Valaffischer rivs ned

En ny valrörelse har inletts. Som av tradition möts man av partiernas valaffischer var man än står och var man än går. Numera är det också tradition att de rivs ned och vandaliseras. Vissa partier är vana, andra inte.

Det är givetvis skam och en ynkedom att valaffischer och valstugor vandaliseras. De patetiska individer som ägnar sig åt detta har missat demokratins spelregler eller så är de så pass infantila att man funderar över hur de klarar att sköta den vanliga vardagen.

Lokaltidningen tar upp problemet att bara ett partis valaffischer rivs ned i en av orterna i tidningens upptagningsområde, nämligen Socialdemokraternas. “Partiet är ganska säkra på vilka det är som river ner valaffischerna”, säger man från S-ledet. Bra, då kan individerna ifråga konfronteras och mötas med de eventuella straff detta ofog berättigar till.

Fast jag undrar vilken verklighet de lokala miljöpartisterna levt i. Så här säger Miljöpartiets lokala gruppledare till lokaltidningens reporter.

“Ett nytt fenomen”. Jag undrar vad Sverigedemokraternas kommunpolitiker runt om i landet säger om de orden? Fast vid närmare eftertanke så menar hon kanske med orden “nytt fenomen” att partier på vänsterkanten drabbas på samma sätt som de på högerkanten tidigare gjort och då SD i synnerhet.

9 thoughts on “Valaffischer rivs ned

 1. Det fanns tider när brevbärare vägrade dela ut SD-reklam.
  Och jag säger att de som inte fattat att ett nationalistiskt parti är bra för oss svenskar, ska nog ta en runda till närmast psykmottagning.

  24
 2. Funderar över om jag skulle hindra någon från att slita ner en valaffisch, från det röd/gröna lagret.
  Moraliskt sett borde jag ingripa, men…
  Funderar vidare och hoppas på att göra det rätta, trots min avsky för de röd/gröna. Vill ju inte vara lika rutten, som deras nyttiga idioter!

  21
 3. En mångårig vänskap upphörde när jag förstod att hon aktivt gjorde allt hon kunde för att främja mångkultur och invandring. Droppen blev när hon utan att skämmas erkände att hon även handgripligen mot arbetat SD. Antagligen genom att riva ned affischer el. dyl.

  33
 4. Kanske är valboskapen inte tillfreds med alla de bidrag,som de Röd/Gröna tilldelar dem ?
  Nu får ju dessutom de styrande partier konkurrens från nya Islamist-partiet Nyans,som kommer att nagga dem i kanten,liksom AFS gör för SD !
  Tiderna har förändrats,kan inte minnas att Branting och andra rödingar revs ner på 50/60-talet

  33
  2
 5. Det är först när man själv drabbas som man anser att demokratin är hotad. När andra får sin val-information saboterad lyser demokrati-begreppet med sin frånvaro.

  68
 6. Ett nytt fenomen? Tyder på att det är nåt som inte stämmer. SD har väl haft dessa problem. Till o med verbala hot

  86

Kommentera