Rysk politiker fortsätter kräva Putins avgång, trots fängelsehot

RYSSLAND. Den lokala Sankt Petersburg-politikern Nikita Yuferev fortsätter att kräva president Vladimir Putins avgång – trots att han bötfällts, och hotats med fängelsestraff, rapporterar CNN.

Yuferev berättar att han vill att hans barn ska kunna uttrycka sina åsikter och delta i protester, utan att riskera att polisen rycker in. Han menar att allmänheten allt mer börjat vända sig mot Putin, och att synen på kriget i Ukraina förändrats.

Yuferev är en av 47 lokala politiker som tillsammans gick ut och krävde Putins avgång tidigare i veckan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rysk politiker fortsätter kräva Putins avgång, trots fängelsehot

 1. Vore det bara diktator Putte som det handlar om så vore det bra , det finns otal av oligarkerna som är beroende av Puttes givmildhet av folkets kapital . .
  Försvinner Putte så kan man undra hur det går för oligarkerna . .

  Stannar oligarkerna i Ryssland så lär det sluta illa för dom (?) om det lär inte vara så lyckat att fly till väst heller . . Saudi Arabien , Qatar och liknande länder kan ta emot dom och acceptera dom så länge de är rika och betalar för sig ! (?)

  4
  1
  • Hur är denna människa funtad som ger tummen ner för ditt inlägg? Kan inte vara mycket mellan öronen.

   5
   1

Kommentera