Mahsa misshandlad till döds, bar slöjan felaktigt

ISLAM. En iransk kvinna, Mahsa Amini, har dött efter misshandel av sedlighetspolisen då hon vägrade bära slöja på korrekt sätt. Det är väldigt tyst bland alla vänsterblivna som protesterade hej vilt när den yrkeskriminella knarkaren George Floyd dödades i USA.

Mahsa Amini

Var är alla demonstrationer? Alla artiklar? Alla krav på agerande från politikerna?

22-åriga Mahsa hade knutit ett tygstycke kring halsen i stället för att täcka håret, och i en video som sprids på sociala medier konfronteras hon först av flera kvinnor som drar ned henne på marken. Därefter kommer uniformerade män, som uppges vara så kallade ”moralpoliser”, och trycker in den protesterande unga kvinnan i en bil. 

Ögonvittnen berättar enligt BBC att de sett Mahsa Amini bli misshandlad i polisbilen efter att hon gripits. 

Amini ska ha hamnat i koma kort efter efter gripandet som inträffade i tisdags. Hon fördes därefter till sjukhus – där man kunde konstatera att hon var hjärndöd. Dödsfallet bekräftades under fredagen. 

Händelsen har lett till stora protester i Iran, bland annat utanför sjukhuset, och demonstranterna kräver att man utreder tortyr och misshandel i häktet. 

Polisen nekar till att ha misshandlat Amini men säger att hon förts till stationen för att ”övertygas och utbildas”. Dödsfallet hävdar de berodde på en hjärtattack, trots att Aminis familj har dementerat att hon skulle lida av hjärtproblem. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Mahsa misshandlad till döds, bar slöjan felaktigt

 1. För endast 50 år sedan var kvinnors ställning mycket bättre i Iran, Men då beskylldes deras sista shah Mohammad Reza Phalavi för allahanda skurkstreck av de vänstervridna i Sverige. Eftersom både Iran och Turkiet tillhörde mitt arbetsfält så kan jag uta att ljuga säga, det var med gläde jag reste till Iran till skillnad mot turkarnas land.
  Då hade inte Erdogan ännu förstört Turkiet.

 2. Ja Aftonlögnens Pajas till Chefsredaktör skulle mycket väl kunna uttala sig så,
  han är en tragisk varelse!

  22
 3. När det här händer och kommer upp på mediernas interna nyhetsmöten så säger man ”det där skriver vi inte om för det späder på rasismen”.
  För länge sedan hittade man nämligen på att objektiv information om invandrare och andra kulturer är rasism.

  40
 4. ”Feminismen” i Sverige har gått vilse och importerar radikal islamism… i Iran verkar kvinnorna för frigörelse. Vad kommer först? Islamisering av Sverige eller en ny revolution i Iran?

  38
 5. Var finns ni nu allah feminister som alltid vill visa upp sig själva i sin godhet!

  Snart kanske vi har något liknande i Sverige. Södermalm kanske klarar sig med det gör INTE Rosengård, Rinkeby, Araby, Biskopsgården, ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… osv.

  Allah ni goda o skenheliga, trampa ur känslosåsen och kom ut i den verkliga verkligheten.

  47

Kommentera