Nya regler för Säpo efter gripandet hos Andersson (S)

INRIKES. Hädanefter kommer Säkerhetspolisen (Säpo) ges möjlighet att göra registerkontroller på personer som har tillträdde till skyddspersoners bostäder.

I början av året framkom det att en städare som arbetade vid dåvarande statsministern Magdalena Anderssons (S) bostad saknade uppehållstillstånd. I samband med detta kritiserades Säpo för att städerskan inte hade kontrollerats.

Säkerhetspolisen ville kunna göra registerkontroller på personer som inte är placerade i säkerhetsklass men som utför tjänster hemma hos exempelvis statsministern. För att motverka att likande situationer uppstår i framtiden har regeringen nu beviljat regeländringen för Säpo.

Städerskan utvisades till Nicaragua, Städbolaget åtalades med friades. När Magdalena Andersson (S) behövde ha städat hemma anlitade hon en företag som var ökänt bland myndigheterna i Sverige och en städare som saknade uppehållstillstånd i Sverige. Företaget Magdalena anlitade saknade kollektivavtal och vd:n var dömd för skattebrott för att ha använt bluffakturor.

-Pettersson undrar om det är Kalle Anka som styr? Varför är det personerna inte kontrollerade tidigare? Illegala städare hemma hos finansministern, vapen och konststölder på regeringskansliet osv. Tror säkerhetsansvariga att vi lever kvar i den tiden då man lämnade dörrar och cyklar olåsta?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Nya regler för Säpo efter gripandet hos Andersson (S)

 1. Hur kunde städbolaget frias när det är uppenbart att de anställt en person som inte fick jobba i landet?

 2. “-Pettersson undrar om det är Kalle Anka som styr?”
  Tyvärr Pettersson så är det knattarna som styr riktiga busfrön…. vad kan gå fel med energiska unga?
  Eller är det något som inte kan gå fel i en fruktstat?

 3. Säpo borde nog stramas upp rejält. Dom måste väl ha koll på sin egen personal till att börja med. Att anställa iranier inom svensk säkerhetspolis är väl inte så smart….

  21
  • Kan inte bli annat när inkvotering står högre på listan än kompetens, vilket utmärker en inkompetent idiotregering….

   14

Kommentera