Ryssland har svårt att styra i ockuperade områden

UKRAINA. Den amerikanska tankesmedjan Institute for the Study of War, ISW, menar att de rysstillsatta myndigheterna i de ockuperade territorierna i Donbass-regionen har svårt att styra och lider av interna problem.

Som ett led i bevisföringen lyfts klagomål riktade mot Vladimir Putin från det ryska vattenbolaget Mosvodokanals arbetare i staden Sjastia i Luhansk-regionen. De menar att de inte fått betalt för sitt arbete i staden. 

Samtidigt uppger borgmästarrådigavaren i Mariupol Petro Andrutjenko att ryska myndigheter skickat arbetare från St: Petersburg till Mariupol – och struntat i att ge dem lön.

ISW menar vidare att Ryssland har svårt att styra i de ockuperade områdena, de menar vidare att mycket tyder på att Kreml varken har en plan eller ekonomiska möjligheter att bedriva sina verksamheter där.

-Pettersson säger att det är ett lätt problem för Ryssland att lösa. Det är bara att åka hem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ryssland har svårt att styra i ockuperade områden

 1. -Pettersson säger att det är ett lätt problem för Ryssland att lösa. Det är bara att åka hem…
  – Messkalle säger (Google translate)

  Русские идут домой, где вы принадлежите

  4
  1
  • Då Ukraina slår Puttes terrorister på slagfältet blir det inget Afghanistan utan ett nytt 1917 för tsar Putte.

   6
   2

Kommentera