Darura

ISLAM. Darura är ett arabiskt begrepp som betyder att nöden upphäver lag.

 f15.17 Det är en nödvändig förutsättning för tillåtligheten av att slå ihop böner (göra upp missade böner ) att personen är:

(1) Någon på resa under vilken kortande av bönen är tillåtet.
[…]
(5) Någon som fruktar skada i att tjäna sitt uppehälle om han deltar i böner, det senare ger spelrum för arbetstagare för vilka det är omöjligt att lämna sitt arbete för att be.

p30.0 Äta oslaktat kött, blod, eller fläsk
p30.1 Allah den högste säger, “Jag finner ingenting i det som har uppenbarats för mig som är olagligt för en person att äta utom oslaktat kött, blod utgjutna, eller kött av svin, för allt detta är smuts ‘”(Koranen 6:45).
p30.2 Den som avsiktligt äter dessa när han inte tvingas av nödvändighet är en brottsling.

r32. …eftersom nödvändighet ursäktar en från varje regel överhuvudtaget (A: men endast i den utsträckning som krävs av nödvändighet). muslim).

Sharia har två principer som ger vägledning i den situation då muslimer inte kan inte utöva sin rena islam enligt sharia. De tekniska namnet är Tayseer, vilket betyder “lätta någons börda” eller “gör det lätt”.

Koranen 04:28 Allah vill lätta er börda, för människan skapades svag.

När omständigheterna är svåra och sharialagar inte är i kraft, lättas en muslims börda. Muslimer är, till exempel, skyldiga att be och att inte hantera fläsk, men om omständigheterna är svåra, då är kraven lättare. Detta leder till begreppet darura, nödvändighet.

Om det är nödvändigt, är det som är förbjudet tillåtet. Om en muslim är hungrig och det inte finns halal (sharia – kompatibel) mat, då kan han äta någon annan mat. Om en muslim är där de inte kan be, då kan bönen göras senare.
Om sharialagar inte har genomförts i ett land, då kan en muslim hantera fläsk utan några konsekvenser som exempel.

Kort sagt, om en muslim inte kan be på jobbet eller i skolan, kan det göras senare.

Islamiska krav är “önskemål” inte nödvändigheter. Om deras krav inte uppfylls, innebär det ingen skada på deras religion.

– Eftersom Sverige är ett sekulärt land, där den muslimska lagen sharia inte gäller tolkar Pettersson koranen och Allah den högstes regler som så att mussarna kan ta sin koran och stoppa upp någonstans. Allt som fattas är att någon talar om för dem att här gäller inte deras bok, här kan ni äta fläsk, vara som folk och ta en liten virre för det är nödvändigt i vårt land…allt detta enligt koranen.

Sharia för icke-muslimer Reseguide för muslimer 

34 thoughts on “Darura

 1. […] -Pettersson säger, lyssna, lyssna noga, politiker och journalister i Sverige. Ska vi ha ett jämlikt land eller en muslimsk överklass med egna krav och regler så att de steg för steg kan att islamisera landet om ingen säger hit men inte längre…dessutom kan de utan att Allah och Muhammed blir förbannade äta fläsk enligt Darura. Läs HÄR och HÄR. […]

 2. Helt sjukt att Pettersson vill agera religionslärare i frågor han inte alls förstår. Den här fördumningsbloggen är bland de märkligaste.

  Pettersson är en notorisk antisemit så hur ska han nu kunna förmedla något han inte alls förstår och något han hatar?

  • Du har helt rätt Ali. Det räcker mer än väl,att läsa dina rader,då inser varje normalt funtad,vad Islam är och söker lära ut !
   Ooooommmm nu någon trots detta,skulle vilja sätta sig in ytterligare i ditt ämne,finns ju reportage om era dåd i bl.a. Pakistan (med tegelstenar)…Eller i dess närhet med kidnappning av barn som utnyttjats sexuellt,och slutligen hängts upp i träd !
   Huruvida detta är Darura eller ej,kan du förklara för oss !

  • Du får ta och läsa skandaltidningen X-pressen idag Ali..Det finns en rubrik som lyder ” Den som tittar på porr får mindre hjärna”..
   Du förstår kanske varför jag varnar dig !

  • Ali, det är inte jag som hittat på darura, jag bara återger islams skrifter. Där står klart och tydligt att ni ska anpassa er när ni är i främmande länder…kan ni inte vänta arslet i vädret på grund av arbete eller något annat så får ni be vid något annat tillfälle, finns det bara fläskkött så går det bra att äta utan att Allah eller Muhammed blir förbannade.

   Menar du att det som står i koranen inte är sant eller…

   Vad menar du med att jag är antisemit? Jag har inget emot judar, de är ett duktigt och arbetsamt folk till skillnad mot…

   • Pettersson. Koranen är en sann skrift. Men som du känner till så menar jag bara att du är helt fel människa att tolka koranen.

    Du har ingen koll på något.

    Tror du att du kan lära dig judendomen av hitler eller hans jugend? Säkert inte.

    På samma sätt kan du som antiislamist o rasse inte ge rätt bild av islam.

    Nä du

   • Ali, vi väntar på din förklaring av Darura. Genom att påstå att jag har fel utan att förklara varför kommer du ingen vart. Det är bara den vanliga muslimska lögnen.
    Får man eller får man inte äta haram när det inte finns något annat eller ska man svälta?

   • Pettersson. Du kommer inte någon vart med ditt snack om darura samtidigt som du har noll förståelse för innebörden. Jag behöver inte övertyga dig. Du tar ju ändå inte det på allvar.

    Nu har vi redan gott om halalmat i hela europa o behöver inte ens diskutera den saken med dig. Saken är färdigdiskuterad sedan länge.

    Du som tillhör Haram-partiet får se att över 90 % av svenskarna väljer bort er.

    Vi i de goda antirasistiska krafter kommer alltid att vara fler 😉

  • Märkligt att detta skall behövas. Det blir liksom juridik på hög nivå med hänvisningar hit och dit innan ett klart besked kan utkristalliseras.

   Taqiyyah har redan tagit bort all trovärdigheten från alla muslimska utsagor så här krävs det att försöka ta reda på svaren själv och inte lita på någon presumtiv storlögnare.

   är du en storlögnare eller bara naivt okunnig?

 3. Om det är nödvändigt för Allah´s skull, kan väl en muslim begå vilka brott som helst. Och göra i princip vad som helst. Det ser man ju bara på den omfattande terrorismen. Var finns den till största delen. Jo, hos muslimerna. Islam ÄR ett enda stort brott i sig. Mot mänskligheten.
  Om en tjuv läser “tjuvens handbok”, och inte bryter mot dennas råd, så begår denne inget brott, sett ur denna boks synvinkel, men är likväl en brottsling, kriminell och tjuv.

 4. Tillsammans med taqiyya faller allt, och vi får det bedrägliga samhälle vi har idag. Islam är helt förödande för väst, genom att muslimer kan göra precis vad som helst, utan att känna minsta ansvar, ta konsekvenser eller lägga fram det sanna. Allt detta kan de kringå och bluffa sig igenom. Inte undra på att de gör som de gör, och är som de är, med en så sjuk och genomrutten lära.

  Vi svenskar försöker oftast vara ärliga, och stå fast vid det vi säger och gör och ha en konsensus i det hela, och tycker saker är rätt eller fel, utan att rucka på det av impuls. Muslimerna går emot allt detta vett. Och handlar efter nyck, i princip vad som helst. Och har inget rätt och fel. Livsfarligt.

  • Muslimer o.a. med låg IQ förefaller impullsstyrda, d.v.s. de gör vad som faller dem in. Precis som psykopater. Och urskuldar sig med att Koranen medger dem detta! Undrar vad de ber om av sin “Allah”? Kan det röra sig om pengar och / eller de otrognas riken som de otrogna genom arbete och vetenskap skapat åt sig? Det finns bara en(1) lösning för oss att förändra läget! Så vad väntar vi otrogna på? Att bli dödade?

 5. Den som sitter i fängelse kan inte begära halalslaktat kött med hänvisning till att han eller hon är muslim. Om man är muslim begår man inte brott, dvs. man följer Koranen. Begår man brott som ger fängelse-påföljd kan man inte hävda att man är en god muslim som följer Koranen, och kräva halalslaktat kött.
  Detta enl. en mycket god vän som är muslim.

  • En muslim kan väl begå brott utan problem med Allah så länge det inte drabbar en annan muzze. Men att som muzze ange en annan muzze är syndigt

 6. Jag tänker på kränkta interner i Norge, Sverige, USA m fl länder som ställer till med upplopp för att de bara ska ha halalslaktat kött. I många fall har de ju begått brott som även är svåra brott enligt sharia så de har redan förverkat sin rätt till paradiset.

Kommentera