Karlshamnsverket i gång och bränner olja, det är ingens fel säger Annika Strandhäll (S). Vi behöver mer energi.

ENERGIPOLITIK. Karlshamnsverket är ett oljeeldat topp- och reservkraftverk. Det ligger i södra Sverige där kapacitetsbehovet är högre än i andra delar av landet. Karlshamnverket utgör produktionsdelen i effektreserven, som upphandlas av Svenska kraftnät för vinterperioden.

Det oljeeldade kraftverket i Karlshamn bränner olja mitt i sommaren.

Sverige har sedan en vecka börjat elda olja för att klara av elförsörjningen. Det handlar om att södra Sverige har brist på planerbar (kärnkraft) elproduktion.

Ett block av tre är igång och bränner 70.000 liter olja i timmen. Presschef Torbjörn Larsson på Uniper garanterar att oljan inte är rysk.

Normalt sätts effektreserv i beredskap när kylan kommer under perioden 16 november till 15 mars varje vinter. Nu är det allt annat än kallt.

”Beskedet att oljekraftverket i Karlshamn är igång sedan en vecka tillbaka upprör svenska politiker. Nu svarar klimat- och miljöminister Annika Strandhäll på kritiken mot henne och regeringen. – Det är ingens fel utan snarare kan vi konstatera att vi behöver mer energi”, enligt Aftonbladet.

-Pettersson säger att den nuvarande S-regeringen har tillsammans med miljöpartiet lagt ned fyra fullt fungerande kärnkraftsreaktorer i södra Sverige. Två kärnkraftsreaktor i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005. Dessutom stängdes två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Alla sex reaktorerna har stängts av politiska skäl. Det hade varit bra att ha de sex nedlagda rektorerna idag. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen. Annika, vilken regering har beslutat om att lägga ned kärnkraft?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Karlshamnsverket i gång och bränner olja, det är ingens fel säger Annika Strandhäll (S). Vi behöver mer energi.

 1. När det blir så här så är det dax att kedja fast miljömupparna vid en generator som de får dra runt för hand tills dess energibristen är över.

  10
 2. Vi skulle nog behöva bygga ut reservkraften ännu mer tack vare den vänsterregering vi nu haft…

 3. 72000 liter i Timmen, dygnet runt, allt enligt SVT ?? Varför lades St. Lars i Lund
  ned ?? Dom kunde ju haft full beläggning idag.

  18
  1
 4. Det är som om våra svenska politiker inte förstår sambandet mellan orsak och verkan. I vart fall ser politiken ut så.

  27
 5. Dessutom lades det mycket modernare förbränningsverket Öresundsverket ner för några år sedan och såldes till Sydkorea. De är helt galna i det här landet. Nästan som tyskarna som är galnast.

  39
 6. Det säger allt om Sossar ,Miljöparasiter, Centerpartister,och kommunister,
  istället för att älta om och varna för att SD ska komma med i Regeringen
  borde dom skärskåda sin egen idiotiska politik, det säger allt om att vi
  måste köra Karlshamnverket för fullt mitt i högsommarvärmen!

  45
  • Strandhäll, vi behöver mer
   energi. Briljant, köra kolverk
   mitt i sommaren. Samtidigt se till att våra kärnkraftverk
   läggs ner . De här
   politikerna är så dumma att de inte ens skäms för sina beslut. Framför oss
   har vi en kall 6 månaders period utan att vi vet hur energifrågorna ska lösas.
   Men, svenska folket är tysta, kuvade o marinerade
   av SVT, media o politiker.
   Arma land.

   43
 7. Och Saudiarabien gör jättevinster på sin oljeexport.
  Skicka räkningen till Miljöpartiet.

  48
 8. Nja, snarare för att miljömupparna stängt ner fungerande elproduktion. Säg mig lille vän, om du förbjuder uniper, vad har du då för alternativ. Inget vad jag ser. Min förhoppning är att slippa extremistpartiet MP i styret av Sveriges rike!

  Mvh
  Olof

  16 aug. 2022 kl. 14:00 skrev Lorentz Tovatt :

  
  För att Uniper tjänar pengar på det. Borde förbjudas

  tis 16 aug. 2022 kl. 13:28 skrev Olof Johansson :
  Kan du ge en seriös förklaring till varför Sverige bränner upp 70 000 liter fossil olja varje timme under augusti?

  Mvh
  Olof

  Vänliga hälsningar

  Lorentz Tovatt
  Riksdagsledamot
  Klimat- och energipolitisk talesperson (MP)
  ––––––––––––––––––––––––––
  070 557 31 97

  25
  1
  • Så de gröna khmererna vill förbjuda företag att tjäna pengar. Dags för grabbhalvan att växa upp, kamma sig och skaffa ett riktigt jobb.

   32
 9. Svaret på mitt mejl
  För att Uniper tjänar pengar på det. Borde förbjudas


  Vänliga hälsningar

  Lorentz Tovatt
  Riksdagsledamot
  Klimat- och energipolitisk talesperson (MP)
  ––––––––––––––––––––––––––
  070 557 31 97

  16
 10. Mina damer och herrar. Jag fick faktiskt ett svar från Tovatt.Hans förklaring till varför oljekraftverket går idag var att bolaget Uniper tjänar pengar på det. Vidare skriver herr T att oljekraftverket borde förbjudas. Detta är upp till er läsares egen analys.

  35
 11. Det går åt mer ström nu på sommaren pga av alla kylaggregat,så det kommer
  snart ett påbud att dom ska stängas av så Tyskar och Letter inte blir utan.

  30
 12. Jag skickade en fråga om detta till MP. Emotser svar angående deras analys. Någon mer som vill fråga om galenskaperna?
  lorentz.tovatt@mp.se

  PS. Mejlade SVT för att följa upp ärendet om debatt mellan Widding och valfri rödbrun klimatidiot. Svaret var att de inte kan ge svar om enskilda önskemål. Där fick jag för mina skattepengar. Nu röstar vi bort idioterna 11.sept.

  50
 13. Att Miljöpartister är dumheten själv är belagt sedan länge. Sedan har vi sossarna sålt ut sig till dessa för makten, att landet går i kvav är tydligen underordnat att ha makten.
  Sverige kan (mycket) bättre med andra än sossar vid makten.

  44
 14. Och vad händer om detta oljevärmeverk stannar ?????
  Mitt i sommaren ??
  Det är nog dags att alla partier förutom MP samlas och tar en allvarlig diskusion om sveriges väll och framtid

  34
 15. Innebär att Karlshamns-verket som skall nyttjas i krissituationer mitt i Sommaren producerar El,som sedan säljes vidare till olika EU-länder !
  Inte f-n är det för att vi i södra Sverige skall erhålla El till betalbara priser,som man nu eldar upp 70.000 liter olja /timman !!
  Som vanligt vansinnet har inga gränser i Abzurdien….

  60
  1
  • Ja, i princip är det så men om man inte körde extrakraft skulle väl priset i vara ännu högre? Även i Sverige. Men galet är det, ding ding värld.

Kommentera