Långt kvar för Ukraina trots stora framsteg

UKRAINA. Kriget i Ukraina går in i ett nytt skede i och med vinterns ankomst, skriver New York Times som kallar kommande strider för ”vinterkriget”.

Stoppa Ryssland. Moldavien, Georgien, Ukraina. Vilket land blir nästa?

I nuläget sker tre avgörande strider på tre områden, konstaterar tidningen. Vid floden Dnerp i söder, längs skyttegravslinjerna i Zaporizjzjaregionen och i tallskogarna i Donbass i öst. Ukraina har den senaste tiden haft medvind, medan Ryssland tvingats till reträtt efter reträtt samtidigt som armén kämpar med demoraliserade och nedbrutna soldater.

Förra veckans massiva attacker mot ukrainsk infrastruktur beskrivs vara ett tecken på att Moskva försöker få Kyiv till förhandlingsbordet, menar Yurij Ihnat som är talesperson för det ukrainska flygvapnet.

Det är tydligt att de vill införa vissa villkor, de vill få oss att förhandla.

En femtedel av Ukraina är fortfarande ockuperat av Ryssland. Men tanken om att byta mark mot fred är dömt att misslyckats eftersom president Volodymyr Zelenskyj inte tror att någon uppgörelse skulle vara varaktig.

Bara mer blod skulle spillas, säger presidenten.

-Pettersson tycker Putin ska beordra de ryska trupperna att åka hem till de gränser som gällde före 2014 och som Putin och Ryssland erkänt i flera avtal.

Putin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Långt kvar för Ukraina trots stora framsteg

 1. Det kommer bli en blodig vinter för Puttes terrorister. När tjälen sätter i kan de inte längre gräva skyttegravar eller värn vilket innebär att när ukrainarna anfaller har Puttes terrorister inte längre möjligheten att dra sig tillbaka och gräva nya värn. Kriget kommer att stanna upp för Puttes terrorister men eftersom ukrainska armén arbetar efter västerländsk modell kommer offensiverna att fortsätta dag som natt och ukrainarna kommer att låta general Vinter göra grovjobbet åt dem.

  10 000-tals och åter 10 000-tals ryssar kommer att frysa ihjäl i vinter i Ukraina. Är de smarta så ger de sig innan det händer.

  15
  1
  • Och 10 000-tals ryssar, men det bryr du dig tydligen inte om. Du borde ringa din kompis Putte och säga till honom att ta hem trupperna och gå med på Ukrainas fredsvillkor tovarish.

   15
   1
 2. Personligen tror jag på många viktiga ukrainska genombrott innan jul. Räknar med att den lille fascisten klarar Max ett år. Ryssen ut med svansen mellan benen innan 24 februari 2023.

  27
  12
  • Vad Pettersson tänker och gör är lysande. Själv slirar jag på tangenterna när jag “försöker” hålla tankarna rätt under hårfästet.

   12
   3

Kommentera