S rasar mot kontant elstöd

ENERGIPOLITIK. Hushållen kan få elstödet via en avi som sen ska lösas in mot kontanter. Det får förre statsministern Magdalena Andersson (S) att rasa, rapporterar TT. – Jag tänker på alla äldre, ska de behöva gå med tusentals kronor i kontanter på stan? Det är ju en säkerhetsfråga, säger Andersson (S).

Magdalena Andersson (S) tycker inte att energiminister Ebba Buschs (KD) ord i SVT:s 30 minuter, om att det skulle vara ”enkelt och smidigt” stämmer.

Busch säger till TT att Försäkringskassan ”jobbar hårt med frågan” och att myndigheten får svara på ytterligare frågor.

Anledningen till att lösningen med avin ser ut att bli verklighet är att Försäkringskassan som ska betala ut stödet inte hinner få fram alla kontonummer innan stödet ska betalas ut.

-Pettersson undrar om någon kan informera Magdalena Andersson (S) om att även om man får en avi i brevlådan kan man sätta in pengarna på ett konto. ⁩Man behöver inte gå med kontanter på sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “S rasar mot kontant elstöd

 1. Ta det nu lugnt med er oro om avier tills ni har dem fysiskt i er hand . Ett löfte från våra politiker är något helt annat än att dessa våra pengar tillfaller oss . Har ni inte lärt er vad politiker lovar och vad resultat brukar bli ?
  Mvh Sjöström

 2. Men att konstant i tre valperioder förstöra ett av världens bästa länder är väl helt
  normalt enligt Sossarna? Om inte , varför har dom då gjort just detta?

  10
 3. “– Jag tänker på alla äldre, ska de behöva gå med tusentals kronor i kontanter på stan? Det är ju en säkerhetsfråga, säger Andersson (S).”
  Kanske Maggan borde tänkt på innan hon släppte in 2 000 000 muslimer i landet.

  27
  1
 4. Jag ser väldigt gärna att Magdalena Andersson rasar
  Låt henne rasa ihop till den värdelösa lilla skräphög hon egentligen är!

  Och vilka är det som har förvandlat vårat trygga Sverige till ett otryggt, kriminellt och mångkulturellt helvete? Det är socialisterna!
  Vem har förstört ett helt land och bytt ut dess genuina, hårt arbetande och ärliga befolkning mot mänskligt bottenskrap, mest muslimsk ohyra!

  Förr kunde man leva hela sitt liv med olåst dörr, i dag hjälper det inte ens med sju 7-tillhållarlås och brytskydd på dörrarna!
  Dom som har ställt till med denna totala kaos skall ställas inför rätta för sitt folk och landsförräderi!

  23
  1
 5. Detta är så sjukt. Man tar in skatter. Som nu beträffande elskatten tom höjs med 10%. Tydligen är det automatiskt enligt snattran till finansminister pga inflationen. Staten kompenserar sig tydligen för inflationen, vilket t ex löntagare i löneförhandlingar inte bör göra enligt höga vederbörande.
  Sedan sitter dessa och slår för sig bröstet om detta “elstöd”. Det kallas det nu, från att tidigare benämnts högkostnadsskydd. En viss skillnad kommer vi nog att få märka.
  I toppen på detta sitter “räkan” till statsminister. En av de mest obeslutsamma personer landet haft i toppen. Till säkerhetspolitisk rådgivare har han valt en ännu mer obeslutsam fd rektor, den vidimerat kassaste någonsin.

  Näää, ta er an detta skämt till elbörs istället. Det krävs en blind att inte se att samtliga aktörer agerar som en kartell när priser sätts och de leker affär. Den börsen har mognat och vi kommer att se kraftiga övervinster hos elproducenter. Det kommer flyttas enorma belopp från fattiga och (inbillat rik) medelklass till de redan rika.

  Regeringen har inte fattat vad som pågår, eller så springer borgarna någons ärenden. Denna regering kommer att tävla om bottenplaceringen som den sämsta någonsin. De konkurrerar definitivt med Löven, han som inte såg någonting komma.

  12
  2
 6. Sossemaggan har inte mycket att komma med – därför måste hon hitta på saker att kritisera för.
  Som någon skrev; Hade ni skött er politik för Sveriges bästa hade den nu uppkomna situationen aldrig varit aktuell.
  Men Makten var viktigare än folkets väl. Det är sosseideologi!

  22
  1
 7. Intressant att hon hux flux börjar tänka på de gamla. En sådan ”omtanke ” har hon aldrig visat tidigare. Bara spel för galleriet i vanlig sozzeordning.

  26
  1
 8. Ulsans blogg skriver; Tänk om – Tänk rätt.” angående elstödet. Läsvärt och tänkvärt på dennes sida. Själv tyckte jag till och tycker här;
  – Om någon är konspirationsbenägen är svaret enkelt
  Sverige har nu en ny regeringen. De närmaste under har statsministern och hans ministrar naturligtvis koll på, men längre ned systemet sitter tjänstemän som SKALL var politiskt obundna. Men efter åtta år med socialdemokrater och miljöpartister är det nog si och så om lojalitet med den ny regeringen, i synnerhet när tjänstemannaansvar inte finns.
  – Vi gör så här och så blir det fel. Ulf Kristersson med sin regering får skulden för allt som dröjer och blir fel, dessutom läcker dessa sverigemarodörer som en såll till media. Alla vet att den tidiga kvällstidningen m.fl. media har som främsta mål att baktala och därmed förstöra för den nya regeringen.

  20
  1
 9. Vad är det som hotar de gamla?
  Förr var det inga problem med att gå omkring med några tusen!

  43
  1
 10. Det var då ett jävla gnäll från sossarnas sida numera. Kanske de skulle sätta sig ner och rannsaka sig själva innan de öppnar käften.

  58
  1
 11. Socialdemokrater är tydligen för dumma för att ta med sig avin till banken och där göra en insättning på bankkontot, och det helt utan någon insättningsavgift.

  54
  3
  • Alla har inte en bank runt hörnet. Själv har jag 3 mil till närmaste bank. Jag vet att man kan lösa in avin i närmaste affär också men då blir det ju kontanter och de kan knappast betala ut femtontusen. Oavsett så kostar det pengar att lösa in avin. Att betala för att få sina egna pengar är väl inte ok. Nu har försäkringskassan 2 mån på sig. Om alla loggar in sig där och uppger sitt kontonummer så borde dom klara det. Dom har väl redan de flestas konton redan antar jag. Hur jävla svårt kan det vara. Vi lever väl inte på 1800- talet…..

   16
   2
   • Jag tror inte det är några problem för fler än S och några till. Försäkringskassan har nog kontonummer till de flesta.

    Vissa avier går att lösa in digitalt med bank-ID. ICA sätter också avier på ditt ICA-konto

    18

Kommentera