Olaf Scholz är säker på att Turkiet godkänner Sverige

NATO. Statsminister Magdalena Andersson tog idag emot Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Under besöket kommer Andersson och Scholz att diskutera de nära relationerna mellan Sverige och Tyskland, det nya säkerhetsläget efter Rysslands invasion av Ukraina samt den ekonomiska utvecklingen. Statsministern och förbundskanslern kommer dessutom diskutera grön industri och omställning, och ska därför även besöka Scania i Södertälje.

Magdalena Andersson och Olaf Scholz. Foto: Magnus Liljegren

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz och statsminister Magdalena Andersson håller under tisdagsförmiddagen presskonferens.

Fokus ligger bland annat på det förändrade säkerhetsläget i Europa som fått Sverige och Finland att ansöka om medlemskap till Nato.

Jag är säker på att länderna som ännu inte har ratificerat Finland Och Sveriges natoansökningar kommer göra det, också Turkiet, säger Olaf Scholz.

Han vågar inte säga när det kommer ske, men både tror och hoppas att det blir snart.

Vi behöver Sverige och Finland som partners, säger Olaf Scholtz.

-Pettersson har hela tiden trott att Turkiet kommer att erkänna Finland och Sverige som medlemmar i Nato. Erdogan är ute efter något annat, eventuellt F-16 plan från USA. Sverige borde sälja några Gripen till Turkiet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Olaf Scholz är säker på att Turkiet godkänner Sverige

 1. Erdogan gillar att stå i centrum. Spelar åt olika håll. Maktknäpp. Vi får se hur det slutar.

  6
  2
 2. Två fullkomliga idioter längst fram på bilden. Och “SEPÅ” betalar jag skatt för. Använd polisen för att röja upp bland muslimer istället. vad fn får jag för pengarna?

  18
 3. De två länderna med de största dumstrutarna som huvudbonad. De två länderna med särklassigt dåligt samvete för vad som hände i Europa för ca 80 år sedan. Outstanding i destabiliserande invandring och otillräckliga energisystem. Gemensam nämnare – de gröna.
  Kul att de skall prata grön industri och omställning. Torde det inte vara bättre att komma överens att varje land sköter sin egen elförsörjning.

  19

Kommentera