Rysk attack mot kraftverksdamm

UKRAINA. Ryssland har attackerat en damm i centrala Ukraina med kryssningsrobotar. Det finns en risk för att det kan bli översvämning i staden Kryvyj Rih i centrala Ukraina, sedan attacken skadat dammen, uppger det ukrainska presidentkansliet. Skadorna har fått floden Inhulets att stiga med 2,5 m.

Kryvyj Rih i Ukraina

”Vi har observerat ett vattenflöde på 100 kubikmeter per sekund, vilket är en stor volym”, säger presidentens stabschef Kyrylo Tymosjenko.

Enligt Tymosjenko ändras vattennivån i floden varje timma, och det finns en risk för att centrum och en annan del av staden, som har 600.000 invånare, översvämmas.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kommer från staden Kryvyj Rih. Det finns inga uppgifter om skadade efter attacken.

Avsikten med attacken är troligen att försena och hindra Ukrainas framgångsrika offensiv i södra Ukraina där de byggt pontonbroar för att avancera söderut.

-Pettersson vet inte, men funderar på om det inte är ett krigsbrott att attackera en kraftverksdamm…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Rysk attack mot kraftverksdamm

 1. Känt manér, brända jordens taktik. Det brukar ju vara de angripna som använder det, dvs förstör allt som angriparna kan ha nytta av. Nu är det tvärt om. Putin ser till att förstöra så mycket som möjligt när dem retirerar.
  Väldig tur att FN har observatörer i Ukrainas kärnkraftverk Annas hade väl det varit ett mål för Putins förstörelsetaktik.

  12
  7
 2. Puttes terrorister fortsätter med sin terror mot civila. Istället för att använda sina fåtal kryssningsrobotar mot militära mål så fortsätter de att skjuta mot civila, statiska mål.

  12
  7
 3. Då kommer outinpolarna att kalla det för klimatförändringar, vattnets stigning. Förbjuda något i Sverige, införa en ny skatt

  12
  3

Kommentera