Tyskland ligger före schemat med att fylla gaslagren

UTRIKES. Tyskland har uppnått målet om att fylla landets naturgaslager till 75 procent två veckor före schemat. Det uppger Klaus Müller som är chef för energimyndigheten Bundesnetzagentur (BNA) på Twitter, enligt Bloomberg.

“Gaslagren är fyllda till 75,43 procent, nästa mål är nu 85 procent till den 1 oktober”, skriver Müller.

Enligt nya tyska regler ska lagren vara fyllda till 75 procent till den 1 september varje år, till 85 procent den 1 oktober och till 95 procent den 1 november, skriver Bloomberg.

-Pettersson säger att det blir tufft för Europa att avsluta beroendet av rysk energi, men när det är gjort blir det tuffare för Ryssland. Världsmarknadspriserna kommer att sjunka och ryska kunder kommer att kräva rabatt på låga priser.

För Ryssland har energi alltid varit politik och det går inte att vara beroende av rysk politik.

Ryssland har pumpat gas på 20 procent kapacitet i veckor och ändå lyckas Tyskland fylla på gaslagren.

Tysklands ekonomi är ungefär tre gånger större än Rysslands.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Tyskland ligger före schemat med att fylla gaslagren

 1. Fulla gaslager…?
  Innebär det att dom klarar en vecka eller två utan påfyllnad?
  Som den svenska oljereserven på sin tid.

  Mycket lovande…. eller?

 2. Enl. utländsk media har de fyllts till 50%.
  Men Tyskarna skryter ofta och gärna.
  Två gånger har man startat världskrig och förlorat båda.
  Nu är det dags att betala krigsskadestånd till Polen.

  2
  1
 3. Nu har man i Tyskland beslutat att solidarisera sig med Ukraina,och framöver leva i mörker. Som vanligt är det de Gröna töntarna,som kommit på olika sätt att visa vad de kan.
  I programmet ingår att bl.a. Berlin skall släckas ner. Inget ljus på de kända byggnaderna,och temperaturen i offentliga o privata byggnader skall få ha högst 19 grader varmt. Vidare söker dessa “miljövänner” omgestalta trafiken och helt förbjuda biltrafik i vissa stadsdelar ! I stället skall nu de gamla och orkeslösa lära hur de skall förflytta sig på El-cyklar:
  https://www.berliner-kurier.de/berlin/berlin-will-energie-sparen-kommt-aber-mit-dem-lichtabschalten-an-wahrzeichen-nicht-hinterher-und-sie-glauben-ja-gar-nicht-was-das-auch-noch-kostet-li.256613hur de förflyttar sig på El-cyklar….:

  2
  2
 4. Bara inte detta blir som Versaillefreden…
  Även om det känns helt rätt att klämma åt ockupanterna rejält så kan det skapa problem längre fram. Men naturligtvis skall det inte fjäskas heller. Svårt.

  7
  1
 5. Bra jobbat. Tänk att det var så enkelt att komma överens om 15% minskning av gasanvändning. EU skulle har tagit i lite till när dom ändå var i farten. Om Tyskland kan fylla lagren helt under de närmaste månaderna klarar dom sej i 2.5 månader även om ryssen stänger kranen helt.

  Tyskland och Europa får hoppas på en blåsig höst. Även om vindsnurrorna kanske inte alltid går på högvarv så blåser förhoppningsvis kolkraftverkens utsläpp bort till nåt annat land. Den där röken och kolpartiklarna vill dom ju inte ha i närheten.

  10
  3
 6. Gas…Visst, en liten näsknäpp på Putin, möjligen. Annars är det väl inte mycket att vara kaxig över. Visserligen lite renare än olja och kol, men inte lika neutral som alla de kärnkraftverk de gröna klantskallarna stäng ner. Tyskarna är ju ett duktigt folk, så lägg krutet på att återstarta den rena kraften med det snaraste. Gasen ger ju bara en tillfällig tidsfrist.

  25
  1
 7. Gissar att gasvapnet snart har spelat sin roll. De flesta företag som lämnat Ryssland betalar ut löner t.o.m. augusti månad, så snart börjar de riktiga problemen i Ryssland. Ryssland kommer snart försöka sälja så mycket gas som möjligt för att om möjligt hålla igång landet och det är bara till Västeuropa som Ryssland kan leverera stora mänger. Inkomsterna från de små, rabatterade, mängderna som är möjliga att leverera till Kina räcker inte till någonting.

  16
  4

Kommentera