Saab får miljardorder på signalspaningsfartyg till Polen

FÖRSVARSINDUSTRI. Saab har i dag tecknat kontrakt med det polska försvarsdepartementets upphandlingsmyndighet Armament Agency om design, produktion och support av två signalspaningsfartyg till Polen. Det totala ordervärdet motsvarar cirka 6,7 miljarder SEK med leveranser planerade under 2027. Ordern förväntas bokas av Saab innan årsskiftet.

SAAB signalspaningsfartyg

Ett signalspaningsfartyg används för att samla in underrättelseinformation i den marina miljön. Saab kommer att vara huvudleverantör och kommer att designa och ansvara för produktionen av de två fartygen, samt integrera avancerade ledningssystem ombord. Fartygen kommer att byggas av den polska underleverantören Remontowa Shipbuilding SA.

– Vi är stolta över att Polen har valt Saab som leverantör av signalspaningsfartyg. Vi bidrar med vår förmåga att bygga avancerade fartyg till försvarsmakter med världsledande sensorer och integration av kompletta ledningssystem, områden där vi har lång erfarenhet, säger Saabs vd och koncernchef Micael Johansson.

För att kontraktet ska träda i kraft måste vissa finansiella villkor uppfyllas. Samtliga villkor beräknas vara uppfyllda innan utgången av 2022.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Saab får miljardorder på signalspaningsfartyg till Polen

 1. Sverige byggde väl skrovet till sitt signalspaningsfartyg (HMS Artemis) i Polen, fast iof en bra affär, vi betalar Polen för skrovet till ett fartyg o dom betalar oss för två kompletta skepp.

 2. Sigismund , Johan III:s son och nästan kung . Stångebro och farbror Karl satt stopp tror jag det var . Och som sagts följ pengarna !
  Mvh Sjöström

  5
  1
  • Är det verkligen bra i normalla fall använder man flygplan !
   Liknade dom som ligger ned sjutna i Östersjön?
   Är föresten inte Sverige en stor radar skärmen riktad mot just x Sovjet?

   4
   1

Kommentera