Ryskt fartyg framme vid Nord Stream läckorna

ENERGI. Under torsdagsförmiddagen har ett ryskflaggat fartyg anlänt till en av platserna i Östersjön där gasledningarna Nordstream 1 och 2 började läcka efter misstänkt sabotage, rapporterar P4 Blekinge.

Även den svenska marinen är på plats för att göra undersökningar av platsen. Marinens informationschef Jimmie Adamsson säger att undersökningar av läckorna inte kräver något tillstånd från svenska myndigheter och att ländernas fartyg därför får samsas om utrymmet.

Som med all annan verksamhet till sjöss får vi ta hänsyn till varandra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryskt fartyg framme vid Nord Stream läckorna

  1. Vad var bloggen innan de nya yngre snillen som i stort vet allt om allt, upptäckte den… ? 😉
    Fantasierna bland dem har inga gränser,och inte hellre skäms de för att skriva ner sina skrönor,som om det fanns någon som helst sanning bakom deras rader !

    10
    28
    • Du kan lätt sänka dem genom att bemöta dem med FAKTA och länkar. (Inte åsikter.) Exempelvis ägandeförhållanden, prisutvecklingar, exportvolymer och annat som vem som helst lätt kan kolla.

      17
      4
      • Ni 16 som ”tryckt tummen ner”:
        Nej skulle aldrig göra mig besväret att bemöta,eller diskutera dessa löjliga påståenden o. inlägg !
        Under Stenbocks skoltid fick vi i varje fall lära oss,att Väder o. Vind var inget människan kunde styra över !!
        Idag klistrar idioter fast sig på gatorna,för att det inte skall bli skönt sommarväder !!Säger mer än nog om yngre generationer.

        2
        12
      • Stenbock, det är inte väder och vind vi diskuterar i denna tråd. Jag förstår att du blir frustrerad om du inte hänger med.

        Vi pratade om fakta och siffror. Under din skoltid var det nog inte så noga med källkritik och faktagranskning. Partiet visste allt. Tiderna har förändrats. Hänger man inte med nuförtiden blir man helt enkelt överspelad…

        10
        3
  2. Jaa om man investerat miljarder (150?) på gasledningar i syfte att sälja gas till Tyskland klart man blir ledsen och det uppstår läckor…. NS1 har väl varit i drift och inte stängts förrän efter sanktioner NS2 har dock aldrig varit i drift… Den stoppades av USA (POTUS45) till och från…… som av en ren tillfällighet ville då USA sälja LNG till väsentligen högre pris till Tyskland….. minns att det var ganska rörigt ett tag där under bygget Nu verkar gas säljas iaf men genom mellanhänderna blir kanske den ryska gasen lika dyr som LNG om den säljs till EU medan Gazprom kan sälja till rabatterat pris till Kina, Indien osv… Tyskland blir looser…. och inte osannolikt att hela EU drabbas av USA´s idé att sälja LNG…. Värmepumpar, kraftvärme, kärnkraft, olja osv… tips till Tyskland….

    17
    27
    • Ett tips är att du söker lite på nätet först så slipper du gissa fel på siffror etc. Här får du lite neutrala fakta!

      Ryssarna har varken FINANSIERAT 1:an eller 2:an själva.

      NS1, som har flera europeiska DELÄGARE hade stoppats av Putin före sprängningen. NS2 som ÄGS via schweiziskt bolag av Gazprom lämnades delvis orörd vid sprängningarna och kan fortfarande leverera gas, men ingen vill köpa ryssarnas gas. (Frågan är varför rören med flera europeiska ägare sprängdes helt, medan det till 100% ryskägda röret fortfarande funkar?)

      Naturgas har mycket varierande innehåll beroende på var den kommer ifrån. Det är alltså omöjligt att förfalska ursprunget, det avslöjas enkelt. Att gasen flödar fritt via mellanhänder är alltså fel!

      Priset på naturgas är idag ungefär detsamma som före kriget:

      https://www.macrotrends.net/2478/natural-gas-prices-historical-chart

      18
      5
    • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
      messkalle skriver:

      Gillas FYI , POTUS45 = Trump

KommenteraAvbryt svar