Sex år efter terrordådet i Nice börjar rättegången

ISLAM/TERRORISM. Idag startade rättegången om terrordådet som ägde rum i Nice 2016. Åtta personer har ställts inför rätta i Justitiepalatset i Paris. Tre är åtalade för terrorbrott. En man anklagas för att ha varit medveten om terrorplanerna, en annan för att ha varit med på en genomgång med lastbilen två dagar innan dådet och för att ha hjälpt gärningsmannen att införskaffa vapen. Den tredje mannen misstänks varit mellanhand i vapenaffären.

Islamisten och tunisiern Mohamed Lahouaiej-Bouhlel mördade 86 personer och skadade över 400 i ett terrordåd i Nice, Frankrike

Det var 14 juli 2016 som tusentals personer samlades på promenadstråket Promenade des Angalis i Nice för att kolla på de traditionsenliga fyrverkerierna. Runt 22.30-tiden och i 15 minuter körde 31-årige Mohamed Lahouaiej-Bouhlel in i hundratals personer längs stråket. Han sköts senare till döds av polis.

86 människor dödades och fler än 400 skadades i dådet. Motivet bakom är inte klarlagt. Trots att terrorgruppen IS har tagit på sig ansvaret finns det ingen direkt koppling.

***

TIDIGARE 2016-07-17. Rasismens fel

84 oskyldiga människor, varav många små barn, mördades i Nice natten mot torsdagen. 202 oskyldiga människor har rapporterats skadade, varav 25 mycket allvarligt, så dödssiffran kan komma att stiga. Shabnam Bagheri-Niko (S) skyller den fasansfulla handlingen på rasismen, inte på mördaren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

I en av de kanske mest osmakliga texter jag läst anklagar Shabnam Bagheri-Niko invånarna i Nice för att vara direkt ansvariga för 84 människors död och Mohamed Lahouaiej-Bouhlel brutala massmord.

Bagheri-Nikos tankar går förvisso till de drabbade och deras anhöriga, men där upphör empatin och anklagelserna mot den verkliga förövaren, den tunisiske muslimen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

Det är inte första gången som rasifierade vänstersocialister skyller muslimska terrordåd på offren, säkerligen inte den sista heller.

Bagheri-Niko menar i sin text att Nice har en fasad utåt och en verklighet bakom denna som man försöker dölja. Bagheri-Niko har tydligen bott i staden och hävdar att turister och den rika delen av befolkningen vältrar sig i färgglada drinkar och fester, samtidigt som fattiga och rasifierade har svårt att hitta mat till familjen.  Bagheri-Niko skriver att hon umgicks med kurskamrater från den “fina” sidan, att hon upplevde deras rasism och att också de är föremål för hennes anklagelser.

Attacken i Nice är en konsekvens av ojämlikhet, klyftor och rasism om man får tro Bagheri-Niko och de eftersom de 84 som mördades av Mohamed Lahouaiej-Bouhlel vistades på den “fina” sidan, varav många var turister, får vi förmoda att hon tycker de får skylla sig själva som levde i en värld utanför de rasifierades utsatthet och fattigdom. Det får väl då också gälla de små barnen som besinningslöst mördades av radikaliserad muslim med uppehållstillstånd i Frankrike.

Bara 5% av läsarna håller med den rasifierade Bagheri-Niko i skrivandets stund…

Skärmklipp

…och kommentarerna är entydiga. En av de som står på den rasifierade Bagheri-Nikos sida kallar sig för Kamel Latrach, är tydligen tunisier från början och tycker så här…

Skärmklipp
Skärmklipp

Man säger från etablerat håll att alternativa medier är undermåliga, fulla av hat och anklagelser. Nyheter24 sägs tillhöra den “seriösa” sidan, men hur seriös är man om man släpper fram sånt dravel som Shabnam Bagheri-Niko åstadkommit?

Nyheter24

Marcus Birro skriver om samma händelse på samma nätsida. Ni får själva avgöra om hans eller Shabnam Bagheri-Nikos alster håller högst klass.

Nyheter24

Shabnam Bagheri-Niko har iranskt ursprung och representerar SSU (bara som information).

Tidigare från henne: Män är äckliga varelser som lever på vår jord

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera