USA bygger nya oljeterminaler

Biden-administrationen har i tysthet godkänt planerna på att bygga en ny råoljeterminal i Mexikanska golfen utanför Texas, i motsats till presidentens “klimat-löften”!

Enligt ansökan kommer hamnen att ligga utanför Freeport, Texas. Den kommer att ha 4,8 miljoner fat lagringskapacitet och lägga till 2 miljoner fat per dag till USA:s oljeexportkapacitet.

I sitt 94-sidiga beslut ( pdf ) sa Sjöfartsverket att man godkänt ansökan eftersom byggandet och driften av hamnen är “i nationellt intresse och förenlig med andra politiska mål och mål.”

“Byggandet och driften av hamnen ligger i nationellt intresse eftersom projektet kommer att gynna sysselsättning, ekonomisk tillväxt och USA:s energiinfrastrukturs motståndskraft och säkerhet”, skrev administrationen. “Hamnen kommer att tillhandahålla en pålitlig källa för råolja till amerikanska allierade i händelse av marknadsstörningar och har en minimal inverkan på tillgången och kostnaden för råolja på den amerikanska inhemska marknaden.” LÄNK

4 thoughts on “USA bygger nya oljeterminaler

 1. Ja men det är väl inte så konstigt?
  Nånstans ska ju oljan man planerar stjäla från Venezuela efter en framtida “fredsbevarande humanitär demokrati-insats för klimatets skull” tas om hand.
  Kom ihåg: när USA invaderar eller mördar hundratusentals eller t o m miljoner civila så är det i fredens, frihetens och demokratins namn och därför en helt annan sak än när “De Onda (vem som är ond just nu meddelas via TV, radio och DN) gör det.
  Fast med betydligt färre antal civila dödsoffer.

  6
  16
  • Rikard – Intressant! Men vem är det som planerar att stjäla oljan? Och när ska den fredsbevarande insatsen ske? I vilka länder har USA utrotat miljoner civila och siktat på all civil infrastruktur i syfte att utrota hela befolkningen såsom Ryssland gör? Skicka LÄNKAR (till seriösa källor) så jag kan läsa ordentligt!

   (Har du inga länkar så bevisar det att du ljuger!)

   7
   2
 2. Någon kommentar från Bolund och Märta??? Hm förbud mot Fossildrivna fordon 2035 Vem tror på det? ta skogs avverkningen som exempel skall vi hand såga timmer och dra fram timret med häst igen??

  17
  1

Kommentera