250 meter av Nordstreams gasledning förstörd

ENERGIFÖRSÖRJNING. Tre till fem meter djupa kratrar har hittats med 248 meters mellanrum efter gasledningen Nord Stream.

Det visar den första preliminära utredningen av höstens läckage i Sveriges ekonomiska zon som företaget Nord Stream AG låtit göra.

Företaget konstaterar också att gasledningen mellan de båda kratrarna är helt förstörd och att fragment från röret har spridits minst 250 meter från detonationsplatserna.

Nord Stream AG är företaget som ansvarar för driften av ledningen. I knappt en vecka har de varit på plats vid gasledningen och undersökt läckagen.

Nord Stream pressmeddelande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “250 meter av Nordstreams gasledning förstörd

 1. Och apropå energi. Saxat ur dagens debattartikel i SvD. Dagens elpriser beror på Danmark och EU samt Fredrik Reinfeldts ryggradslöshet:

  ” Bakgrunden till dagens situation är ett klago­mål 2006 från en dansk lobby­organisation till EU-kommissionen – danskarna gillade inte att Svenska kraftnät, under generaldirektör Mikael Odenberg, begränsade eltillförseln till Danmark när Svenska kraftnät bedömde att Sverige behövde elen bättre. Regeringen Reinfeldt valde att inte ta strid med EU-kommissionen i denna fråga, trots att frågan endast hade status som en ”preliminär åsikt” från kommissionen. I stället för att försvara det svenska system­intresset – ett helt legitimt skäl – lade sig Svenska kraftnät platt och delade från den 1 novem­ber 2011 in Sverige in i fyra prisområden. Genom denna förändring av marknaden – som inte är en fysisk förändring utan bara tre pennstreck på kartan – blev södra Sverige en marknad med direkt exponering mot mer eller mindre god energi­politik i övriga EU. ”

  Björn Öberg, advokat specialiserad på energi och infrastruktu­r

  17
  2
  • Ja det blir svårare att indetifigera den skyldige till detta sabotage !? Att danskarnas hade ett finger med i spelet tänkte ja inte på det ändrar ju odds fördelningen??

  • Briljant värt ett nobelpris.. nästan iaf… vi har inte importerat gas från Ryssland… de som gjort det är Tyskland et. al. dvs EU-länder Och tidigare bråkade USA så NS 2 aldrig öppnades…. stor pengar i rörelse här och man är dum om man tror att svenska politiker är annat än ”puppets”

   1
   1
 2. ###
  Sträckning genom länders territorialvatten och ekonomiska zoner:
  Tyskland: 85 km
  Danmark: 147 km
  Sverige: 510 km
  Finland: 370 km
  Ryssland: 110 km
  Totalt: 1222 km
  ###

  Avser siffrorna Nord Stream 1 eller Nord Stream 2 ? Sträckningen är inte densamma enligt kartan.

  Vilka är siffrorna avseende territoralvatten för Nord Stream 1 respektive Nord Stream 2. De är av största betydelse i sammanhanget.

  12
  6
  • Det kanske var en kö på sjöbotten att minera gas ledningen .men det var ju bara två groppar ! Så det kan ju vara två olika . Bland fem olika kandidater?

 3. Varför var det bara rören som ägs gemensamt av flera olika europeiska bolag som förstördes helt? (Nord Stream 1). Ett helägt ryskt rör lämnades ju orört (Nord Stream 2). Direkt efter sprängningen försökte Putin påbörja leveranser genom sitt eget rör men Tyskarna vägrade köpa rysk gas.

  26
  9
 4. Med finaste folien på: tänk om det var tre olika länder som placerat laddningar, oberoende av varandra?
  Inte vidare sannolikt kanske, men inte omöjligt. Dummare saker har ju hänt.

  18
  5
   • Var för sig skulle betyda att de två som satte laddningarna sist missade de andra – verkar ännu mer osannolikt givet avståndet.
    Tillsammans är roligare rent konspirationsmässigt! Om det är för vansinnigt för att vara sant, kan det ju inte vara det… ?
    Och det där med nedtummar ska du inte bry dig om tycker jag. Det är inte en positiv funktion på något vis.

    11
    5

Kommentera