Dagens spekulation

I en rysk artikel från åttonde Maj i år, LÄNK så berättar man om hur väl skyddad Krim-bron är (var).

Mördar-delfiner, dykare,båtar, avlyssning i vattnet, flugskydd, mm. Skydd på 20 olika sätt!

När man tittat ett antal gånger på videon nedan som visar explosionen vid Krim-bron, så ser man att explosionen verkar vara något lägre och något på sidan av bron!

Gissningsvis ett arbete av Ukrainska specialförband, eller lokala motståndsmän! Det ser heller inte ut som vanligt militärt sprängmedel, kan det vara en ”donation” från en närbelägen gruva ?? Som sista biten fraktats med en mindre lokal fiskebåt, som bevakande militär väl kände igen och bara tillät passera ?? I skydd av mörkret hoppar besättningen i vattnet o simmar iland, där någon medarbetare radiostyr sista minuterna! Hur som helst ytterligare ett stort fiasko för Putte!

20 thoughts on “Dagens spekulation

 1. Spekulationen om attentatsmän som ”simmar” i land är garanterat felaktig. De måste sannolikt simma typ 500 m för att inte ligga i vattnet när det smäller. Ligger de i vattnet, så slås deras kroppar sönder invärtes och massor av kroppsfunktioner, inte minst lungor, upphör att fungera. Sundet är relativt grunt, vilket leder krafterna åt sidorna vilket bör göra effekterna värre.
  Eftersom det smällde precis parallellt med ett drivmedelslastat tåg, så var det sannolikt ett fordon som bar det explosiva materialet. Attentatsmän bör ha funnits både på tåget och på vägbanan. Inget hindrar att även en fiskebåt ingick och fanns under bron, men i så fall helt fjärrstyrd. Inga simmare skulle överlevt, såvida det inte handlar om en serie (3 st) självmordsattentat. Kristna är inte kända för sådana, även om det har förekommit. Var även fordonet fjärrstyrt?

 2. ”Strids delfinerna” (som ska ingår i skyddet av bron) fick antagligen inte sin fisk i tid som utlovat och följden blev myteri!

  7
  1
 3. Den andra vägbron är också skadad och verkar säcka något. Det går nog att köra på den men det är inget jag skulle rekommendera.

  13
  1
  • Den ryska tekniken för brons skydd var, som all annan rysk teknik, överreklamerad.
   En verkligt lyckad hälsning till fånen i Kreml!

   24
   7
 4. Vad jag läst är att de verkar som om något placerats på broarna och därefter detonerats. Detta eftersom både bil och järnvägsbron är förstörda. Bilbron är ena riktningen borta men den andra kanske kan användas för dubbelriktad trafik.

  Ser vi på explosionen så kommer det glödande bitar flygande, det skulle vara synonymt med att civilt sprängmedel använts enligt vissa experter.

  Det kommer att bli spännande att se dramadokumentären när den släpps om några år som berättar hur de gjorde detta. Detta ligger i stil med tungvattensoperationen som norska motståndsrörelsen genomförde under kriget.

  15
  • De norsk/brittiska telemarks-hjältarna gjorde verkligen sitt för att förhindra att Adolf fick sitt tungvatten. Men vad hjälpte det när svikar-nationen Sverige ställde upp på tyskarnas sida som behjälpliga lakejer. De(s) såg till att tungvattnet levererades ändå via fabriken i Ljungaverk. Bruna rötter…Jo-jo…

   24
   1
   • Det är därför Sossar är så angelägna att lyfta fram SD s historia , då tror dom
    att deras egen solkiga historia ska glömmas bort, men vi är många ännu som
    kommer ihåg Sossarnas Svek inte bara i detta fall mot Norge, utan även deras hjälp
    till Tyskarna att skeppa deras soldater över till Finland

    3
    1
  • Järnvägsbron är inte sprängd men det verkar som om splitter skadat ett bränslelastat tåg som fattade eld. Det har spekulerats huruvida det brinnande bränslet har påverkat brons hållfasthet. Det har också nämts att bron kan väderskadas då regnvatten kan tränga in i sprickor för att sedan frysa till is.

   12
   • Michael.

    Allt för hög temperatur kan skada betongen, vid ca 300 grader (kemiskt vatten avgår) börjar betongen tappa något i hållfasthet och vid ca 500 grader börjar betongen/bruket brytas ner (kalciumhydroxiden bryts ner till kalciumoxid).

    14
 5. Hur denna galenskap än slutar, blir det Putte som får sitta där med Svarte Petter. Om hjältarna i Ukraina till slut får ge sig, så är Ryssland utfruset för all framtid. Om Puttes terrormördare går på pumpen, måste åtskilliga ansvariga stå till svars i Haag-domstolen. Dessutom utbetala ett enormt krigsskadestånd ur en redan bankrutt ekonomi. Trycker Putte på den slutgiltiga knappen, så är alla förlorare. Endast råttorna överlever. (Putte ej inräknad).

  31
  10
  • Ukrainarna kommer inte att ge sig eftersom de vet, precis som israelerna, att om de ger upp kommer de att likvideras och upphöra som nation och folk.

   Det de saknar är fler Archer system operativa i Ukraina.

   20
   8
   • Hoppas verkligen du har rätt, Niklas. Våra Ukrainska bröder verkar besitta både HakkaaPäälle, Sisu och en massa JävlarAnamma. Alternativet vore förödande för alla. Och då menar jag verkligen ALLA, tom. för de ryska trollen.

    20
    4
  • Puttes fanklubb är nog något deppade i dag när efterfesten slutade med en rejäl baksmälla. Därav det lite vresiga språket.

   5
   2

Kommentera