Misstänkt valfusk utreds i Göteborg

VALET 2022. Åklagare har startat en utredning om misstänkt grovt valfusk i samband med höstens val, rapporterar Expressen. Brottsrubriceringen är grovt otillbörligt verkande vid röstning.

Det är en tämligen ovanlig rubricering, säger Johan Lindmark, åklagare vid riksenheten mot korruption, som i övrigt inte vill gå in i detalj på vad utredningen handlar om.

Ett första förhör med en misstänkt person har hållits. Enligt den misstänktas advokat Johan Lindmark nekar personen.

Brottet otillbörligt verkande vid röstning handlar om att någon försökt hindra röstprocessen, eller på annat sätt förvanskat eller påverkat utgången av valet. Maxstraffet är 4 års fängelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Misstänkt valfusk utreds i Göteborg

 1. Sveriges mest korrupta stad. Jag vet vilket Parti det gäller . Fråga “soffan” hon vet nog svaret .

  12
 2. Helt otroligt man har väl alltid haft ett mottagande som gör att köer och de ens uppkommer är korta…. i USA, Maricopa, största valkretsen hade man ju maskiner så det räckte….. tyvärr visade det sig att plötsligen fungerade inte maskinerna…. Förmodligen för att man dagarna innan testat dessa för att kolla att de inte fungerade. Det blev dock inte mer än några timmars väntan i köerna…. och som ansvarig säger så detta dropp av väljare som bara gick därifrån påverkade inte valet eftersom det drabbade lika för alla partier…… KONSTIGT att ansvarig säger att det inte blev något fel och om de ändå blev fel så drabbade det lika MEN man vet inte hur många som drabbats…. de senaste valen jag sett verkar för övrigt blivit ganska jämna Brasilien, USA och ja i Sverige också…… MEN mai-in-ballots, sunkiga röstlängder osv verkar vara frekvent i USA jaförutom att deras maskiner, de trycker tydligen valsedlarna på plats osså, saker som då händer är att papperet som det skall tryckas på tar slut, man har fel bläck till dessa printrar, val-maskinerna är inte kopplade till internet tots det blir det knas då den imaginära kopplingen till internat försvinner….OCH de har veckor innan valet som man kan rösta plus sedan tar det veckor innan man hittat alla röster…. vad kan gå fel…. enligt ansvariga INGET……. faan tro´t

  4
  1
 3. I Sverige förekommer inte något valfusk. Särskilt inte i “utsatta” områden. Hälsningar Socialdemokraterna.

  42
  2

Kommentera