Sverige väldigt utsatt för spionage

SPIONERI. Sverige har varit väldigt utsatt för spionage under flera års tid, enligt Daniel Stenling, chef på Säkerhetspolisens kontraspionage.

Vi pratar om tre aktörer, Ryssland, Kina och Iran, som har ökat sina aktiviteter mot Sverige, säger Stenling i SVT:s Aktuellt.

Enligt Stenling finns det flera anledningar till varför just Sverige är så pass utsatt. Det handlar dels om placeringen i Östersjöregionen och närheten till Arktis som är ”riktigt intressanta” regioner för Ryssland, men också om att Sverige är en högteknologisk nation som utvecklar eftertraktad teknik, säger han.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sverige väldigt utsatt för spionage

  1. Spioneri är ju en del av s k subversiv verksamhet, för att omstörta svenska samhället. Oftast anklagas Ryssland (och numera även Kina) i MSM/Public Service resp av myndigheter som utgörande det stora hoten.
    Jag vill påstå att det stora hotet härrör från USA 17 und.tjänster och från UK. Det är inte Ryssland som de senaste årtionden har omstörtat och förstört ett större antal länder, utan just nämnda USA/UK. Men sistnämnda har tillåtits härja fritt i Sverige i ett halvt sekel (minst). Nu har sannolikt USA/UK varit relativt nöjt med utvecklingen i ett Sverige, vilket främjar korruption som man kan utnyttja för sina syften, så de har inte behövt trigga fram “revolutioner” av den typ de utförde i Ukraina.
    Med M resp L i Regeringen, så har USA/UK garanterats att styra de stora dragen i Sveriges politik åtminstone till nästa val. Med SD i Regeringen, så hade de inte fått “fritt fram” i lika utsträckning.

    5
    1
    • Henry Kissinger sade en gång, “To be an enemy of the US is dangerous, but to be a friend is fatal”. Det kommer vi europeer få känna av nu tillsammans med Ukraina, kurderna i norra Syrien mm.

      3
      1
  2. De öppna dörrarnas migrationspolitik har lett till att Sverige har varit ett enkelt offer.

    Här allah migranter välkomnats vilket de varit kriminella, analfabeter, islamister eller spioner med öppna armar av de goda o skenheliga

    Nu ser vi resultatet. Och den nya regeringen kommer att göra NADA för att komma till rätta med problemen.

    Om regeringen velat ta tag i frågan hade följande skett dagen efter maktövertagandet

    – ny polischef
    – ny chef för migrationsverket
    – ny justitiekansler
    – utrensning av aktivisterna som samlats inom statsförvaltningen

    DÅ HADE VI OCH DE SOM VILL OSS SVENSKAR ILLA SETT ATT NU HÄNDER DET NÅGOT.

    Men “godheten o skenheligheten” övertrumfade ännu en gång förnuftet och resan mot förfallet fortsätter om än i något lägre hastighet

    14
    1
  3. Med den politiserade poliskår vi har så kanske alla spionhistorier är något för att försöka släta över tillkortakommanden inom polisen . Vi är inte bortskämda med att brott blir lösta .
    Mvh Sjöström

    10
  4. Inte bara därför att vi ligger i östersjöregionen, Ryssland agerar hos de som är mest naiva, och anställer okända invandrare på ledande poster i samhällets topp.

    7
    3
  5. En brq fråga är väl också; Vem/vilka har rekryterat de senaste upptäckta spionerna? Kan svensk public service läcka kring säkerheten, så är väl inte det de senaste spionaffärerna särskilt överraskande heller?? Är det svårt att ta Rysslands hot på allvar?

    4
    5
    • Två spionupptäkter på en vecka. Det verkar som att Säpo är för slappa. Det är väl deras jobb att förhindra spionage. Det behövs nog rensas där också. Även inom försvaret har ju spioneri förekommit. Bättre koll på alla anställda och vid nyanställning. SKÄRPNING TACK

      10

Kommentera