Widding (SD): SVT bör visa ”olika klimatuppfattningar”

KLIMAT & MEDIA. Riksdagsledamoten Elsa Widding (SD) har tidigare sagt att klimatkrisen saknar vetenskapligt stöd. I klipp på Youtube går hon till angrepp mot SVT:s nyhetsbevakning av klimatet. Widding vill bland annat att SVT ska direktsända debatter mellan olika ”vetenskapliga uppfattningar” om ämnet.

Elsa Widding

Jag är förvånad över att en riksdagsledamot ifrågasätter den vetenskapliga grunden för medias klimatbevakning, säger Anne Lagercrantz, divisionschef på SVT Nyheter. Dessutom menar Lagercrantz att det också är förvånande att Widding tycks efterlysa ”mindre oro” i nyhetsrapporteringen.

-Pettersson är förvånad att inte fler ifrågasätter medias klimatbevakning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Widding (SD): SVT bör visa ”olika klimatuppfattningar”

 1. Elsa har helt rätt, SVT ljuger, det vet jag. För några år sedan sade SVT att det aldrig varit varmare på Grönland, det var lögn. Jag ringde om detta och de menade att det var jag som hade fel. Det underliga är att de hade ett program i SVT 2 om vad som hände när Vikingarna på 800-talet kom till Grönland, då var det medelhavsklimat där så man kunde odla spannmål och detta varade till 1200-talet. Hur man kan ljuga så inför mig är helt sjukt, omoral, ynkedom. Jag har kollat upp detta med Vikingarna, och programmet de sände var sant. Varför förnekar då de detta? Jag ringde även till Per-Erik på SMHI, han förklarade bara att detta var lokalt. Värmen varade i minst 400 år. Vi hade även riktigt varmt i Sverige på den tiden också.
  Det är tur att vi har politiker som Elsa, hon lyssnar på vetenskapen, det gör inte SVT. De vill bara skrämmas, varför? Varför är de oärliga? De har anammat postmodernismen som förnekar all vetenskap, nu är det journalisterna ord som gäller.Tyrone 83

 2. Erica Bjerström spelar tuff mot Elsa Widding, men hon vågade inte möta henne i en
  direktsänd debatt, för där kan man ju inte lägga till och dra ifrån hos dom som kanämnet?

  12
 3. För er som inte vet hur media fungerar kan jag berätta att media ger ingen objektiv samhällsupplysning, media kan vinkla nyheter hur dom vill och media behöver inte ta något samhällsansvar för det dom skriver. Medias uppgift är att tjäna pengar till sina ägare.
  Tänk på det när du läser tidningen eller ser på TV. Det är bara underhållning.

  Undantaget är naturligtvis statliga media. Dock verkar SVT och SR vinkla på samma sätt som privata media. Jag tror dom rekryterar släkt och vänner till statliga media, så dom är förmodligen inte så kunniga och då blir det undermåligt.

 4. Klimatekonomen Lars Cornell skriver om desinformation och propaganda, citat: ”Hela tiden håller svensk press, TT, SR/SVT (det finns vissa undantag) på med att pumpa ut propaganda för att skrämma och hjärntvätta Sveriges folk. På SVT har inte förekommit fri debatt, mångfald och öppenhet sedan Stjärne tillträdde som VD. Anne Lagercrantz, chef för SVT:s nyhetsdivision, uppvisar en otrolig okunnighet, blandar samman “forskare” och “opinionsbildare” så att budskapet blir virrigt. Anne Lagercrantz påstår: – “Vi utgår från forskningen när vi rapporterar om de klimatförändringar som sker och att människan ansvarar för en stor del av förändringen.”
  Hon klarar inte av att förstå skillnaden mellan IPCC-vetenskapliga panel som skrivit AR5 och IPCC-politiker som skrivit SR15 som politiskt underlag för Parisöverenskommelsen”.
  Samt om att SVT:s Anna Hedenmo i ett brev har skrivit följande: ”När det gäller klimatfrågan ser jag ingen anledning att debattera det som i dag måste betraktas som ett faktum”.
  Kommentar av Lars Cornell: ”Brevet som förklarar varför det inte finns någon debatt och varför det sänds desinformation i stället för vetenskap borde föranleda Anna Hedenmos omedelbara avsked från sin tjänst. För Anna Hedenmo och hennes kollegor borde det vara en plikt att avslöja och stoppa propaganda och desinformation och inte som nu bli propagandans villiga verktyg.”
  Lars Cornell skriver vidare: ”TT och SR/SVT har med ensidighet, censur och dödad debatt blivit Sveriges mest framstående desinformatörer. Det är ett svek mot Sverige och dess folk”. (13 sidor med intressant information och med många länkar):
  http://www.tjust.com/2019/granska/ostm-pon.pdf

  18
 5. Sanningen är att den ökade koldioxiden också ökar klimatförändringar det har en välmeriterad finsk professor sagt.

  12
  • Ja det var intressant vilken fyll finne var det hade han kniven med sig så du trodde honom??
   Sanningen är den att ökad koldioxid gör att det blir varmare det i sin tur gör att fotocentysen ökar ! Det som håller i dessa parametrar är att atmosfärens syre är väldigt konstant. Och uppenbart skelar det ingen roll hur mycket du eldar efter som det fortfarande är 21% syre i atmosfären

   • Jorden blir grönare kort sagt. Ökenspridningen minskar. Kolla på Youtube! Det som inte sänds i medierna i Sv. Dimfångare, paneler i Sahara som fångar fukten på natten och gör det till vatten. Folk slipper flytta, kan stanna kvar, ha vatten till sig och grödan.
    Finns en forskare som visar ett projekt i Sydafrika. En man odlar upp ett berg som var sterilt. Visas på många sätt att samla vatten vid regnen.

 6. Jobbigt och obekvämt för SVT och Erika Bjermström att bli i frågasatta fet är dom inte vana. Men mångfald brukar dom tycka är viktigt men inte när det gäller klimatet, då är det endast en sanning som gäller. Vad vet och kan SVT som inte Elsa Widding kan?

  38
  1
 7. Om de tvivlar på SVT så fixa då en debatt mellan Erika och Elsa.
  Självklart skall det vara direktsänt.
  Hoppas att Elsa tackar nej om det inte blir direktsänt.
  Alla känner hur SVT trixar med kommentererna vid eftersänt program.
  Då kan de framföra varifrån de har hämtat sin kunskap.
  Tror att SVT inte vågar.

  45
  1
  • Det har redan varit aktuellt, men då Elsa krävde att debatten skulle direktsändas så backade SVT och Erika ut. Undrar just varför?

   11
 8. Nu har deras prestige definitivt fått Anne Lagercrantz och Erika Bjerström att spåra ur. De är tydligen heliga och får inte ifrågasättas. Ingen får tvivla på deras ord. Definitivt inte en riksdagsledamot.

  Nu är det faktiskt så att det är vi som betalar miljarderna till SVT som har valt riksdagsledamöterna som våra ombud i samhället. De ska föra vår talan och framföra våra tvivel till alla som har makt att bestämma.

  Vi har inte fått välja de anställda i SVT som dessutom inte byts ut vart fjärde år utan får fortsätta med den ensidiga indoktrinering som ni enas om på redaktionen.

  42
  1
  • Håkan, du är en önskedröm för ryssarna, klagar jämt på Sverige och ser Ryssland som en slags befriare.
   Du saknar all trovärdighet.

   1
   13
   • Vi som är gamla nog att kunna jämföra världen med terrorbalans, före 1990, och världen med USA som världspolis, 1992 och framåt, kan lätt se försämringen.
    Sedan ett ord på vägen, floskler ger inte trovärdighet så ta och förkovra dig.

   • Håkan, du tyckte tydligen det var bra med Sovjetunionen. Har du glömt Ungern 1956, Berlinmuren, Kubakrisen, Tjeckoslovakien 1968, alla ”befrielsekrig” Sovjet drog igång och understödde i Afrika, Asien och Sydamerika osv…Utan USA hade du troligen pratar ryska idag och inte skrivit strunt på bloggar.

  • Håkan
   Ditt ställningstagande för Rysslands krig, gör dig inte trovärdig. Du klagar jämt på Sverige och svenskar.

 9. I.B.N.

  ”I oljestaterna importerar araberna folk för att arbeta åt sig, medan vi importerar folk och arbetar åt dom!”

  Bästa kommentar i detta forum på länge?

  Skulle sättas upp på varenda anslagstavla i Sverige, i samtliga varuhus/butiker/väggar, så folk fattade vad vi sysslar med för att förgöra oss själva…….

  44
  1
  • @Roger P: ”I oljestaterna importerar araberna folk för..” … att bygga upp landet. Till Sverige kommer folk och förstör landet.
   – Det måste vara araberna som står för den stora planen.WEF är inte onden store boven utan oljepengar och deras religion är målet för ett världskalifat. (Bara försöker tänka utabför boxen)

   12
   1
 10. Vår har man en vetenskapsman som studerar vetenskap dagligen . Som granskar andra forskare och granskar resultat och slutsatser. Och det är väl så vetenskap fungerar!????

  Sen har vi ev journalister som genererar floskler byter åsikter dyrkar protestanter med dom horiblaste ider utan förankring i just forskningen? Utan man siktar in sig på någon form av betala bara drev ? Med ozon hål vatten som stiger och eller is som smälter samt global uppvärmning som sker i morgondagens solnedgången?

  Ja tror ju mer på Elsa än en unge som går på kokain Ellen någon annan som vill ha royalti för gröna märken för bra klimat och livsfarlig miljöförstöring .

  25
  1
 11. Erica Bjerström, hur blev du klimatexspert egentligen??Genom att lyssna på IPCC
  som ju är ett propagandaorgan, som har som uppgift att hamra in åsikter i folket!

  53
  2
 12. Helt sant, men i vänsterns och SVT:s värld så finns det bara ”en sanning”, allt annat är lögn!
  Det även därför invandringen aldrig framställs som den megabelastning som den är utan som något som vi istället inte kan klara oss utan!
  Varför den arbetande svenska befolkningens pensionsålder hela tiden höjs trots massimporten av ”pensionsräddare” lämnas det aldrig någon förklaring till!
  I oljestaterna importerar araberna folk för att arbeta åt sig, medan vi importerar folk och arbetar åt dom!

  71

Kommentera