar kunde ha två var ..sjutningar och av huvdningar är ju inga problem!!

  31
  3
 4. Jag vill se en redovisning av hur många polisanställda, som Löfving gjort livet surt för och vad detta medfört för dem och deras familjer! Även den soppan skall serveras oss skattebetalare.

  36
  3
 5. Fast Tjänstefel är väl inget brott i Sverige ?
  Då skulle ju de flesta på Migrationsverket vara straffade …

  52

Kommentera