S i Malmö vill starta energibolag

ENERGIPOLITIK. Socialdemokraterna i Malmö vill starta ett nytt kommunalt energibolag. Förslaget är att bilda ett nytt dotterbolag till Sysav som ägs av 14 skånska kommuner, det nya bolaget ska verka för att öka el- och värmeproduktionen.

Socialdemokraterna har styrt i Malmö i över hundra år så jag vet inte vad de ska laga…

Med rätt gjorda investeringar kan vi öka kapaciteten och använda Sysav mycket mer offensivt, för att se till att vi blir självförsörjande på ett annat sätt av el och energi, säger kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) enligt Sydsvenskan, bakom betalvägg.

-Pettersson tycker att Malmö ska satsa på en förmyndare som tar över. Malmö får 6,2 miljarder per år från andra kommuner, trots det enorma inflödet av kompetensregnet, för att inte gå i konkurs. Malmös Socialdemokrater borde satsa på att bli självförsörjande innan de ger sig ut på äventyr som kan bli dyra…

***

9 thoughts on “S i Malmö vill starta energibolag

 1. Det här är riktat till folk som inte kan räkna.

  “Just nu producerar Sysav ungefär 200 GWH el per år”
  “Om vi byter ut en del av våra äldsta förbränningsanläggningar skulle jag gissa att vi kan öka elproduktionen med 100-150 GWH.”

  Jämför det med att Öresundsverket levererade 3.000 GWH el per år. Barsebäcksverket levererade 7.700 GWH el per år. (Heleneholmsverket ingår i effektreserven, och kan vid behov leverera upp till 1.100 GWH el per år.)

  10.700 nedlagt mot en förväntad ökning hos Sysav till hela *trumvirvel* 350! Man måste vara sosse för att gå på något så dumt. Eller inte behärska matematik.

  11
 2. Om “löftes givarna” hade visat kompetens genom att behålla befintlig kraftproduktion igång till den dagen när alternativ sådan bevisat sin hållbarhet, så kanske det hade funnits någon substans i flosklerna.

  14
 3. Återupprätta snabbt Öresundsverket. Det var regeringen som vek sig för Miljöpartiet och la på effektskatt så att Öresundsverkets maskiner såldes till Vietnam. Kräv nu en snabbinsats från regeringen med en ursäkt.

  26
  • De kommer nog att pissa i byxorna också när strömmen stängs av. Det värmer ju för stunden. 😝

   25
  • Och Eon sålde vidare till sig själv.
   Alltså Uniper. Sen tror jag de sålde delar av Uniper.

Kommentera