Liza Alexandrova-Zorina får uppehållstillstånd

INVANDRING. Migrationsverket har ändrat sitt beslut. Den ryska Putinkritiska journalisten, Liza Alexandrova-Zorina, får stanna i Sverige.

Liza Alexandrova-Zorina Bild Privat

Hon är gift med en svensk medborgare, har ett barn med honom som är fött i Sverige och svensk medborgare. Familjen behöver ingen hjälp från stat eller kommun. 2021 lämnade hon Ryssland då människorättsorganisationen hon var inblandad i förbjöds i landet.

***

TIDIGARE 2022-11-22 Är Migrationsverket galna?

INVANDRING. Migrationsverket har beslutat att utvisa den regimkritiska ryska journalisten Liza Alexandrova-Zorina. På Expressens kultursida skriver hon själv om beskedet och varför hon inte vill söka asyl.

Liza Alexandrova-Zorina bor i Sverige, hon är gift med en man som är svensk medborgare och har ett barn, fött i Sverige som är svensk medborgare. Familjen klarar sig själva och behöver ingen hjälp från staten. Ändå vill Migrationsverket kasta ut Liza Alexandrova-Zorina för att hon ska söka uppehållstillstånd från Ryssland.

Det är exakt vad hon gjort. I februari 2021. I juli samma år när jag besökte min man fick jag dock tillåtelse att stanna i Sverige i väntan på avgörandet, på grund av min långt gångna graviditet, vilket jag är tacksam för. Nu har vi en liten pojke, som är svensk medborgare, precis som min man. Men Migrationsverket verkar ha missat den omständigheten.

Liza Alexandrova-Zorinas alternativ om inte Migrationsverket ändrar sig är att åka till Ryssland för att kanske bli arresterat eftersom hon är aktivist och mot Putin-regeringen eller söka asyl, vilket hon inte vill eftersom hon har skydd genom sin man som är svensk medborgare, hon får skydd eftersom hon bor tillsammans med sin man och son i Sverige och dom behöver ingen hjälp från staten. Ska inte asyl vara förbehållen personer som inte har någon annan möjlighet att få skydd?

-Pettersson säger att vi har fått ett systemet där ärliga människor far illa och de oärliga utnyttjar det systemet. Gång på gång läser vi om liknande fall. Ändra reglerna och byt ut personal och chefer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Liza Alexandrova-Zorina får uppehållstillstånd

 1. Det sitter hårt till, om andra än islamister ska få komma hit idag. Och då får de också sämre vilkor än dessa. Det enda är ukrainare. Men där kunde inte ens PK-isterna, värja sig mot opinionen, hur mycket de än ville! För islamister, är ju enligt dem Det bästa, ja det enda acceptabla att ta emot! Allt annat, är enligt dem “FEL!!!”, “FEL!!!”, “FEL!!!”

  • Fast, det är viktigt att vara restriktiv, och inte bara total sanslös öppenhet, vilka nu man än tar emot, FRÅN EUROPA!!! JAG MENAR I MÄNGD!!!

 2. Nu skulle nog Migrationsverket visa att vi är hårda och håller oss strikt till lagen. Så fel det blev. När man saknade omdöme. Har ni inte läst om Putin?

  Ni lät med stöd av lobbygrupper alla möjliga undantag med fejkade skäl rinna igenom utan dammlucka. Det är ert fel att landet nu går mot ett Libanon.

  36
 3. Grattis, till att en hederlig, självförsörjande mor får stanna i mitt Sverige. Dessutom putinkritisk vilket är starkt av en ryska. Hon blir nog bra i Sverige. Undrar hur migrationsverkets personal tänkte från början? För övrigt anser jag att det finns 10 000 tals icke självförsörjande somaliska kvinnor som borde stått högre upp på utvisningslistan. Snart får nog SD och vår stödregering göra slag i vallöftena, t ex nästa år!

  58
  1

Kommentera