Rysk soldat som lämnade kriget: Allt är en lögn

UKRAINA. För två veckor sedan publicerade den tidigare ryske fallskärmssoldaten Pavel Filatjev en 141 sidor lång beskrivning av sina krigserfarenheter i sociala medier, varpå han flydde från Ryssland.

Pavel Filatjev

I en intervju med CNN utvecklar han sina resonemang. Han beskriver de ryska trupperna i Ukraina som trötta, hungriga och desillusionerade, och att den ryska krigföringen ”förstör fredliga liv”.

Många insåg att vi inte förstod det rättfärdigande som vår regering försöker förklara för oss, att alltihop är en lögn.

Vidare säger han att soldaterna fick mycket knapphändig information om vad de skulle göra i Ukraina, och att de saknade grundläggande utrustning.

33-årige Filatjev, som bland annat deltog när staden Mykolajiv intogs, befinner sig nu på hemlig ort. Han skickades hem från frontlinjen efter att ha skadats.

Det finns ingen rättvisa eller sanning i detta krig

Hölls och förhördes i 16 timmar

Soldaterna bor i hundra år gamla baracker och har vapen från kriget i Afghanistan 1979-1989.

-Pettersson vet inte, men jag tror att Ryssland inte har råd med alla krig de är inblandade i. Dels på grund av Europas värsta korruption men också för att den ryska ekonomin är alldeles för liten, jämförbar med Italiens och 1/25 av EU:s och USA:s sammanlagda BNP. Dessutom är en stor del av Rysslands befolkning rejält fattiga och saknar varmvatten och avlopp inomhus m.m. Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

Ukraina är inga duvungar men att Ryssland brutit mot minst tolv internationella och bilatera avtal är svårslaget och det lär bli fler avtalsbrott och krigsförbrytelser för Putins pojkar innan kriget är över.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Rysk soldat som lämnade kriget: Allt är en lögn

 1. Shaen av Iran störtades inte av USA. Hans regim störtades av kommunisterna med hjälp av khomeinyanhängarna, vilka i sin tur blåste vänsterrevolutionärerna och tog över hela statskuppen. Efter en massa utrensningar och gisslandramat på USAs ambassad, så hade islamisterna full kontroll.
  Finns och läsa om på internet, om man bara orkar.

  4
  1
  • Som vanligt hamnar mitt inlägg totalt uppåt väggarna, efter en tids fördröjning.
   Dett inlägg skulle egentligen varit till Peter kl, 18:33

 2. Oavsett om diktator Putte vinner eller förlorar så är det inte över för att kriget är över !

  Vem 17 vågar lita på Ryssland efter detta ?

  Ryssland lovade och svor på att det inte blir krig eller annan attack ”5 minuter” innan de stormade in i Ukraina och inte ens då erkände det att det var en krigshandling , de kallade det en ”militär operation” och sedan började de döda allt som andades !

  Kanske enda sättet att hålla ryssen lugn är att hålla dom fattiga ?

  Kanske ge konsekvenser till de länder som då hjälper ryssen att rusta upp landet (och militären) ?

  Även USA beter sig jäkligt illa , när t.ex Libyen ville göra helt egna affärer med sin egen olja och sluta att använda petrodollar så beslutade USA plötsligt att Mohammar Khadaffi var en rysligt ond människa som måste dö . . Med ett snyggt arrangemang fick man folket att mörda Khadaffi !

  Saddam Hussein mördades via lögnen och skenrättegången om massförstörelsevapen !

  Shan av Iran störtades – 79 med USA`s hjälp när han inte var så medgörlig , de trodde tydligen att mullorna skulle vara lättare att styra ?

  Afghanistan skulle USA ”befria” och efter kriget tänkte de utvinna olja och ädelmetaller ur Afghanistans berg i norr . . Det sket sig kapitalt trots 20 års krigande med många stupade i onödan !

  När USA drog sig tillbaka så återtog talibanerna precis ALLT på några dagar utan att skjuta knappt ett enda skott ! !

  Man kan tro att afghanerna VILLE ha talibanstyre då ingen satte sig till motvärn ! (?)

  19
  9

Kommentera