Aurora

Jag ska inte göra för mycket reklam för nätverket Aurora, ni vet de som tog en ledig dag från jobbet och skolan för att demonstrera i Stockholm. Det finns dock en del att tillägga.

 

SR beskrev igår nätverket Aurora som en organisation för barn och unga mellan 7 och 26 år. De kallar sig Sveriges framtid och visst utgör våra barn och barnbarn den framtid som ska trygga vår välfärd med hårt arbete och innovationer.

Auroras webbsida kan man läsa hur ambitionen är att “Staten ska, fram tills att den utrett hur stora utsläppsminskningar som är tekniskt och ekonomiskt genomförbara, genomföra så stora utsläppsminskningar av territoriella fossila utsläpp som möjligt”.

Det är aldrig fel att ha ambitioner och inte heller att propagera för sina intressen. Inte så länge man håller sig inom lagens råmärken. Fast lever dessa aktivister efter hur de lär?

Världsnaturfondens webbsida listas faktorer som sägs påverka klimatet. Jag tänker bara dra några exempel, så får den intresserade själv klicka in sig på WWF:s webbsida.

Elförbrukning i hemmet är en faktor. Vi ska köpa nya vitvaror, släcka så många lampor som möjligt, använda TV och dator väldigt sparsamt. Så ut i butikerna och köp nytt för ett antal tiotusen och ta en promenad i ruskvädret istället för att glo på TV:n och datorspelandet bör upphöra med omedelbar verkan. Vad säger ni ungdomar om det?

Vi ska äta mindre kött och inte kasta maten vi lägger på tallriken. Så ni ungdomar som utgör Sveriges framtid. Slut med hamburgare, lasagne, kött på grillen och så äter ni upp allt ni har på tallriken. Ni ska förresten dra ned kraftigt på godis, chips och läsk också. Låter väl som en bra idé?

Vi ska inte handla nytt, utan begagnat. Det gäller såväl kläder som elektronikprylar och vi ska absolut inte sitta hemma och handla över nätet. Så ungdomar, glöm den där nya klänningen eller skjortan ni sett i skyltfönstret eller på butikernas webbsidor. Nu är det second-hand som gäller. Dvs produkter som andra använt och inte längre vill ha. Det gäller givetvis också mobiltelefoner. Vi ska inte köpa de nya modeller som kommer ut med jämna mellanrum, utan använda de gamla så länge som möjligt och reparera när de går sönder. Apropå mobiltelefoner och klimat. Tillverkningen av en enda smartphone ger upphov till 86 kilo miljöfarligt avfall. Tänk då vad tillverkningen av en smart-tv och elbil ger upphov till. Så alla ni som är Sveriges framtid. Låt bli mobilen, för ert eget bästa.

Förutom att arbetspendla i bil, ta bilen till sommarstugan eller till närmsta badplats, så är flyget en miljöbov av rang. På bara 20-30 år har antalet resor utomlands med flyg mer än fördubblats. På Naturvårdsverkets webbsida kan man läsa att utsläppen för dessa utlandsresor är lika stor som det totala utsläppet från hela personbilstrafiken. Det är givetvis inte bara kändisar som flyger till sina lyxiga bostäder i fjärran land, soltörstande charterresenärer, utan också aktivister. Som exempelvis de två styrelseledamöterna i Aurora, Anton Foley och Agnes Hjortsberg som 2021 var på plats under FN:s klimattoppmöte i Glasgow.

Där förövrigt också Per Bolund (Mp) befann sig.

Hur tror ni de kom dit? Jo, på samma vis som potentater, politiker och journalister tog sig till Bali under G20-mötet och till Egypten under nyligen avslutat klimattoppmöte. DE FLÖG GIVETVIS. Mot Världsnaturfondens inrådan och hur mycket koldioxid tror ni inte att flygplanen de satt i släppte ut?

Apropå nätverket Auroras styrelse så kan man i sociala medier se hur de uppskattar aktivistgrupper som Extinction Rebellion, Ingen människa är illegal, Black Lives Matter och Kafé 44. Den sistnämnda beskriv som “en känd samlingsplats för bland annat anarkistiska, syndikalistiska, antifascistiska och andra utomparlamentariska grupperingar”.

Ja, att det är väldigt mycket vänster bakom Aurora råder det ingen tvekan om. Fast sammanfattar man WWF:s rekommendationer så ska Sveriges framtid sluta spela datorspel, köpa nya kläder och mobiler, äta hamburgare och skippa alla resor till Thailand, USA och andra långväga resmål.

Är ni med på det barn och ungdomar?

17 thoughts on “Aurora

 1. Varför inte åka till Kina och demonstrera, fast då kommer man förstås att demonstrera mot moderpartiet. Som Theutenberg har avslöjat så ligger KGB och GRU bakom ”miljörörelsen”.

 2. Glöm INTE att miljörörelsen i EU har sponsrats av Fascist Ryssland för att bli av med kärnkraften och göra länderna beroende av “billig” rysk gas.

  RESULTATET ser den som vill se.

  32
  1
 3. Dessa j-a figurer är bortskämda överklasslyngel som lever på sina välbärgade föräldrar och har inte en susning om hur man skapar sin egen försörjning och ett samhälle med välstånd. Skicka ut dessa skitungar i tvångsarbete och låt dem upptäcka verkligheten.

  48
 4. köpa beggagnat.
  hade vi gjort det så hade det aldrig blivit någon smartphone.
  en smartphone ersätter extremt många andra prylar kamera miniräknare ficklampa musikspelare väckarklocka mm.
  så en ny smartphone gör extremt mycket för klimatet.
  vilket aldrig skett om vi köpte begagnade nokia mobiler från 2000 talet av varandra.

  givet hur modemedvetna undomar är så kan vi glömma 100 begagnat från dem. snarare någon promille

  20
  • Smartphones definierade som klimatvänliga prylar ?
   En stor del av apparna är länkar till data program som är installerade på stora energislukande servrar som även fungerar som datasilos innehållande skörden från de flesta hängivna Smartphone användarna.
   Om man känner för ett Linux system(Android) eller ett BSD Unix system administrerat av Google, eller Apple som till dags datum inte gjort mer än att kommersialisera redan befintlig teknologi, bara titta in på https://www.top500.org/ , inte mycket nämnt om dom där, jag föredrar att administrera prylarna själv.
   Rätt lattjo att både Prylnissar som Miljömuppar är frälsta på så kallade “smarta” mobiler, där begreppet t.e.x.AI ofta används, som i praktiken kan beskrivas som A(utomatiserad) I(nvasiv) teknologi.
   Riktig AI, inkluderande intuition, existerar inte ens på Oakridgde`super maskin som just “floppat” in med snäppet över 1 exa(flops) flytande punkt kalkyler per sekund.
   Har själv en AMD Ryzen 7´a + 14 andra maskiner inkluderande 2 så kallade Smartphones som på grund av att de är anpassade för händer av storlek som på en 5 till 7 åring, används mycket sparsamt.
   Med tanke på alla vertikalt orienterade/tagna videor och bilder.
   Undrar hur lång tid det tar innan Smartphone filmare/fotografer upptäcker att våra ögon sitter i horisontellt i par…
   Har aldrig sett någon individ med ett öga i pannan och det andra på nästippen.
   Börjar undra om hemelektronik klassade data system i sig är skulden till t.e.x. klimat hysterin, där det på allvar spekuleras i människans påverkan på klotet, där det inte ens finns tillgång till explicit data från allt som försiggår inne i klotet, alltså mer än 90% av allt som påverkar klimatet utesluts !

   11
 5. Ungdomarna skall sluta konsumera mobiler och istället amortera, köpfesten och nollräntan är slut. Vill de ha någonstans att bo, är det dags att börja spara.

  39
 6. Greenwashing, som mycket annat som ska sko sig på klimatet/annat, och helst lite i bakgrunden så få får veta.
  Finns drösvis med företag som kör denna agenda och vill ha massa bidrag för ord och liten handling innan de försvinner inom några år när de avslöjats, utan återbetalning, självklaaaaart….

  Lägg nu era nötter/bollar/påhitt i tvättmaskinen och se hur fin och vit tvätten blev….utan tvättmedel.
  Ut i skogen och tillverka er en egen tandborste av kvistar och knyt ihop dessa snyggt, frisk luft och naturupplevelse(tänk nu på delfinerna när plast sparas i “Sverige”)
  Är nog snart dags för rövsleven när toapappret ska bort för klimatets skull?

  29
 7. Har i många år nu testat miljödårars kunskap och engagemang:
  “Engångsblöjor, dito bindor och tamponger måste förbjudas, utom inom sjukvården, för klimatets skull. Det går utmärkt väl för kvinnor att använda menskoppar, tvättbara tygblöjor/bindor med mera.”
  Precis som när man frågar dessa hysterikor om de slår ihjäl mygg, bromsar och älgflugor eller plockar fästingar, försvinner engagemanget och de fina värderingarna.
  Jag skriver “hysterikor” just för att det är det som det rör sig om: en panikartad känslomässig reaktion utan något förnuft eller någon kunskap, gränsande till neuros (eller hos de värst drabbade, psykos).
  Men deras röst är lika mycket värd som alla andras i en demokrati, som om vetenskap eller fakta vore något man kunde rösta om…

  44
  • Ett enkelt mail kostar 3 gram koldioxid, med bilagor som bilder och nyhetsbrev kan det komma upp i 8 gram. Vi skickar säkert ett par miljarder mail om dagen…
   Vet ej hur mycket det släpper ut med facebook, youtube eller sms men det är bäst att använda knapptelefon och då bara till korta samtal.

   22
 8. Kul skrivet.
  Ungdomar är ofta radikala, en del i ungdomsförbund så radikala att de blir uteslutna.

  21
  4
  • Kul skrivit! De här klimat folket är nog de mest hycklare. Lever inte som de lär, men det gör ju aldrig vänster folk. Tror nog de är de gnälligast människor som finns, inget är bra. Verkar inte heller som att arbete är deras grej. Man ser ju oftast på deras utseende att de är miljö muppar. Ja! Jösses vilket folk

   26
 9. Bra sammanfattat. Jag undrar om ungdomen har förstått att deras liv kommer att bli som deras mor- och farföräldrar på 1950-talet?

  När det gäller fossila utsläpp är det naturligtvis bra att minska dem så mycket som möjligt. Kväveoxider, partiklar och svaveldioxid är varken nyttigt för människan eller naturen. Men vad dessa mentala kalhyggen inte förstår är att koldioxiden är en livsviktig gas som inte bidrar till en eventuell global uppvärmning och det inte finns anledning att satsa groteska mängder pengar för att bli av med. Till skillnad mot de tidigare nämnda utsläppen som naturen svårligen hanterar, om ens, så är hela kedjan centrerad runt koldioxid. När halten koldioxid ökar, ökar också fotosyntesen vilket bildar syre samt kolhydrater. Det vill säga veganmat.

  Öknar växer igen och fler människor kan mättas (vilket i sig inte är bra). Att koldioxid ökar den livsnödvändiga växthuseffekten var något som Svante Arrhenius hittade på men som omedelbart vederlades av Knut Ångström och John Koch. Arrhenius har tidigare utpekats som Greta Thunbergs förfader på Wikipedia. Nu borta. Enligt “Internet”; “Greta Thunbergs farfar var Svante Arrenius som var med om att bilda Rasbiologiska institutet 1909. Svantes mor Carolina Thunberg var sin mans kusin, de gifte sig 1855. Härifrån kommer släktskapet med Greta Thunberg.”

  Rasbiologiska institutet. Kusingifte. Hmmm… Kan förklara en hel del om det nu är sant. En röd flagga är att man inte klarar av att stava Arrhenius efternamn rätt. Men dock.

  49
  • Ja ungar saknar oftast erfarenheter och är lätta att lura ! Det är därför man kan slå in rena dumheter. Och osaklig propaganda gärna då i form av försäljning som modeochmiljö. Det mest besvärande är då skolan som i samma sekund konstaterar att här är en öppen väg till att sprida floskler och halv sanningar man har faktiskt lyckats med konststycket att skappa idioter i utbildningssystemet kritiskt tänkande och filtrering av försäljning snack reduseras först på universitetet?! Det är
   Ledigt lätt att lura barn

   18
 10. Men det gäller ju bara alla andra.
  På klassiskt vänster och diktatur sätt.
  Precis som i boken Djurfarmen, där vissa djur är mer jämlika än andra djur.

  39
 11. Allt det där är uttjatat. De här människorna är kommunister och kommer naturligtvis inte att själva göra något avkall på sina bekvämligheter. De ser sig själva som eliten.
  Det hade varit mer intressant med en granskning av vad och vilka som står bakom organisationen.

  16

Kommentera