En fjärdedel av ryska budgeten går till kriget

UKRAINA. De senaste nio månaderna beräknas Ryssland ha lagt 82 miljarder dollar, motsvarande runt 850 miljarder kronor, på kriget i Ukraina, skriver Sky News med hänvisning till Forbes. Det motsvarar runt en fjärdedel av den totala årliga statsbudgeten.

Beräkningen innefattar bara de direkta kostnaderna för krigföringen. Försvarssatsningar eller effekter av sanktioner från väst är inte medräknade.

Enligt tidningen har de ryska kostnaderna för kriget också nästan fördubblats under hösten. I nuläget kostar varje krigsmånad landet minst tio miljarder dollar.

-Pettersson säger som så ofta, det fattiga Ryssland har inte råd med krig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “En fjärdedel av ryska budgeten går till kriget

 1. Hej Pettersson

  Betr. kostnaden för massinvandringen!
  För drygt 20 år sedan vad den dokumenterade kostnaden för massinvandringen till Sverige 267 miljarder per år!
  Och vad som har hänt sedan dess känner vi alla till, men den enorma ökningen av massinvandring.
  Man behöver ju faktiskt inte heller vara något matematiskt snille för att förstå att det har varit en mycket dramatiskt ökning av kostnaderna dom sista 20 åren.
  Varje år väller det in c:a 100.000 nya bidragstagare som vi skall försörja till döddagar!
  Och bara i fjol så delade terrororganisationen invandrarverket ut 85.963 svenska medborgarskap. Vad lever dom på? Dina och mina skattepengar förstås!
  Siffran 600 miljarder är en uppskattning, berörda myndigheter gör allt för att dölja den verkliga kostnaden!
  Men med utgångsläge från 267 miljarder för drygt 20 år sedan så är nog siffran snarare i underkant. Tyvvärr!

  14
  3
 2. Hur Många Ryssar hade kunnat få inlagt vatten o avlopp för dessa idiotiska summor dom läggs på meningslöst krig? Men dom får väl fortsätta att använda sina torrdass, för att
  Wladimir Puyin vill spela Tsar Putin?

  20
  3
 3. Och som en liten jämförelse så har Svenska myndigheter bara under dom sista 10 åren lagt 6000 miljarder kronor av dina och mina pengar på massinvandringen. (massinvandringen startade redan i slutet av 60-talet)
  Eller 600 miljarder varje år, år ut och år in!
  Och som ytterligare en liten jämförelse så har vi svenska pensionärer som tvingas försörja sig på 5000:- kronor per månad!
  -Och till er som nu kanske tror att garantipensionen på 9781:- per månad, gäller för alla svenskar så kan jag upplysa om att så är ej fallet. Det finns massor av svenskar som lever på en pension långt under garantipensionen.
  Fattigdomen och armodet i Sverige breder ut sig mer och mer och blir i samband med prishöjningarna på nästan allt, mer och mer påtagligt.

  45
  4
  • Bevara Sverige svenskt, det du nämner är en del av befolkningsutbytestrategin. Till svenskar inget och till migranterna allt de pekar på. Annars skriks det ut att svenskar är rasister. Den nya regeringen kommer INTE att ändra på detta. (SD) är och förblir en stor bluff på samma vis som de övriga 7 partierna i riksdagen. Så vi får vänja oss och börja med att lära oss arabiska.

   17
   2
  • Bevara Sverige Svenskt, Massinvandringen är dyr men synd att du överdriver så mycket. I år är statens sammanlagda inkomster 1.285 miljarder kronor att fördela på allt.

   11
   7
 4. Tänk så många bekvämligheter som rinnande vatten, vattenklosett, ……….. som vanliga ryssar hade kunnat få för dessa pengar.

  Men men men, fascist Putin och hans svans prioriterar andra uppgifter som krig med fredliga grannstater istället.

  31
  10
 5. Symptomatiskt att han sitter i en bunker, fanns en till när krigslyckan vände för inte alltför länge sedan.

  26
  7
 6. Och sedan 25% till återuppbyggnad av Ukraina de kommande 100 åren. Men man undrar med spänning över hur drull-puttes avrättning kommer gå till, blir det hängning eller nackskott?

  28
  10

Kommentera