S vill införa lönekrav på arbetskraftsinvandring

VALET 2022. Socialdemokraterna vill höja försörjningskravet för arbetskraftsinvandrare från nuvarande cirka 13 000 till minst 29 880 kronor. Det sa migrationsminister Anders Ygeman (S) under en presskonferens

Moderaterna har tidigare föreslagit ett lönekrav på 27540 kronor och Kristdemokraterna på 35000 kronor. De vill dock inte att säsongsarbete ska omfattas. Ygeman säger att han vill föra samtal med riksdagens partier för att samla ett brett stöd.

Ygeman säger även att partiet vill införa en så kallad arbetsmarknadsprövning som syftar till att arbetstillstånd ska beviljas när det finns brist på arbetskraft inom det specifika yrket. Regeringen utreder nu frågan.

Sverigedemokraterna har i minst tio år varit emot arbetskraftinvandring. SD har sagt det fuskas och används som förtäckt asylinvandring. Med dagens regler kan en arab erbjudas arbete som pizzabagare för en månadslön på 13.000 kronor. När han väl fått jobbet får familjen komma hit och leva på socialbidrag eftersom lönen inte räcker.

-Pettersson säger att det är otroligt att sossarna vaknar två veckor innan valet, men vi får inget svar på varför inget är gjort på åtta år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “S vill införa lönekrav på arbetskraftsinvandring

 1. Det vill varken sossarna eller ygeman, de vill vinna valet.
  Annars hade de höjt tidigare, nu kan de inte komma och lova massa saker!

  17
  • Om det blir en ny röd/grön röra efter valet kommet detta hugskott att begravas i tysthet. Glöm att sossar, vänsterpartister och mp sjösätter det. Möjligtvis tillsätts en utredning som får några år på sig.

   12
 2. Om, jag säger om, SAP hade varit allvarliga i sina syften hade de sitt till att Utlänningslagen följdes vilken inte görs i dag. Att stoppa eventuell arbetskraftinvandring medan asylporten står på vid gavel eller saknas helt är ett slag i luften. En invånare från ett icke-grannland, med väldigt få undantag, har egentligen inte rätt till uppehållstillstånd. Den absoluta majoriteten av de som fått uppehållstillstånd, 93% när jag senast kollade statistiken, har fått det av andra skäl.

  Den goda nyheten här är inte SAP eventuella vändning under galgen utan att SAP själva anser att de befinner sig under den. Det är en indikation för regeringsbyte i höst.

 3. Pettersson! Hur kan du tycka det är ”otroligt att sossarna vaknar två veckor innan valet”??? Det är väl naturligt att så sker hos detta väljarinställsamma, väljarlismande maktparti!!!

  19
 4. Tror mr Ygerman att någon Tror på honom är han mer korkad än jag trodde
  Och det vill inte säga lite .
  Max 25% i valet för sossarna , är mitt tips .
  Ingen egen politik , bara härma nassarna , tror jag inte leder någonvart .
  Då är det säkrare att rösta på de som format den politiken .
  Den 11 september röstar vi rätt , inte rött

  22
  • Anders!
   Vllka menar du är ”nassarna”
   M, KD, L eller SD?
   En koalition med de tre M ,KD och SD ledda av endera Ebba eller Jimmie.
   Regeringen skulle bestå av ministrar från de tre efter mandatfördelningen, 20, 6,2 och 24,7.

 5. Om jag förstår rätt ska minimikravet för att få komma in som arbetskraft fordras att lönen är minimum 29880:-
  Detta måste kontrolleras så det inte
  endast blir en papperstiger.

  Samtidigt måste det också rensas i bidragsfloran så att ingen kan komma upp till mer än 20000:- i månaden. Medellön för hemtjänstpersonal är 25700:-

  Bidrag är ett smörjmedel till att inte jobba, särskilt för de som plockar ut 32 lappar skattefritt.

  23
 6. Vinsten kommer lite längre fram sa löfven?
  Ja, när man följer globalisternas agenda, men visst ja, det gäller dom själva, inte bidragskonsumenterna/skatteslavarna.

  Ruinfelt fick bra jobb, svetsarn fick bra jobb också efter uträttat ärende, de är så många som fått nya jobb som oduglingar eller annat de påverkat för att rasera Sverige och västvärlden.
  Det hela är sjukt totalt, bara förnamnet enligt mig…vad ska maggan få ”jobba”med efter efter valet när skiten riktigt har träffat fläkten om några år??????
  Finns många organisationer som betalar väl….när någon annan ska in efter sitt tysta/mörkade uppdrag som inte får komma till kännedom för folket.

  22
  • Med vinsten menar man förstås vinsten för S. Och ”lite längre fram” = ”när de kan börja rösta vänster”.
   Tycker det borde vara krav att vara självförsörjande eller över pensionsåldern för att få rösta.

 7. Ha ha ha ha ha bara prat och ingen verkstad

  Läs bif
  https://www.dn.se/sverige/sa-manga-har-sluppit-fangelsestraff-i-ar-genom-att-halla-sig-undan/

  (S) berömmer sig för att ta tag i brottsligheten och skärpt straffen men vad hjälper det om man kan hålla sig undan. Kanske i hemlandet man ”flytt” från!

  Jag litar INTE på (S) längre och definitivt INTE på Mållgan som är endera en stor lögnare eller helt inkompetent. Välj det du tycker passar själv.

  41
  1
 8. Men alla de som redan jobbar hårt och inte har den lönen alls? Ska deras lön automatiskt höjas till den garanterade grundlönen som en invandrad arbetskraft kan få, bara de trampar svensk mark?

  33
  • Jag tror det handlar om att det behövs inte fler pizzabagare eller städare och att IT och mjukvaruutveckare inte ska hindras. Sedan kan man ju undra varför säsongsarbetare skulle vara undantagna, det borde ju finnas gott om folk i arbetskraftsreserven som kan behöva känna hur det kännas att gå upp på morgonen…

   34

Kommentera