Darura


ISLAM. Darura är ett arabiskt begrepp som betyder att nöden upphäver lag.

 f15.17 Det är en nödvändig förutsättning för tillåtligheten av att slå ihop böner (göra upp missade böner ) att personen är:

(1) Någon på resa under vilken kortande av bönen är tillåtet.
[…]
(5) Någon som fruktar skada i att tjäna sitt uppehälle om han deltar i böner, det senare ger spelrum för arbetstagare för vilka det är omöjligt att lämna sitt arbete för att be.

p30.0 Äta oslaktat kött, blod, eller fläsk
p30.1 Allah den högste säger, ”Jag finner ingenting i det som har uppenbarats för mig som är olagligt för en person att äta utom oslaktat kött, blod utgjutna, eller kött av svin, för allt detta är smuts ‘”(Koranen 6:45).
p30.2 Den som avsiktligt äter dessa när han inte tvingas av nödvändighet är en brottsling.

r32. …eftersom nödvändighet ursäktar en från varje regel överhuvudtaget (A: men endast i den utsträckning som krävs av nödvändighet). muslim).

Sharia har två principer som ger vägledning i den situation då muslimer inte kan inte utöva sin rena islam enligt sharia. De tekniska namnet är Tayseer, vilket betyder ”lätta någons börda” eller ”gör det lätt”.

Koranen 04:28 Allah vill lätta er börda, för människan skapades svag.

När omständigheterna är svåra och sharialagar inte är i kraft, lättas en muslims börda. Muslimer är, till exempel, skyldiga att be och att inte hantera fläsk, men om omständigheterna är svåra, då är kraven lättare. Detta leder till begreppet darura, nödvändighet.

Om det är nödvändigt, är det som är förbjudet tillåtet. Om en muslim är hungrig och det inte finns halal (sharia – kompatibel) mat, då kan han äta någon annan mat. Om en muslim är där de inte kan be, då kan bönen göras senare.
Om sharialagar inte har genomförts i ett land, då kan en muslim hantera fläsk utan några konsekvenser som exempel.

Kort sagt, om en muslim inte kan be på jobbet eller i skolan, kan det göras senare.

Islamiska krav är ”önskemål” inte nödvändigheter. Om deras krav inte uppfylls, innebär det ingen skada på deras religion.

– Eftersom Sverige är ett sekulärt land, där den muslimska lagen sharia inte gäller tolkar Pettersson koranen och Allah den högstes regler som så att mussarna kan ta sin koran och stoppa upp någonstans. Allt som fattas är att någon talar om för dem att här gäller inte deras bok, här kan ni äta fläsk, vara som folk och ta en liten virre för det är nödvändigt i vårt land…allt detta enligt koranen.

Sharia för icke-muslimer Reseguide för muslimer 


33 responses to “Darura

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: