Nordkorea deklarerar sig själva som en kärnvapenstat

UTRIKES. En ny lag i Nordkorea ger militären rätt att ”automatiskt” utföra kärnvapenattacker mot en fiende om diktaturens ledare Kim Jong-Un hotas. Det rapporterar BBC med hänvisning till Nordkoreas statliga medier.

Nordkoreas ledare Kim Jong Un

Den nya kärnvapendoktrinen slår fast fem förutsättningar för att använda massförståelsevapen och ersätter en mindre långtgående lag från 2013, skriver Bloomberg.

Vårt lands status som kärnvapenstat har blivit oåterkallelig, säger Kim Jong Un enligt statliga nyhetsbyrån KCNA.

Nordkorea är vid sidan av Syrien och Ryssland det enda landet som erkänt Luhansk och Donetsk i Ukraina som självständiga, och enligt USA håller Ryssland på att köpa ammunition från Nordkorea för att runda internationella sanktioner.

-Pettersson tycker Kim Jong-un liknar Vladimir Putin i sin retorik om att vara hotat. Det vore bättre att de båda ledarna satsade på det egna folket i stället för på vapen. Nordkorea borde också betala sina skulder till Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Nordkorea deklarerar sig själva som en kärnvapenstat

 1. Ja det är jätte bra det ger USA möjlighet att slå till först!
  Det gäller ju att slå ut kärnvapena på marken!!!!sån tur så är lite att ganska litet land så det är möjligt att utplåna dom innan dom hinner bränna någon annan!!
  Detta är väldigt viktigt efter Wordtradecenter. Det tolereras inga fyrverkerier av den kalibern

  2
  1
 2. I Nordkorea rustar man sig till tänderna mot rövarnationen USA.
  I Sverige kapitulerar regeringen istället och bjuder in USA:s dödsbringande B52-bombplan först att bomba i norra Norrland och senare att lågsniffa över kungliga slottet i kungliga huvudstaden, skamligt.

  8
  14

Kommentera