USS Arlington besöker Gotland

FÖRSVAR. I morgon får Visby besök när det amerikanska amfibiestridsfartyget USS Arlington kommer på besök. Örlogsfartyget är 208 meter långt och har en besättning på 600 man. Enligt Försvarsmakten handlar det om ett ”rutinbesök”, mellan 6 och 8 september.

USS Arlington

Tisdag 6 september anlöper USS Arlington (LPD 24) till Visby på Gotland. Det amerikanska amfibietransportfartyget kommer till kaj för att vila sin personal och för att fylla på sina förråd av bränsle och förnödenheter, ett rutinbesök med andra ord. Besöket varar tills den 8 september.

Amfibiestridsfartyget är av San Antonio-klass och används bland annat för att transportera och landsätta trupper.

Fartyget befinner sig i Östersjön och deltar fortlöpande i övningar med Nato- och partnerländer, vilket bidrar till ökad stabilitet och säkerhet i Sveriges närområde.

Örlogsbesök genomförs kontinuerligt för att besättningarna ska kunna vila och för att fartygen ska kunna bunkra mat och andra förnödenheter efter en längre tid till sjöss. Försvarsmakten har inga planerade samövningar med fartyget.

-Pettersson säger att USS Arlington besökte Stockholm den 5 augusti 2022. Häromdagen övade B-52 bombplan över Sverige så i praktiken är vi med i Nato redan. Det hade nog inte Vladimir Putin räknat med, han försöker i stället splittra västvärlden. Jag hoppas att han inte lyckats.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “USS Arlington besöker Gotland

  1. Har USA tagit över Sverige?
    USA skickar sina största bombplan och sina största krigsskepp som visar upp sig för det svenska folket, tycker att markeringarnas fokus är mer riktade till svenskarna än mot Ryssland.

Kommentera