Viktor Orbán i revisionisthalsduk

UTRIKES. Ungerns premiärminister Viktor Orbán har gjort grannländerna Rumänien och Ukraina arga efter att ha haft en fotbollshalsduk på sig, rapporterar BBC.

Viktor Orbán Bild: Instagram

På halsduken finns nämligen en karta över det gamla Storungern – som innefattar områden inom de nuvarande länderna Österrike, Slovakien, Rumänien, Kroatien, Serbien och Ukraina.

Händelsen har fått Ukraina att kalla upp den ungerske ambassadören för att kräva en ursäkt.

Främjandet av revisionistiska idéer i Ungern bidrar inte till utvecklingen av ukrainsk-ungerska relationer och stämmer inte med principerna för europeisk politik, säger Oleg Nikolenko, som är talesperson för ukrainska utrikesdepartementet, i ett uttalande.

-Pettersson tycker Ryssland ska lämna tillbaka den största delen av det Europeiska Ryssland till Ukraina och det som kallades Kievriket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Viktor Orbán i revisionisthalsduk

 1. Gränsdragningarna efter första världskriget var i och för sig felaktiga då en väldigt stor del av ungrarna då hamnade utomlands. Men frågan är komplicerad eftersom de etniska förhållandena och väldigt mycket annat har ändrats sedan dess.

  Numera är ungerska för det mesta ett minoritetsspråk i de områden som ligger på grannländernas territorium: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Idioma_h%C3%BAngaro.PNG

  16
  1
 2. Ha ha ha!!! SÅNA, halsdukar borde lagen ha på fotbolls-VM i Katar, istället för “one-love”-skiten!!!

  29
  43
 3. Väldigt rörigt det där med vilken som äger vad, tom svenskarna härskade där.
  Ska allting ges tillbaka till det ursprungliga så får vi i Sverige rita om kartan rejält.

  37
  1

Kommentera