Medierna måste sluta krama vindkraften

MEDIA & ENERGIPOLITIK. Anna Dahlberg är chef på Expressens ledarredaktion. Hon började skriva för Expressen år 1998 på ett sommarjobb och fick fast anställning året därpå. Idag skriver Anna att det ställs ytterst få kritiska frågor om vindkraften från journalister. Det skapar en olycklig snedvridning i energidebatten, Anna Dahlberg, Expressens ledarsida.

-Pettersson menar att Anna Dahlberg har helt rätt men jag är misstänksam. Varför har Dahlberg, Expressen och andra journalister/medier inte granskat vindkraften, Miljöpartiet, Greta Thunberg tidigare?

Varför har vindkraftförespråkarna, MP och Greta varit fridlysta i åratal?

Att Dahlberg ändrat sig är bra, men damen var likadan med invandringen, Anna ändrade sig inte förrän det var uppenbart att kompetensregnet inte hade någon kompetens och bara gav kostnader och kriminalitet.

Om förlustsnurror på bloggen…

Minns ni?

Valdagen den 19 september 2010 såg Expressens löpsedel ut som ovan. Anna Dahlberg låg bakom ledaren.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Medierna måste sluta krama vindkraften

 1. Hon tycker att medierna “måste”. Medierna måste ingenting, de bestämmer själva vad de tycker och rapporterar.

 2. Svenska skattebetalare behöver veta vindkraftens kostnader och intäkter. Även hur ägandet ser ut och var dessa snurror tillverkas.

  19
 3. Anna Dahlberg har ingen egen åsikt, pladdrar som vinden blåser.
  Ingen människa att ta på alvar.

  18
  2
 4. Vafalls? En journalist som är på väg ut ur dimman? Eller är det ett sätt att bana väg för fler falska profeter?
  Om, jag trycker på om, det är så att Dahlberg är ärlig i sin reträtt från naivismen, så gratulerar jag henne. Men jag tvivlar……när flockmentaliteten råder är ”ensam inte stark”.

  35
  • Anna Dahlberg har hela tiden varit positivt inställd till kärnkraft. Hon har ofta intagit en självständig position i många frågor.
   De stora bovarna är Svt, SR och DN. Där Svt med sin genomslagskraft har propagerat för Mp rent generellt och okritiskt hyllat vindkraften. Mot kärnkraften har Svt letat upp så många aktivister som möjligt som har framställts som forskare fastän de endast är aktivister. Ett vanligt trick hos Svt att aktivister framställs som forskare och vetenskapsmän.

   23
 5. Om vindkraften är så bra, varför behövs statliga subventioner? Låt företagen sätta upp vindsnurror där inte grannarna klagar utan subventioner och utan skattepengar till elnätdragning.

  43

Kommentera