Växjö kommun säger nej till att byta ut fläsket

ISLAM. Elever som inte äter fläsk borde erbjudas nötkött eller kyckling, i stället för att bara äta vegetariskt. Men Växjö kommun konstaterar att fläskkött är ett bra livsmedel och avslår nu medborgarförslagen, rapporterar Smålands-Posten, bakom betalvägg.

-Bra att Växjö kommun säger ifrån, tycker Pettersson. I Sverige äter vi fläsk i alla former och har alltid gjort. Passar det inte så går det att flytta till ett muslimsk land eller följa koranen där det står om darura.

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…

Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…

Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…

Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…

Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

– Pettersson inser att Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!

Om Darura på bloggen…

Reglerna om Darura i koranen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Växjö kommun säger nej till att byta ut fläsket

 1. När jag gick i skolan så hade vi med oss mat hemmifrån,då var inte skolmaten uppfunnen.
  På sommaren satt vi ute och åt vid dåligt väder och vintern så satt vi i väntrummet.

 2. Men det finns några som fostrat dem till att gnälla, våra politiker , däremot att
  ställa något krav har varit svårt!

  33
 3. Fläskkött är (nu) mycket klimatsmartare än kyckling, nötkött har länge varit rena förödelsen för klimatet. Växjö kommun väljer att hellre rädda klimatet än att hemfalla åt religiös mathållning. Hur kan det vara fel?

  38
 4. [557 ord, lästid 4 minuter]

  Jag håller med ”Pettersson”. Det är bra att kommunen vågar säga Nej.

  Kan detta bli starten på en ny trend, där folk börjar våga säga ifrån när ”islamister” ställer krav på anpassning?

  Detta är väl anledningen till att Sverige ser ut som det gör. Folk har varit, och är fortfarande rädda för att bli betraktad/kallad ”rasist”. Det är en tragedi, som har förstört Sverige. Jag känner som författarna Katarina Barrling och Cecilia Garmes boktitel: ”Saknad”.

  Är inte detta fullständigt vansinnigt, att svenskar känner sig så ofria att de inte vågar uttrycka vad de känner inför denna enorma och fundamentala demografiska förändring av deras land Sverige? — I Sveriges tredje största stad är nu svenskar en minoritet. Har svenskar där fortfarande kravet på sig att känna sig berikade?

  (Jag tycker att det vore bra för Sverige om ordet och personen ”muslim” förblev neutralt, varför en ”islamist” är en muslim som inte bara vägrar ta seden dit denne kommer, men t.o.m. har mage att vara så oförskämd och respektlös att kräva att Sverige anpassar sig.)

  (Och, för min del är det inte förekomsten av muslimer som skyltar med sin privata religiösa övertygels i offentligheten som är ett problem. Det är antalet, som är i ökande. Jag skulle inte ha några problem med att se t.ex. en kassörska i heltäckande slöja, eller den som inte kan skaka hand, om de var några få. Det skulle faktiskt ha varit en exotisk om än udda ”kulturell berikning”, vilket är det statliga/offentliga kravet på svenskar.)

  (Apropå slöjbärare… Det finns nu tre sorter: 1) De som tvingas (240.000 enl. Aftonbladet 2017-05-29); 2) De som tvingar (minst 240.000?, och 3) De som blundar (accepterar eller inte vågar) vilka utgör det resterande antalet av den miljon kulturella och/eller religiösa muslimer i Sverige.)

  För den som är intresserad, finns min 52-punkterslista (kronologisk, dessvärre onumrerad) över ”islamiseringen” av Sverige i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text ”Ingen vann” från sep 12, 2022.

  (jag gissar att ”Pettersson” inte uppskattar en kommentar med så många ord: 2355)

  Och, i en kommentar på Jenny Pipers blogg (2022-09-17 ”Ung kvinna död efter att ha gripits av Irans moralpolis”) ger jag 6 exempel på hur ”islamister” exploaterar svenskt rättsväsende, och dess nämndemän, och får rätt! Till exempel:
  2022-05-17 Samnytt.se (fd. Avpixlat):
  ”Tomas kritiserade hijablärare på dotterns skola – DÖMS för ’brott'”
  – En av hijablärarna framför till polisen att hon vill ha 12.000 kronor i skadestånd och att Tomas skickas på en TVÅNGSKURS om islam. Detta för att ”hans brott är inget annat än okunskap”.

  52-punkterslistan börjar och slutar med dessa punkter:

  2001-04-17
  Hallands Nyheter (HN)
  ”Religiösa skäl ger rätt till särskild skolmat”
  – Kommunen [Falkenberg] planerar att ändra sina regler för vilka som har rätt till speciell mat i skolorna.
  – ”…reglerna anpassas till verkligheten. För redan nu är det ju så att till exempel muslimska elever kan få någonting annat än fläskkött, när sådan mat står på menyn.”

  2022-09-05
  Socionomen (Akademikerförbundet SSR)
  Krönika: Maria Wallin (gängexpert)
  ”Tystnadskultur tvingar duktiga medarbetare att bli passiva vittnen
  – Det senaste året har ordet tystnadskultur förekommit i olika debatter.
  – Den omfattande sociala problematiken i de utsatta områdena är särskilt omgärdad av normer om tystnad.
  – Hedersproblematik, normalisering av aga i uppfostringssyfte, social oro, liksom ISLAMISM, parallella system, traditionalism, släktbaserade och territoriella kriminella nätverk har under längre tid tydligt utpekats som ”politiskt känsliga” arbetsfält.

  19
  • RÄTTELSE:

   Stycket som inleds med…

   (Apropå slöjbärare… Det finns nu tre sorter:

   … uttrycks mer korrekt som:

   (Angående muslimer och hedersförtryck… Det finns nu tre sorters muslimer:

 5. Egentligen väldigt naturligt med svensk mattradition i svenska skolor. Vilket modersmål gäller i Sverige i dag och i morgon? Vilket land tvångsintegrerar sina egna medborgare till förmån för nya bosättare? Svenskar riskerar i så fall att tvångsintegreras på nytt flera gånger om året beroende på vilka grupperingar, som för tillfället sätter agendan i just det geografiska området. Vi har en regering nu med ”klarare sikt” och kanske snart får en vändning till det bättre men det är ett omfattande projekt att vända utvecklingen och det kan ta sin tid.

  40
  1
  • Ärtsoppa med fläsk och pannkakor på Torsdag! Isterband med lingonsylt och rotmos , stekt strömming med kokt potatis, söndagsstek på Söndag. Fläskkotlett med svampstuvning. Kålsoppa !

   48
 6. Den som icke arbetar skall heller icke äta !
  (INTE ens gratis fläsk !)

  Andra Thessalonikerbrevet (med Silvanus och Timotheos) (3:10), där Paulus skriver:

  ”.. Om någon inte är villig att arbeta, låt honom inte äta ..”

  Och eftersom de som vägrar äta fläsk till stor del heller icke arbetar och gör rätt för sig så torde de heller icke äta någonting över huvud taget !

  Eddan:
  Särimner är i den nordiska mytologin en galt utgjorde föda för de stupade krigarna, enhärjarna, i Valhall. Varje dag slaktas galten och fläsket äts upp av krigarna. På kvällen är galten helt återställd och färdig för att åter slaktas.

  Kamelryttare göre sig ICKE besvär !

  40
  2
 7. Det finns ett annat alternativ till vägran att äta Fläskkött, ÅK HEM, där serveras väl
  både gnuer och Kameler, man säger sig vara flyktingar sitter sen och gnäller om
  maten. Har aldrig hört att åldringarna på hemmet får annan Meny än den som
  serveras.
  Ät mera Bacon, det ör både gott och tror till och med att det stimulerar till högre IQ.

  60
  1
 8. Är vad som serveras, eller håll käft och gå hungrig!
  Allra helst, påbörja den långa vandringen till något avlägset skitland, där ni passar in!

  55
  1
 9. Jag anser att det är en självklarhet att de ska erbjudas något annat än fläskkött. En returbiljett hem till sitt land där de hör hemma med sina vanföreställningar vore passande.

  88
  2
  • Ingen returbiljett, de skall köras till gränsen där de kom in, sedan får de ta sig hem på samma sätt som de kom hit.

   55
   1
   • En glad nyhet.
    När mina barn gick i skolan i Skärholmen på 70 talet tog dom bort ärtsoppa. Blodpudding .winnerkorv.ja allt fläskkött.
    Man blev tokig.men dom flesta föräldrar tyckte det var ok.

 10. Spotta på stenen är en långsam men bra metod.
  Nu när toksossarna är borta tar vi tillbaka Sverige , bit för bit .

  81
  2
   • Bra rutet Pettersson ! Jag tror inte dessa elever som inte äter fläsk får gå hungriga dom dagar det är fläsk på menyn.Det går utmärkt att äta sås och potatis och grönsaker eller smörgåsar.Kostansvariga måste hålla sin hårt ansträngda budget och kan inte hela tiden ta hänsyn till alla kravmaskiner som bara ska ha det och det och det för att maten inte passar…..

    36
    1

Kommentera