Centralt för Sverige att Ukraina överlever

UKRAINA. Att stötta Ukraina i kriget mot Ryssland handlar inte bara om att landet har rätt att försvara sig, utan även om att det är ett centralt svenskt intresse att Ukraina överlever som självständig stat. Det säger den nya försvarsministern Pål Jonson (M) i en intervju med SvD.

Archer artilleri

Det handlar ytterst om en investering i vår egen säkerhet, säger Jonson.

Jonson säger vidare att regeringens intention är ”mycket tydlig”, nämligen att stödet till Ukraina politiskt, militärt och ekonomiskt ska öka och att avancerade vapensystem ska ingå i stödet.

-Pettersson håller med försvarsministern. Att stödja Ukraina är en investering i Sverige och Europas säkerhet.

Ta hit ukrainska soldater. Utbilda dem och låt dem åka hem med Archer artilleri och Robot 70 luftvärn och eventuellt stridsvagn 122.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Centralt för Sverige att Ukraina överlever

  1. Kriget i Ukraina är på intet sätt av central betydelse för Sverige.
    Och ett svenskt medlemskap i NATO är helt emot det svenska folkets verkliga vilja, det var bara propagandistiska journalister och politiker som tillfälligt förvred huvudena på många svenskar i somras.

    3
    11
    • Håkan, har du haft en privat hemlig folkomröstning om Nato? Hur kan du annars veta något om det svenska folkets verkliga vilja.

      I Riksdagen som är folkets företrädare var endast MP och V emot ett svenskt medlemskap i Nato.

      Det motsvarar 13 procent av svenska folket.

      8
      2
      • Hur det nu än är med folkviljan, så var det fegt av Magdalena att inte utlysa en folkomröstning om frågan. Nu i ett år då vi ändå skulle gå iväg till valurnan. Kan det vara som så att man kände på sig hur resultatet skulle bli?
        Hela tiden händer saker som lätt skapar konspiratoriska tankar.
        Våra politiker måste bli mer öppna. Det är ju vi folket som är deras uppdragsgivare.
        Och hur var det nu med det där hotet, som var så allvarligt och överhängande att vi inte kunde vänta till efter valdagen med NATO ansökan?

        1
        5
  2. Sverige har nedrustat, det vill säga slaskat krigsmateriel och annat, ett antal gånger på hundra år. Varje gång har syftet varit att spara pengar. Det har varit kortsiktiga och usla affärer. Fastigheter har sålts för några tiotals miljoner har kostat miljarder att ersätta. Fullt fungerande fordon i mobförråd har praktiskt taget skänkts bort. Den svenska industri som en gång tillverkade dessa fordon och vapen är inte svensk eller ägs av svenska oligarker eller kanske snarare vasaller vars ordförråd inte innehåller nationalism.

    De minskade försvarsanslagen och underhållskostnaderna försvann i olika regeringars budget där plötsligt en obskyr myndighet anslag tiodubblades på mindre än tio år. Jag avser naturligtvis Migrationsverket. Sedan 1980 har man importerar över 2,5 miljoner människor, många av dem från tredje världen. En kvalificerad majoritet av dessa försörjer inte sig själva utan lever på bidrag som är högre än vad en icke högavlönad svensk kan arbeta sig till.

    I tider då inflationen äter upp de åtta senaste årens löneökningar, vi ska bara inte tala om pensionerna, och där familjer drivs från hus och hem på grund av att byråkrater i Bryssel och Stockholm kopplat ihop elnätet med kontinenten ska vi slaska ytterligare miljarder efter att ha offrat hundratals miljarder på en smitta som högst troligt, enligt amerikanska senaten, tagits fram i ett laboratorium kontrollerat av det kinesiska kommunistpartiet. Allt detta på grund av att en korrupt stat i Europa anfallits av en annan korrupt stat i Europa. Detta samtidigt som de vapen som skickats till den ena korrupta staten dyker upp i närheten av där vi bor.

    Sverige, eller snarare svenska skattebetalare, måste sluta upp att vara världens samvete och plånbok. Vi som var med på 1980-talet med dess höga skatter kommer ihåg att vi faktiskt fick något för de medel som kommunerna, landstingen och staten la beslag på. Med det var före de miljoner drönare som ondsinta politiker importerat. Vi blev förda bakom ljuset i folkomröstningen om EU-medlemskap 1994. Vi blev utlovade en ekonomisk gemenskap som skulle sats på de frågor som var för stora för en enskild stat och fick en överstatlighet som inte dra sig för att pilla i det allra minsta.

    Det är dags att vi börjar tänka på oss själva, våra barn och barnbarn och skita i alla andra. De får, som vi alltid gjort, klara sig själva.

    35
    2
  3. Petterssons tankar orsakar spridda skurar av egna sådana:
    Om vi (EU, USA) menade allvar med att hjälpa Ukraina skulle vi ha mobiliserat i februari och haft trupper på plats i mars. Undantaget kärnvapen hade kriget då varit slut före april och Putin väck. Man kan misstänka att Ukraina fyller samma funktion som Vietnam, Centralamerika och Irak/MENA för de amerikansk-brittiska bolag som säljer ny utrustning när den ”bortskänkta” ska ersättas.
    Som det nu är försvinner ca 60% (USAs uppskattning – rapporterades i Bloomberg den 25:e augusti, och tidigare av CBS som fick det till att endast 30% av stödet når avsett mål) av det militära stödet innan det når fronten, och finsk säkerhetspolis har förvarnat att det verkar som krigsmateriel säljs från Ukraina till organiserad brottslighet i EU.
    Då USA investerat mer än $80 000 000 000 än så länge, villkorat mot över 7 000 kontrakt med Ukraina (USA vill ju kunna få tillbaka pengarna på något sätt, gissningsvis via bl a kontroll över jordbruk och gasledningar mm) kan och bör man fråga sig vad Sveriges avkastning på investering skulle vara.
    Och den som tror att Ukraina, som är Europas mest korrumperade land undantaget europeiska Ryssland, kommer att betala tillbaka något (ens om de kunde) kan ta en kik på hur det ser ut med EU-projekt i Grekland och Italien: så länge pengarna kommer blir det aldrig klart, för då slutar ju pengarna att komma.
    Det handlar mer om att ”vi” tydligt ska demonstrera att vi är lojala mot USA och EU, än något annat.
    Personligen finner jag den massiva tystnaden från olika fredsgrupper märklig. Vi som är gamla nog vet ju att de alltid ryckt ut och fördömt USA oavsett vad saken gäller, men nu när vi tydligen ska ha amerikanska kärnvapen i landet och därmed göra oss till legitimt mål för kärnvapenanfall (det är på intet vis fråga om att Sverige kommer att ha något att göra med de amerikanska vapnen) är det knäpptyst utom på yttersta vänsterflanken (Flamman, Proletären, Arbetaren).
    Det var ju alltid ett sjudj*vl liv på sossekvinnsen förr om et amerikanskt örlogsfartyg skulle ankra i Sverige. Vadan denna tystnad?
    Men men, att tänka och fråga är väl ”Putinism”, vad nu det betyder förutom ”Håll käft och håll med” i bästa fascistiska tradition. Personligen hade jag hellre sett EU knäcka ryssen militärt, en gång för alla och stycka landet – både vi och finnar, balter och polacker borde ju ha första tjing i så fall.
    Men det är säkert också Putinism att tycka att USA och EU hellre slåss till sista ukrainaren än får till ett avgörande.

    12
    18
    • I den här bloggen verkar de flesta föredra en värld styrd av multinationella bolag typ FB, Amazon och typer som Wall enberg och Biden, istället för nationella regeringar.
      Dessutom är de krigshetsare av högsta klass. Fe kanske äger en massa aktier inom vapenindustrin.

      Kan rekommendera att kolla på Cornelia nr 34 på YT.
      Inte för att jag tror att någon kommer att göra det . SVT Expressen och Aftonbladet verkar vara mer i deras smak och nivå.

      22
      30
  4. Ni är galna. Att gå med i Nato ökar risken för kärnvapen krig. Där Sverige angrips.
    Besinna er. Galen propaganda för krigsorganistionen Nato. Napoleon Karl den 12 Hitler försökte krossa Ryssland. Hur gick det?

    35
    41
  5. Kan man ju undra varför det är av ett centralt intresse för Sverige att stötta Ukraina. Någon som vet får gärna förklara just det där med centrala intresset. Förklara gärna också varför det ryska hotet är så pass mycket större idag än det varit under de år som kalla kriget pågick.
    Själv har jag växt upp under den tidsperioden och gjort min värnplikt där Ivan var vår fiende, aldrig uncle Sam.
    Och inte hörde vi de tongångar då som man hör idag.
    Det känns som att någon västerut håller i piskan och europeerna föjer med som nyttiga idioter.
    Men visst, vi ska stötta och hjälpa de Ukrainska flyktingarna. Men vapenleveranser, nej.
    Vi har sett hur det har gått i mellanöstern , när jänkarna har varit där och agerat.
    Jänkarna är jätteduktiga på att starta konflikter och krig, men urdåliga på freden.

    35
    29
    • cenrurion:
      Vore kanske lämpligt att avvakta tills vi i Abzurdien har fått vår beskärda del av USA/NATO´s utlovade Atomvapen,inom landet ?
      Skall vi nu enligt din önskan vara med och bekämpa fienden,bör det ju vara på någorlunda lika villkor.
      Kom f.ö. att tänka på,lusen som hostade när jag läste dina rader…..

      22
      32
      • Men nog känns det väl ändå lite avigt att vänta tills hela landet är sönder-bombat. Förr eller senare måste ju någon med starka muskler sätta stopp för denna dårskap. Varför då vänta tills det är för sent ?

        26
        11
      • centurion:
        Mats Lindh ovan skrev ner några kloka ord…
        Avvakta tills snön snart börja falla,och ryska kylan sätter in i Krigsområdet,så lär de ske en vändning utan bomber.
        Vad Lindh ovan printat ner har en gemensam nämnare. Den ryska vintern står för dörren,därför fick dessa angripare återvända hem efter stora förluster. Enbart Tyskland förlorade c.a 6 miljoner soldater,hur många Kalle 12 o. Napoleon förlorade var mindre,men betydde slutet på drömmarna om envåldsmakten !

        13
        27
  6. Pettersson:
    Har vi i Abzurdien sådana överskott av krigsmaterial,att vi kan skänks bort det ? Eller är ni yngre beredda att betala än högre skatter,för att rusta upp främmande länder ?
    Stenbock ursäktar sig,men nog börjar det allt mer påminna om Tyskland och deras försök,(storhetsvansinne) att bli de mest betydande riket på klotet….¨
    Gamla ordspråket lyder:”Skomakare bliv vid din läst….”

    33
    36
    • Du har rätt Stenbock. Putins krig liknar alltmer ”fred i vår tid”
      av Neville Chamberlain från 1938 när ingen stoppade Hitler utan lät honom ta Sudet och trodde det skulle räcka.

      20
      10
      • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
        messkalle skriver:

        Putins mål är att med Ukraina (och andra länder) skapa ett rike, jmf Sovjet, Tsarriket. Utan Ukraina är Ryssland bara ett land.
        #StandWithUcraine

        11
        4
    • Scholz och Merkel har redan putsat sina stövlar, och trixar på alla vis inom EU för att få herraväldet. Bordellmamman i EU hotar redan Ungern, Polen och nu senast Italien med åtgärder.

      10
      3

KommenteraAvbryt svar