Malmö får drygt 6000 miljoner i “glesbygdsstöd”

SKATTER. Från glesbygdsstöd till slöseri, skrev bloggen för ett par år sedan om det kommunala utjämningsstödet som från börjar var tänkt att gå till glesbygdskommuner med liten befolkning, utflyttning och stora avstånd. Den tanken var god men idag går de stora pengarna till stora kommuner som tagit emot många invandrare. Som Botkyrka, Södertälje, Eskilstuna, Göteborg och Malmö.

Malmö är värst, av det som ibland kallas ”glesbygdsstöd” får Malmö över 6000 miljoner om året, mer än 16 miljoner om dagen. Det är mer stöd än landets 52 minsta glesbygdskommuner får tillsammans.

Det innebär i praktiken att Malmö inte är så intresserade av att spara, för då minskar bidragen. Glesbygdstödet borde döpas om till invandringsstöd så väljarna ser vad pengarna går till.

Nu skriver Sydsvenskan (betalvägg) om att Malmö anpassas för en ny superbuss och kostnaderna skenar med 200 miljoner. Det är väldigt allvarligt, säger tekniska nämndens ordförande Andreas Schönström (S).

-Pettersson har inget emot att Malmö satsar men tyvärr görs det med hjälp av skattebetalare från övriga landet och den stora vinnaren är bussbolaget Nobina som har brittiska ägare.

Jag förstår fördelarna med stora bussar, flygplan, tåg osv. det blir billigare per passagerare när det åker mycket folk. Nackdelarna är färre avgångar, kanske färre destinationer och sämre ekonomi under icke-rusningstid.

En förlust på 137 999 900 kronor känns fantastisk bra för V-politiker i Malmö

MalmöExpressen med Sveriges första 24-meters fullelektriska bussar. Foto: Jenny Leyman.
Malmö beräknas få 6.461 miljoner från övriga landets skattebetalare i år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Malmö får drygt 6000 miljoner i “glesbygdsstöd”

 1. skall alla komuner bära sig åt som malmö, vem f.. skall då betala
  Det blir ju bara ett rundkastande med bidrag a la ett lotteri
  enligt normen vi missköter oss mest o bäst och skall ha allt fläsk.
  Dags att rensa upp i den där komunen / staden, det håller ju inte att komuner skall överskrida sin budget ( och hitte på budget)
  Det måste ju finnas någon djädrans skam i någon malmöpolitker och stoppar vansinnet
  eller så får de skicka ner några revisorer som sätter stopp på dritten.

  12
 2. Den 29 dec. 2016, dvs för nästan exakt sex år sedan, hade Petterssons blogg ett inlägg med rubriken “Malmö är en förlorad stad” och klarar sig bara tack vare fem miljarder kronor om året från landets skattebetalare,(och inte har det blivit bättre sedan dess, nu får dom sex miljarder). Pettersson skrev då i sitt inlägg “ni och jag vet att problemen beror på asylinvandringen… och det är S och MP som styr staden tydligen nöjda med…“
  Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) är nöjd:
  https://i0.wp.com/petterssonsblogg.se/wp-content/uploads/2016/12/politikfakta-malmc3b6.jpg?ssl=1

  11
 3. Heter det inte kommunalt utjämningsbidrag? Hur som helst är det slöseri med skattepengar.

  Frågan som bör ställas är hur det kan tillåtas fortgå år efter år. Nån j-a ordning får det väl ändå lov att vara. En kommun, och vem som helst, inkl företag och människor, som lever över sina tillgångar måste omedelbart planera för att balansera sin budget. Har någon sett en handlingsplan från Malmös styrande?

  Malmö borde förbjudas spendera en enda krona mer än absolut nödvändigt tills dom har vänt på det här. Löneförhöjningar, nyanställningar, onödiga bidrag, osv. bör upphöra. Det kommer betyda sänkt service men om malmöiterna inte är nöjda kan dom visa det vid valurnan.

  12
 4. Det är klart att staten fortsätter stödet till kommunerna där favelorna och mördar-kompanierna finns,så att brottsligheten kan fortsätta.700 nya poliser kom i dag
  var ska dom gömma sig undrar jag.

  13
 5. Och över alla storkonsumerande kommuner hänger en
  Socialdemokratisk gloria på sniskan .
  Och sånt röstar folk på .
  Jag tror knappt det är sant .

  18
 6. Hur kan man påstå att Malmö skulle vara en glesbygd??
  Det är alldeles för mycket folk för det möjligen att man skulle kalla det för en krigs zon med tanke på vapen användningen eller antal döda!?
  Enda möjligheten att gå stopp på krigföringen i Malmö och andra jihadist nästen är ju i klartext att dra in bidragen?

  16
  • Den fete.

   Klart det är glesbyggd, finns ju knappt en svensk kvar i skithålet Malmö.

   Och de svenskar som är kvar, dra så fort som möjligt, helst en koja i skogen och vedeldning med lite skog, och eget vatten så lite skatt som möjligt kommer in till det andra s-hålet(rikspuckona) vi försörjer.
   Ta nu och ladda upp för spektaklet den 10dec. och vänta på kylsmockan till lucia…

 7. Man skulle kunna tycka att Göteborg och Malmö skulle ha stordriftsfördelar men de har nog alldeles för många lik i lasten. Befria kommunerna från försörjningsplikten av ekonomiska migranter. Staten har släppt i dem så de ar statens ansvar. Men först, avskaffa alla bidrag och ersätt dem med arbetsplikt.

  17
 8. MALMÖ ÄR BARA FÖRSTA BEVISET PÅ VAD SOM KOMMER ATT HÄNDA MED HELA SVERIGE OM TUFFA UFFES REGERING INTE SNABBT SKIFTAR SPÅR.
  Nya regeringen kör tydligen i samma spår som Sossarna gjort i 8 år.

  12
  1
 9. Lustigt att det kallas Glesbygdsstöd? Kommer man till Malmö, vilket jag gärna
  undviker är det som att komma till en Myrstack med figurer som dräller runt på alla håll o kanter.

  Där vänstern styr blir resultatet ett Malmö! med “GLESBYGDSSTÖD” Ha Ha,
  Den svarta marknaden med knark, stöld bilbränder omsätter minst lika mycket som
  Glesbygdsstödet?

  17
 10. Framför allt skulle regeringen sätta ett skattegolv, så kommunalskatten inte fick vara lägre än 36% för kommuner som får stöd. Sjukt att Malmö får ha så låg skatt och samtidigt få stöd. Malmö har 32,42%, 66:e lägsta i Sverige.

  24
  • 36% räcker inte långt i malmö. 60% kanske. Varje kommun måste klara sig själv. Man får ju dom politiker man väljer.

   20
 11. Stoppa detta vansinne. Varje kommun ska klara sig själv. Höj skatten eller sänk utgifterna. Bidraget gör att man skiter i vad det kostar och invånarna ser inte det heller. Om man skulle betala notan själva åkte sossarna ut med huvudet före i malmö och övriga bidragskommuner

  48
  • Håller med dig men inte riktigt av flera anledningar. Den första är bolagsskatten. I Norge skattar företagen i den kommun där produktion sker och vinst uppkommer. Inte bara där skrivbordsflygarna sitter. För det andra, många kommuner utbildar horder av unga människor till höga kostnader där de försvinner när de ska bli närande. Därför är det inte orimligt att dessa kommuner ersätts. För det tredje, på många håll är det fly in – fly out. Kommunalskatten borde delas upp i två delar, där de bor och där de arbetar. Arbetar man en längre tid, typ en månad, på en ort skattar man hälften där.

   Staten är kränkt över kostnaden för invandringen och utbildningen på kommunerna och det borde ändras på en gång. Sedan måste staten sluta slösa medel på ditten och datten gärna i utlandet. SIDA, EU, FN och snart även NATO.

Kommentera