Red Bull är kvar i Ryssland och ger Putin vingar

SANKTIONER. Energidrycken Red Bull grundades på 1970-talet i Thailand där den snabbt blev populär bland bland yrkeschaufförer och andra arbetare. När grundaren Chaleo Yoovidhya tillsammans med den österrikiske entreprenören Dietrich Mateschitz, introducerade drycken i västvärlden blev han miljardär och tidningen Forbes rankade hans familj som världens 205:e rikaste. Numera säls Red Bull i drygt 170 länder varav Ryssland är ett. Huvudkontoret ligger i Österrike.

Red Bull i olika smaker

En rad globala företag har flyttat från Ryssland sedan den fullskaliga invasionen av Ukraina inleddes, däribland Coca-Cola, Pepsi och McDonald’s. Red Bull har dock fortsatt sälja sin energidryck i landet, trots påtryckningar från aktivistorganisationer.

Nätverket Ukraine solidarity project är en av grupperna som riktat hård kritik mot Red Bull – och under torsdagen tog de det hela ett steg längre. ”Red Bull vill inte att någon pratar om att de fortfarande är verksamma i Putins Ryssland. Så vi åkte till deras huvudkontor i Österrike för att genomföra en ny, ärlig reklamkampanj för dem”, skriver gruppen på Twitter.

-Pettersson har aldrig druckit eller smakat någon Red Bull men har hört att den bland annat används som groggvirke…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Red Bull är kvar i Ryssland och ger Putin vingar

 1. Jag för står inte att en hel värld går på denna bluff som dom sk energidryckerna är
  det är ju bara färgat sockervatten och totalt effektlöst,har själv provat så jag vet.

 2. Igentligen är det ganska intressant ! Men man måste ju då ta reda på hur det påverkar försäljningen ? Först ökar eller minskar försäljningen i Ryssland? Sen hur påverkar detta försäljningen utanför Ryssland ? Sen för denna thailändska historien tjänar eller förlorar man på det ??
  Sen Coca-Cola tyska ju inte ha några direkta vibrationer i USA trots Putin sjuter skiten ur ukriana??
  Detta är faktiskt ganska intressant ur marknadsföring synpunkter närkastas det för mycket skit?!

 3. “Alla länder har en armé, sin egen eller någon annans”.
  Stoppa ryssen nu, annars blir det för sent.
  Putin har en gång uttalat att Ryssland, sträcker sig från Japan till Lissabon.
  Ukraina var tyvärr inte med i NATO, inte heller Sverige. När Sverige ville gå med började Lavrov mullra.
  Polen och Ungern (NATO) vågar inte Putte röra.

  22
  6
 4. Vill ni Ryssland illa så låt dem dricka socker kicken Red Bull.
  Den gör mer skada än nytta för kroppen.

  14
  10
  • Gamling, det är mycket socker i Red Bull om man jämför med Ramlösa. Det är ungefär lika mycket sockerarter som i apelsinjuice men betydligt mindre än i Coca-Cola.

   13
   5
   • Pettersson
    Tror du att världen blir bättre om Ryssarna inte dricker Red Bull?

    12
    14
   • Gamling, du byter ämne som vanligt. Jag svarade på din kommentar om socker i Red Bull där du som vanligt inte hade en aning om vad du skrev om.

    4
    2
   • Gammel
    Jag tror att red Bull inte spelar så stor roll, däremot skulle nog världen bli bättre om ryssar inte drack så mycket vodka.

  • Gamlingen vi vill att det går riktigt illa för Ryssland. Tyvärr så hjälper det inte med Red Bull utan det krävs betydligt mer energi än vad drycken innehåller. Kulor och krut tex.

   19
   10

Kommentera