Anders Lindberg påstår att han ständigt är i opposition

JOURNALISTIK. Anders Lindberg är en socialdemokratisk ledarskribent, politisk tjänsteman (S) och tidigare kommunpolitiker (S). Han är sedan 2010 skribent på socialdemokratiska Aftonbladets ledarsida är sedan 2018 tidningens politiska chefredaktör.

Anders Lindberg på socialdemokraternas 1:a maj firande i Malmö. Bild från Wikipedia

Lindberg har arbetat i flera olika roller för Socialdemokraterna. I ungdomen var han aktiv i SSU och 1998 valdes Lindberg in i styrelsen för European Community Organisation of Socialist Youth (ECOSY), som representant för SSU. Innan han började på Aftonbladets ledarsida var Lindberg chef för omvärldsbevakning på Socialdemokraternas partikansli under riksdagsvalet 2010. Bland annat har han arbetat som politiskt sakkunnig på Utrikesdepartementet för utrikesminister Laila Freivalds (S). Han har också arbetat för Socialdemokratiska riksdagsgruppen, bland annat som politisk sekreterare till riksdagsgruppens ordförande. Han har också i Haninge kommun varit ledamot av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och suttit som andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden för socialdemokraterna. Anders Lindberg är gift med den socialdemokratiska politikern Åsa Westlund, som slagit rekord i EU med 85-procentig frånvaro, men ändå fick lön.

Aftonbladet ägs av den norska mediekoncernen Schibsted Media Group till 91 procent och Landsorganisationen i Sverige (LO) till 9 procent. Ägarandelarna är gällande sedan 2009. LO har enligt ett avtal med Schibsted vetorätt gällande att tillsätta Aftonbladets politiske chefredaktör, det är alltså LO som tillsatt den ”opartiske” Anders Lindberg.

-Pettersson säger att aktivisten Anders Lindberg alltid är på Socialdemokraternas sida oavsett var S befinner sig eller vad Anders påstår…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Anders Lindberg påstår att han ständigt är i opposition

 1. Ja för att få ordning i denna sosialit jungel. Bör man refuserad bidrags jungelen börja med Kulturen SVT och publik service presstöd distribution stöd !? Just bidragskaruselen är det lämpligt att sätta stopp för!!!!

  Till det bör man ju ta sossarna på orden och öka mångfalden särskilt bland fackföreningar det har kommit till min kännedom att om man har politiska åsikter så är man inte välkommen i vissa fackföreningar.
  Det är ju lämpligt att nu när SD försöker påtvinga moderaterna att inte torpederna A kassan att ställa vissa krav att det gäller bara fackföreningar som alla är välkomna

 2. Arbetsförmedlingen efter valet: Ygeman, Johansson, Strandhäll, Ekberg, Hultqvist, Linde, Farmanbar, Damberg och den lilla heilande Ida.
  Vi tackar för visat intresse men era meriter räcker inte till. Ni får söka ett instegsjobb som passar era förutsättningar bättre! Kolla med Aftonbladet.

  22
  1
 3. Anders Lindberg är en enorm babbelmaskin, där ord strömmar ut fast utan
  innehåll, Hans opossitionstid började på samma gång som valet blev klart

  30
  1
 4. Anders Lindberg och en del andra sossar yrar om att folk är oroliga på grund av maktskiftet. Verkligheten är den motsatta. Skjutningar, höga priser, sämre skola, ökad otrygghet skapar oro. Hjärntvättade stackare.

  36
  1
  • Ingenting är vad det ser ut att vara .
   2021 började Magdalena fundera över läget i Sverige efter drygt 1,5 mandatperioder med Stefan vid rodret .
   Hon konstaterade att biståndet , bidragen , invandringen och en del annat , skenat iväg över allt förstånd.
   Hon föreslog att de skulle dra åt svångremmen i ovan nämnda områden .
   Stefan och marxistsossarna gick i taket och började trixa för att bli av med henne . Men hon var listigare och hade mäktigare följarskara internt än vad de räknat med . Så Stefan fick lämna .
   När hon utvärderat tillståndet i Sverige såg hon att det var omöjligt för sossarna att göra det lappkast som var nödvändigt för att få Sverige på rätt köl . Hon bad sina närmaste Johansson , Ygerman , Strandhäll och Farmanbar att fortsätta som vanligt på twitter .
   Då kom hon på den brända politikens strategi .
   Vi mesar oss igenom valrörelsen och kommer med pseudobeskyllningar mot främst SD , på ett sätt att det ser ut som vi vill vinna som vanligt .
   På så sätt lockar vi fram Ulf K tillsammans med Jimmie .
   Och så kastar vi de två framför bussen .
   För med kriget i Ukraina , skenande inflation , Europas högsta kriminalitet och Europas lägsta tillväxt plus alla invandring och integrationsproblem, Europas högsta el och energipriser kan det inte bli annat än fiasko .
   Sagt och gjort , nu är vi mitt i resultatet av hennes strategi.
   (Denna saga kom till mig när jag tänkte på hur jag ser på våra Svenska politiker . Helt skamlösa och så långt från sanningsenliga människor som jag kan tänka mig )

   23
   1
  • Hårda nypor, som märks, på direkten. Rensa politruker bland tjänstemännen/kvinnorna. Glöm inte UD folkets undran, hurvida de var tvungna att lyda en ev. ny regering. Förståelsen för vad demokrati innebär, är mycket begränsad i vänsterns träskmarker.
   Sverige är tyvärr genomsyrat av sossepatrask, som måste avlägsnas från de platser de gömts undan på.

   22
   1
 5. Påstår att SVT inte vänster när 90% är V+MP är rent av korkat.
  Men sitter man mitt i smeten så syns det inte.

  38
 6. ”Vi viker inte en tum, oavsett vem som för tillfället styr i Rosenbad.” betyder väl att hen ser S som den rättmätiga innehavaren och alla andra som tillfälligt styre

  30
 7. Ojojoj, Nice.
  Nu kommer det att bli trängsel på den politiska soptippen .
  I sista minuten . En mandatperiod till och Sverige skulle vara ett myrsteg från Ryssifiering .
  Ingen som arbetar och sköter sig behöver oroa sig .
  INGET KAN BLI SÄMRE ÄN DET VARIT DE SENASTE MANDATPERIODERNA Nu kommer nog Sossarna och vänsterfolket göra vad de kan för att sabotera för den nya REGERINGEN och Svenska folket .
  Vi ska särskilt hålla koll på de gamla magsura ministrarna .
  Det är det de kallar demokrati och samarbete.
  En lättnadens suck hördes i hela Sverige.
  Välkomna Kristersson, Åkesson , Busch och Persson .
  Ni har fattats oss .

  46
  2

Kommentera