Polisen utreder mord och gravfridsbrott i Tove-fallet

BROTTSLIGHET. Brottsrubriceringarna i fallet med döda Tove Tönnies omfattar nu även mord och gravfridsbrott, enligt handlingar från Eksjö tingsrätt.

Tidigare handlade förundersökningen enbart om människorov. Två misstänkta kvinnor sitter sedan tidigare häktade och nu har ytterligare två rubriceringar tillkommit. Kvinnorna nekar till anklagelserna.

Tove hittades död i Vetlandatrakten den 2 november efter att hon varit försvunnen sedan mitten av oktober.

***

TIDIGARE 2022-11-04 Tove hittad död utanför Vetlanda

BROTTSLIGHET. Tove, 21 år, hittades avliden i ett skogsområde i Vetlanda under onsdagseftermiddagen, bekräftar polisen. Hennes kropp kommer obduceras under nästa vecka.

Tove Tönnies Bild: Missing People

De senaste två veckorna har polisen sökt efter försvunna Tove i Vetlandatrakten. Hon försvann efter en utekväll i Vetlanda natten mellan den 15 och 16 oktober. Under onsdagen anträffades en död kvinna i ett skogsområde i tätorten, och under en presskonferens på onsdagskvällen bekräftade polisen att det är Tove.

21-åriga Tove hittades under eftermiddagen efter en riktad polisinsats i det aktuella området.

Vi har systematiskt arbetat oss fram med ett material hur de misstänkta rört sig, och på så sätt har vi med hjälp av analytiker lyckats få fram till en position som blev intressant för oss nu på morgonen, säger Rickard Finndahl som är chef för grova brott i polisområde Jönköping.

På onsdagen omhäktades också de två kvinnor som suttit häktade misstänkta för människorov.

I nuläget misstänks inga andra personer för inblandning i kvinnans försvinnande eller död, än de som sitter häktade, säger Rickard Finndahl.

Den tidigare brottsrubriceringen om människorov gäller fortfarande, men kan komma att ändras.

De misstänkta kommer sannolikt att delges nya brottsmisstankar i förhör framöver. I god tid innan det är aktuellt med omhäktningsförhandling kommer jag ta ställning till om de ska begäras häktade för ytterligare brott eller för andra brott, säger åklagare Adam Rullman. Misstankarna mot kvinnorna har stärkts.

Johanna Jansson och Maja Hellman är häktade och omhäktade misstänkta för Toves försvinnande. Bild: Privat

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Polisen utreder mord och gravfridsbrott i Tove-fallet

 1. Följt detta fallet. Har varit en otrolig uppslutning i Vetlanda. när de sökte efter henne var det otrolig mycket folk som verkligen ville hjälpa till. Helt underbart att läsa, företag som gav anställda ledigt.
  När hon sen hittades så var torget i Vetlanda fullt av ljus.
  Detta verkar vara en ung söt flicka, ja eller kvinna kanske man ska säga. En skötsam kvinna som vad det verkar var populär.
  Må sanningen komma fram. Kanske avundsjuka. Lyckad kvinna mot misslyckade individer. Vi vet ju inget än
  Mina tankar går till föräldrar, för det vore det värsta tänkbara det som det råkat ut för. även syskon, då hon verkar ha en syster. Tänker på er i denna svåra stund

  25
 2. I detta tragiska mord är mördarna både vit och svar, som GW säger det stämmer inte. Vad är då motivet? Vilken hemlighet bar Tove på eller vad ville hon inte göra?
  Maja Hellman är namnet på den som har utmattningssyndrom och går på Komback-skolan. Där finns säkert intressant info.

  17
  • messkalle:
   Har faktiskt mina teorier,men avstod nämna dem,med tanke på Tova´s efterlevande !
   Det tillkommande ”gravfridsbrottet” tyder på att mina personliga teorier stämmer….
   Inte minst sedan jag såg bilden av den häktade negressen.

   14
   1
  • Mord handlar nästan uteslutande om tre saker: makt, pengar eller sex. Fristående eller i kombination.

   6
   1
 3. Ännu en kriminell negress som kanske ”räddats” utanför N-Afrika,av det så omskrivna och högt värderade,(till del kyrkliga ”räddnings-färjorna”),för smugglar-maffian.
  Aktioner som korrekta röd/gröna Pressen dagligen hyllar o. fylles upp med !
  Undrar om den nu dödade Tove,var lika lycklig över importen ?

  26
  2
  • ”Ännu en kriminell negress som kanske ”räddats” utanför N-Afrika,av det så omskrivna och högt värderade,(till del kyrkliga ”räddnings-färjorna”),för smugglar-maffian.”

   Är hon inte adopterad?

 4. Ja något konstigt är det ?? GW säger att detta ligger utanför det statistiska området ? Så det är nog på tiden med en obduption ? Sen är det ju ett krav på dina spårningen frågan är ju om svenska poliser duger till detta? Hur många sjutningar vet man inte ett skit om?

  13
  1

Kommentera