Alla går att integrera utom muslimer, inget land i västvärlden har lyckats

ISLAM. I öst har vi en vidrig diktator och tyrann som härjar, men det gäller att inte glömma bort dom som redan invaderat vårt land och de politiker som gjort detta möjligt. Hittills har inget land i västvärlden och inget annat land heller lyckats att framgångsrikt integrera muslimska invandrare sa Ruud Koopmans, holländsk migrationsforskare och sociologiprofessor på tyskt universitet, till  Berlingske Tidende i samband med att han släppte boken Islams förfallna hus – Om krisen i den islamiska världen som vi skrev om 2019. 

Muslimska länder klarar sig sämre än resten av världen, och muslimer är svårare att integrera än andra grupper. Problemet finns i religionen. Det finns inget exempel på lyckad muslimsk integration som skulle kunna utgöra en hoppfull förebild för framtiden.

Ruud Koopmans är professor i sociologi och migrationsforskning vid Institutet för socialvetenskap på Humboldt-universitetet i Berlin. I mer än 20 år har Koopmans forskat om just integration och assimilation bland muslimer i Europa och har kommit fram till en tydlig slutsats. Islam låter sig inte förenas med demokrati och västerländska samhällen.

– För alla som tar fakta på allvar är det otvetydigt att det går sämre med integrationen av muslimer än med andra grupper av invandrare. Det finns ingen tvekan om att vi i de flesta andra grupper av invandrare ser stora framsteg från en generation till nästa. Det är inte helt frånvarande när det gäller muslimska gruppen, men förändringen är mycket långsammare, säger Koopmans.

– Även om man korrigerar för socioekonomiska och demografiska variabler, visar data samma utfall.

Studierna visade bland annat att två tredjedelar av de undersökta muslimerna anser att religiösa regler är viktigare än lagstiftningen i det land de bor i. Över 60 procent vägrar att vara vän med en homosexuell person och 45 procent avvisar vänskap med judar.

”Resultaten strider klart mot det ofta framförda påståendet att islamisk religiös fundamentalism är ett marginellt fenomen i Västeuropa,” skrev Koopmans redan 2013.

Fundamentalistiska åsikter finns också om kvinnors roll, att kvinnor inte får delta fullt ut på arbetsmarknaden, höga födelsetal och låg investering i barns utbildning. Allt dessa värderingar överförs till nästa generation.

-Pettersson skrev år 2009 om 22 arabiska länder, då gick det bra, men några år senare var samma insändare som byggde på en FN-rapport rasism.

Alla går att integrera utom muslimer är från 2011.

INVANDRING. För några år sedan firade Singapore 50 år som självständig stat, och under dessa år har landet gått från att ha varit ett u-land till att bli ett av världens rikaste. Singapore är en sekulär stat och regeringen verkar för harmoni mellan anhängare av olika religioner. Landet har få egna naturtillgångar men har ändå lyckats bygga upp en stark tillverkningsindustri. Singapore blev självständigt från Malaysia den 9 augusti 1965 och blev på några årtionden ett av världens rikaste länder.

Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen. Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och var långt efter det en av landets mest inflytelserika politiker. Tyvärr dog han den 23 mars år 2015.

Singapore framhävs ofta som ett land som lyckats och där mångkulturen lever och frodas. C:a 15 % av befolkningen är muslimer.

Under de senaste åren har dock landet fått lite problem och landsfadern Lee Kuan Yew skrev år 2012 en bok ”Hard Thruths” där han var ärlig om muslimer ”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land” och Lee råder de muslimer som redan bor i Singapore att vara ”mindre strikta” beträffande sin religion. Ät med oss säger han! mer HÄR.

singapore-hd-widescreen-wallpaper

-Pettersson märkter att när Singapore nämns i PK-media så nämner ingen vad landsfadern har sagt om muslimerna från arabländerna.

Singapore – Brittisk koloni mellan 1819 och 1963. Två år senare separerades de från Malaysia. Advokaten Lee Kuan Yew blev statsminister i första självstyrda regeringen 1959. Han styrde fram till 1990, därefter blev han ”senior minister”, därefter ”ministermentor”. Lee Kuan Yew behöll en plats i parlamentet fram tills sin död, den 23 mars 2015. Lee Kuan Yew hyllas som legendarisk av många. Hans parti People’s Action Party (PAP) styr fortfarande och hans son Lee Hsien Loong är statsminister sedan 2004.

Singapores första epok är synonym med Lee Kuan Yew. I brist på naturresurser skulle den lilla ögruppen bygga en oemotståndlig miljö för utlandsinvesteringar. Engelska blev nationalspråk, invånarna drillades i hövlighet och byråkratin upplyftes till en högavlönad elit utan tolerans för korruption. Singapore blev världsledande inom valutahandel, transport, oljeraffinaderi, casinoverksamhet och tillverkning av avancerad elektronik. Bostadsbyggen och obligatoriska sparprogram garanterade ett visst mått av social säkerhet. Etniska motsättningar överbryggdes och trafiken flöt fram.

BNP fyrdubblades mellan 1990 och 2013 och dubblades per capita. 2004 passerades USA i prisutjämnad BNP/capita.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Alla går att integrera utom muslimer, inget land i västvärlden har lyckats

 1. Vi har ingen nytta av dom. Dom bara kostar pengar, liv och lidande. Släng ut dom och förbjud deras våldsideologi.

  18
  1
 2. Man kan inte integrera muslimer var än dom hamnar i världen.Orsaken är mycket enkel : dom vill inte ! Vi ser ju dessa kulturskillnader varje dag runt omkring oss.Dom vill inte att barnen speciellt flickorna umgås med Svenska ungdomar av båda könen.Nu får dom göra det i smyg istället.Gud nåde,om en muslimsk flicka skulle ha en Svensk pojkvän ! Det här exemplet kanske är generaliserande men på det stora hela är det dessa förbud som råder.Hur tror man att en integration av människor som tillber islam skulle kunna bli lyckosam när århundranden av hjärntvätt finns nedärvt i denna ideologi ? Jag bara undrar…….

  33
  1
  • Är helt övertygad om att politikerna inte tror att det ska gå att integrera dessa människor. Tvärtom är det just därför man valt att ta emot så stora mängder muslimer. Man vill ha en ointegrerbar utanförskapsklass som lätt kan mutas med bidrag och som skapar en massa problem för att ge politikeradeln existensberättigande.

   På 70-talet gick Sverige av sig självt och samhällsproblemen var nästan obefintliga. Alla dessa politiker var då på väg att bli överflödiga så man var tvungna att skapa lite problem. Och hur gör man då det i ett land som fungerar mycket väl? Naturligtvis måste man tillföra en massa dysfunktionella jokrar som rör om lite i grytan.

   En annan teori är att det handlar om den gamla klassikern divide and conquer. Man ser hellre en massa motsättningar i samhället än ett till stora delar enat folk som kan avsätta politiker som missköter sig osv.

   Troligtvis finns det något avtal rörande olja på högre nivå än Sverige med i den här soppan också.

 3. Allt Jidder om vilka som är bäst på att leda landet borde inte vara svårt att
  förstå för dom flesta, vi har idag minst 8 år med det Socialistiska styret, där
  i stort sett alla områden mer eller mindre havererat, men ändå är här många
  som inte tycker att vi ska byta ut dom som nästan i ett Decennium klart visat
  sin olämplighet?? När ska dessa människor få klart för sig att om ett lag inte
  fungerar så får man byta ut det mot ett annat, svårare än så är det inte?

  Sen är det så med att folk fortfarande lyssnar till Media, som trots att dom
  ska va neutrala, inte ens skäms för att visa upp att dom stödjer ett visst lag,

  Men folket får börja att tänka själva med och inse att det ena laget inte skäms
  för fula tag, ett sådant är att importera röster, och dessa röster får alla vara med
  och betala!

  30
  1
 4. JÅ i partiledarutfrågningen sa samma men med andra ord.
  JÅ kom in med en bunt papper i handen och redan där hade han övertaget.
  Inget trixande med siffror försökte utfrågarna med för de visste
  inte att JÅ hade svaret i bunten.
  Bra JÅ förklarade för svenska folket och utfrågarna vad nationalism och nazism betyder.
  De blev lite tilltufsade där.

  36
  3
 5. Jag kan inte låta bli att fundera på vad de flesta av våra politiker är rädda för
  Det är precis som Åkesson säger importerar vi Mellanöstern så får vi mellan östern .
  Och nu ska ”Hela samhället ” ställa upp för att rätta till det som de utan allmänhetens synpunkter förstört samhället med
  SVERIGE är i skriande behov av nya tänkande Sverigevänliga politiker.

  44
  1
 6. Islam kan inte integreras med en västlig demokrati lika lite som socialistisk eller fascistisk diktatur eftersom islam är en politisk ideologi med ett eget lagsystem.

  43
  1

Kommentera