15 döda i attacker mot Cherson

UKRAINA. 15 personer har dödats och 35 skadats i rysk beskjutning mot den återerövrade staden Cherson i södra Ukraina, uppger lokala myndigheter.  

En död man bärs bort Cherson, södra Ukraina, Fredag den 25 november 2022. Mannen dog under en rysk attack. Foto: Bernat Armangue

“De ryska inkräktarna öppnade eld mot ett bostadsområde. En stor byggnad fattade eld”, säger Jarovslav Janushovich, chef för Chersons militära administration enligt AFP.

Tidigare under fredag uppgav regionens guvernör att patienter på stadens sjukhus hade tvingats evakuera på grund av “konstant rysk beskjutning”.

President Volodymyr Zelenskyj säger i sitt nattliga tal att den ryska beskjutningen mot Cherson är en hämnd från rysk sida efter att ukrainska trupper återtagit staden. 

Jag får rapporter om attacker i Chersonregionen nästan varje timme, säger Zelenskyj.

Drygt hälften av huvudstaden Kievs invånare är utan el.

-Pettersson noterar att Ryssland fortsätter med krigsbrott och terror med de vänsterblivna i Sverige är relativt tysta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “15 döda i attacker mot Cherson

 1. Ryssland, varför kan det inte bara försvinna som en engelsk politiker sade. Snart ha vi kanske 10 miljoner Ukrainare som knackar på dörren till EU. Klitchko, Kievs borgmästare, uppmanar folk lämna staden.

  Västoligarkerna kommer att driva det här så långt det går, för att försöka bryta sönder Ryssland och stjäla deras naturtillgångar. Dom är på väg att fatalt misslyckas

  Detta bådar inte gott för oss européer. Man försöker redan avindustrialisera Europa och förstöra dom europeiska kulturerna. Rysslandsprojektet har gått åt skogen. Det misslyckandet kommer dom att ut på oss. Så håll i hatten gott folk.

  8
  17
 2. Putte kan bli gripen av sin egna polis eftersom han terrorbombar och mördar ryska medborgare.

  16
  7
 3. Ryssar är verkligen helt knasiga. De har nästan ingen artilleriammunition kvar, 122 mm är slut och bara lite 153 mm finns kvar, och så använder de ammunitionen för att skjuta sönder bostadshus.

  15
  9
 4. Rysslands krigsförbrytelser är inte enbart koncenterade till Kiev/Cherson. Ryssland kan mycket väl komma röka ut hela eller större delen av Ukraina. Vintern är Rysslands enda vapen utöver det gamla vapenskrotet från Sovjettiden. När vintern är över om några månader blir oddsen relativt snabbt utjämnade igen. Och Ryssland kan göras om till en stor parkeringsplats.

  20
  10

Kommentera